• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: prave sem kloudnou nasel jedine tuhle http://www.imagescience.com.au/kb/questions/49/Buying+Guide+to+Monitor+Calibrators tak sem si rikal, jestli jste tohle nekdo neresili...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Přehled v tom nemám, sám používám Spyder3 Elite a je to ok. Přesnost by asi mohla být vyšší, ale stejně to mám zkalibrované líp než kterýkoliv běžný uživatel PC :) U monitorů s gamutem AdobeRGB to má trochu problémy, ale povedlo se. Možná že Spyder4 už na tom bude líp. Každopádně i na ty sondy jsou srovnávací recenze, takže zkus nějakou napřed najít.
    FOGH
    FOGH --- ---
    SKALARIAK: ja mam toho Spydera
    btw. ve Foto Skoda lze sehnat levneji, protoze lze pouzit slevu ze zakaznicke karty:
    Spyder4Pro kolorimetr | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/spyder4pro-kolorimetr/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. pouzivate-li kalibracni sondu tak jakou? koukam ze uplne prehannej vyber neni, v zasade sem narazil na tyhle, mate v tom nekdo prehled?

Pantone / XRite ColorMunki Smile - jednoduchá kalibrační sonda pro monitory (MacZone.cz - eShop nejen pro Apple, iPod a iPhone | MacZone.cz)
    http://www.maczone.cz/...xrite-colormunki-smile-jednoducha-kalibracni-sonda-pro-monitory-_d9744.html

Colorvision Spyder4 Pro | Oehling CZ
    http://www.oehling.cz/colorvision-spyder4-pro

http://www.megapixel.cz/x-rite-colormunki-display
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Oboje zaroven. Export z lr do vaseho systemu, v nem nastavebi vzhledu, moznosti oznacovani a generovani linku pro klienta..po jeho zpracovani zpetnej sync do LR..to je ten nejdulezitejsi krok..protoze jwn twn usnadni praci..vsechno predchozi resi treba i dropbox..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: to je asi rozumnej pristup....
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: ty webgallery template... my to berem z ponekud jinyho smeru, podle me delani to v lightroomu je naprosto zbytecna blbost, tam si mas jen vybrat co chces, ale logiku mas resit naprosto jinde. Takze jestli neco udelame, tak exportu z LR do naseho systemu, a tam si pak drag-n-drop poskladas vsecko co chces, ale rozhodne nechci aby se to stylovalo v LR to je cesta do horoucich pekel, kor jeste tim, ze to dela banda vypatlanejch indu (bohuzel osobni zkusenost, vcetne potvrzeni nekolika indama se kterejma sem kamos) v ADOBE.

HUGGI: Ale o konkretne myslis? Jen ten export, nebo import? :-D Skrytou galerii umime, ted jeste vyresit ten import primo z LR.. ale pres tu slozku mi to zase neprislo takovej omrd.. no..

Kdyby se ozval nekdo kdo ma zkuenosti s vyvojem pluginu do LR, tak jsem vsema deseti pro :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: Chapu co ro obnasi, ale vidis ze by to mohlo bekt marketingove zajimavy takze by se mohlo vyplatit do toho investovat..nevim o nicem jinym na svete co by to nabizelo..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: tak podle me pokud by nekdo zmaknul to integrovat enjak peken primo s nekejma webgallery templatama v LR a jeste treba s tim feedbackem a tak tak to by bylo hodne skvelej nastroj, ale to uz je uplne jina liga :) kazdopadne udrzovat nejakej system v osobnim/komercnim fb, webovkach/ dalsima vystupama je dost narocny...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: máme per jedinců kteří nám to doporučují že to musíme udělat, jak ale píšeš, my jdem zatím spíš tou jednodušší cestou. Kdybych na to našel někoho kdo nám s tím pomůže, tak to udělám, ale doku bysme se to museli učit sami, tak to není uplně v mých silách to dokončit :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: no vzhledem k tomu jak nahovno to implementovalo samotny adobe ... :) ale tak nejde o zpetnej import, ale o sync toho co lidi treba ohvezdickujou, ale to jde myslim hodne nad ramce toho co tam normalni uzivatele pouzivaj...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: ten drag-n-drop z nahranejch výhledově asi pude, už jsem to teoreticky promýšlel, uvidíme kdy se k tomu dostanem.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HUGGI: ty exporty z LR jsou v todo, ale zatím s delším časovým horizontem... ale zpětnej import.. no nevím :-D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: to jo, ale to uz je rychlejsi to vybirat na disku ve folderu... ale jako jak rikam, to neni zadnej fatal..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: To jde, najeď myší ve ptychu na tu JF ikonku vlevo nahoře v tom ptychu... :) neni to uplně takhle drag-n-drop ale je to zjednodušený... to jsi věděl?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KARYSLAV: tady mi to nekdo doporucil... me ty ptychy prijdou fakt super vec, nechci treba naky fotky vyhodit z galerky, ale zase jim tak dam mensi vahu.... co planujete jako dalsi veci? Me by se samozrejme nejvic libilo,, kdyby to do tech prychu slo nejak intuitivne skladat hromadne treba uz z tech uploadovanejch fotek ve stylu drag/drop, ale chapu ze to je docela slozita vec :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KARYSLAV: A tad vidite jasnou diru na trhu...skrytou galerii nahledu eyportovanou primo z LR, kde bude mocz klient oznacit danej pocet fotek coz se zpetne bude moct omportovat do LR..;)
    FOGH
    FOGH --- ---
    LOOKASH: Pri objednavani CC se da jeste nekde vybrat, ze chces pouze EN verzi a pak je to mesicne jeste o nejake euro levnejsi - ja platim 11.06€
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    SKALARIAK: jejda to jsem rád že zkoušíš juicy, dostal jsi se na to odsud z nyxu, nebo od někoho z našich fotografů, nebo google? Naprosto jsi mě ale dostal že to vybíráš právě podle ptychů, protože o ty jsme s kolegama vedli boj, a jsem rád že jsem si to prosadil. Musím dodělat i ty další věci co mám nachystaný :)

BLACKX: tetelím se radostí a trochu se červenám, děkuji pěkně, takový komplimenty :) snažíme se to brát z té strany: jak to udělat jednoduchý, vyladit to tak aby to bylo i hezký, a hlavně aby to fungovalo a člověk se nemusel starat o updaty/zabezpečení etc.

Když někdo má čas a nervy se v tom webu vrtat, proč ne, ale mě fakt strašně baví když mi naši zákazníci píšou jak je ta práce s našema webama fakt i baví, protože je to udělaný co nejjednodušším intuitivním způsobem...

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKALARIAK: Tak to je divné, nahrávám tam něco kolem 3000pix a vždycky se to převzorkuje na aktuální obrazovku, na které se to prohlíží... jestli jsi to nahrával skrz ten jejich plugin do LR tak možná nějaké špatné nastavení tam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam