• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak mimochodem, znáte někdo nějakou alternativu ve Photoshopu k Lightroomovskému "Auto Mask" brushi?

Je to super třeba na produktové fotky, když mám kolem předmětu jen šedé pozadí a chci nakreslit 100 % bílé. Ale netuším, jak bych to takhle snadno udělal v PS.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BEAUFORT: http://www.adobe.com/cz/products/photoshop-lightroom/versions.html

osobně z těch novinek dost používám Nástroj Upright, a sem tam Kruhový přechod. ten Upright je vážně dobrej pomocník. Jinak jak píšou, vylepšený převod do BW a lepší retušovací štětec... tak jsem nic zásadního nezaznamenal. Fotoalba, mobilni synchro, video nepoužívám.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    BEAUFORT: asi výkon. bude 6ka, tak třeba ještě počkej, jestli by se to sfouklo najednou
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    je velkej rozdil mezi 4 a 5kou? upgrade stoji 79$, vzhledem k tomu ze sem amater a nevydelavam na fotkach, tak je to docela balik.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Chytří lidé, nevíte kde nastavit, aby se mi defaultně na druhém monitoru zobrazovala nabídka viz scr.?

BLACKX
    BLACKX --- ---
    Přátelé, pokud používáte nastavování klíčových slov v Loupe nebo Gridu pomocí klávesových zkratek (Alt + číslo, ale musíte je mít nastavení v Keyword Set panelu), dělá vám to taky to, že při každém přidaném slově se přehraje zvuk? :) Asi standardní Alert... takové to "ping!" Je to docela otravné.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Photoshop Lightroom 6 pouze pro 64 bitové operační systémy http://t.co/L2Ql6FbiP1
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MIKEKT: procesor na lightroom -v současný době je velmi dobrá co nejrychlejší i3.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: supr diky za info. Co jsem presel na 70D tak je to snad jeste pomalejsi. Asi za to muze vetsi velikost RAW souboru, ale uvidime co s tim udela ta verze 6
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Lightroom 6, který by měl vyjít cca za dva měsíce, by měl být rychlejší, tak možná s upgradem ještě počkej.

Adobe Photoshop Lightroom 6 Release Date, New Features: 70 Percent Faster Than Old Version 5.5 : In the news : BREATHEcast
    http://www.breathecast.com/...-6-release-date-new-features-70-percent-faster-than-version-5-5-20440/
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MENTOL_: Tak to jsi me mco nepotesil :) Zkusil jsem export originalu a tam mam 9:14 :) Holt to bude chtit casem nejaky novy zelezo. Mozna koupim radsi stolni PC misto ntb a tenhle si necham jako zalohu na cesty. Na kolik vyjde slusnej stolni HW, aby to melo dobry pomer cena vykon? Mate nekdo prehled? diky
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: LR 5 ma optimalizaci podle zpracovavanyho/exportovanyho rozliseni, tj. narozdil od predchozich verzi jede export s mensim cilovym rozlisenim (treba 1000px) kratsi dobu nez v plnem rozliseni - proste si interne ten zdrojovej raw prepocte na radove dvojnasobek exportovanyho a na nem dela zmeny, pak zmensi, doostri a ulozi. Kdysi jsem to tu porovnaval a vychazelo to tak, ze export zhruba v polovicnim rozliseni vuci originalu uz trval export stejne dlouho jako plne rozliseni. tj. proti LR 4 srovnavej delku exportu v plnem rozliseni pro orientacni porovnani, temi windows a ssd na stejnem HW to moc nebude - u LR specificky je 95% ve hre procesor, nepotrebuje ani moc ramky a na disky taky extra nereaguje, ale samozrejme je lepsi mit zdrojova data jinde nez katalog/nahledy, pomuze to trochu sviznosti pri zmene fotky.
    MINER
    MINER --- ---
    GIF_242: Dobrej nápad, ale nevyšlo to.
    Zajímavé jé, že když nechám složce uložit XMP, tak je to těm fotkám updatne; naštěstí.
    Nakonec jsem musel vyhodit celou složku z LR, a importovat znovu.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Tak jsem po delsi dobe zkusil ten test co je na nastence a na stejny sestave jsem dokazal udelat fakt rozdilnej cas. Mam ciste nainstalovanej system (konecne jsem se donutil udelat reinstal :) a udelal jsem jen par uprav pro ssd ve win7 podle tohodle clanku pctuning.tyden.cz/software/ladeni-windows/17030-optimalizace-windows-7-pro-ssd-co-funguje-a-co-ne?start=6, ale nevim jestli to melo takovy vliv. Predtim jsem mel na verzi 4.1 11:31 minut a ted mam na verzi 5 3:35. Pouzil jsem ten export na 1000px
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MINER: zkusil bych je z toho místa kde je nechces, manualne smazat a v katalogu bych je v tom "novém" katalogu nalinkoval na místo na externim hdd. Pak bych je smazal z toho stareho katalogu. jestli mi rozumis ;)
    MINER
    MINER --- ---
    Přesunul jsem fotky na externí disk, ale 5 mi zůstalo v katalogu v původní lokaci. LR ví, že tam jsou, ale nezobrazuje je a neumožňuje s nima pracovat. Neví někdo co s tím? Chci je samozřejmě přesunout spolu s těma ostatníma. Na disku normálně jsou, soubory jsou OK, dají se zobrazit a pracovat s nima.

Už se mi to stalo dříve, a zmizelo to po pár restartech, ale teď se tam drží, jak klíšťata.

GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: super díky za info.

BTW to all - může mi někdo vysvětlit, jak to dostat do té mobilní aplikace? zkoušel jsem to na iphonu a popravdě jsem to nějak nedokázal odeslat do éteru, potažmo do mobilu, nebo jak se to dělá?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Aha, je to jen pro predplatne. Dal bych jim klidne 500 Kc jednorazove, ale mesicni predplatne ani omylem.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BLACKX: Doufam, ze na rade Samsung Note bude nejaka slusna podpora pro stylus :-)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Nečetl jsem, ale třeba to bude pro někoho zajímavé:

Lightroom Mobile finally comes to Android phones; no optimized tablet support yet
    http://www.imaging-resource.com/...-mobile-finally-comes-to-android-phones-no-optimized-tablet-suppo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam