• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      KOZEL: díky
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      BLACKX: A ten se finančně pohyboval zhruba jak? Snažil jsem se to najít ale jaksi se mi příliš nezadařilo..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MAR3K1987: Zatím byl vždycky k dispozici upgrade, takže čekám, že to bude zase.
      MAR3K1987
      MAR3K1987 --- ---
      Zdravím vespolek,
      myslíte si že Adobe nabídne spolu s 6. verzí upgrade z pětky nebo se bude muset koupit plná verze nového vydání?
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      LAUNCHER: samsung se za poslední 2 roky dostal z top pozice na místo nejhoršího shitu. tuny zbytečných neodinstalovatelných S-aplikací, speciální plastový design zaručující rychlé rozbití nebo minimálně odření..
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      GIF_242: Aha, tak na trideni by mi to tez stacilo, ale jak pises...
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      LAUNCHER: Osobně bych to nechtěl ani tak prioritně na úpravy, ale prostě na třídění, tagování, prohlížení atd. Prostě takový ty jednoduchý práce s katalogem. Takže to, že mám lesklej displej a barvy někde v háji mě žíly nerve. Spíš mě sere, že to propojení s mobilem-tabletem je takové krkolomné.
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      SKALARIAK: GIF_242: Otazka je, jestli je o co stat. Ted si hraju se Samsung Galaxy Tab S 10.5 a ac je to papirove nadprumerne rychly Androidi tablet, tak je to realne zoufale pomale. Navic se ten display (udajne jeden z nejlepsich) priserne leskne a bohuzel, co jsem zatim videl, ten leskly display neni vysadou jen tohoto konkretniho typu, ale rozsirena praxe (mainstream si to asi zada, bohuzel). Kvuli tomu lesku na tom nejsou zadna slava ani fotky, natoz na tom honit neco jako LR. Jsem ale hodne ne-tableti clovek, treba by byl nekdo jiny k te nestastne krabicce tolerantnejsi.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: on je pro iPAD takže pro tablety je, ale zatím není pro android tablety. Což mi přijde jako slušná kokotina. Na druhou stranu jsem stále nepřišel na to jak tu knihovnu exportovat ani na ten telefon, tak mě to v zásadě žíly nerve ;)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      a jeste jedna vec co me docela prekvapila - ten mobilni lightroom je jen pro telefony a ne pro tablety, to je docela prekvapko :))
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      premejslim ze za chvili uz to snad pujde fotit rovnou tim tabletem a clovek si usetri tu trapnou fazi se zrcadlovkou :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tak konecne neco praktickych poznatku k akci fotky na tabletu - koupil jsem nakonec lenovo s8-50f, je to kompaktni a ma to peknej display, na tom jsem nainstaloval slingshot RAW phot manager, kterej stoji v plny verzi stovku a funguje naprosto skvele, tedy dle prvnich postrehu - je potreba si teda zformatovat SD v tabletu, aby ji to po nafoceni precetlo a rootnout zarizeni a pak jeste zajistit moznost zapisu na tu kartu kterou KitKat zamita, ale potom to slape moc pekne, listovani naheldama tech fotek i lupa jsou velice svizny z ty karty, ovladani je intuitivni, myslim ze velice prijatelna varianta na prvni pohled, uvidime jak se to osvedci v terenu....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tak jsem to ted testoval ten phiewer a neumi ani zobrazit rawy z d750 (na rozdil od canonich) a je to celkove dost nahovno sw bez jakykoliv moznosti nastaveni, nicmene to valstne zas tak nevadi, protoze kdyz clovek foti dual raw+jpeg (coz je i tak vlastne docela fajn kvuli zaloze) tak si udela preselect na tech JPG a do lr pak naleje ty rawy a syncne s tema xmp od tech jpegu, cimz ziska ty hvezdy a barvy, akorat nejdriv musi naimportovat vsechny ty rawy, nez se to syncne, nebo jsem jeste nezjistil jak.... v tejdnu jedu fotit na festival, tak otestuju nejake mobilni reseni, uvidime jak to pujde....
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      dělal jsem rychlostní test dle nátěnky na wiondows 10 TP a je to mírně pomalejší, kdyby někdo přemýšlel jestli upgradovat.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      LWEEK: kdybych si pamatoval, kde jsem tohle cetl na netu, tak sem tu adresu klidna dam ;) nicméně tam psali, že minimálně 3 měsíce (četl jsem to v březnu) si ještě počkáme.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      LWEEK: Tak to doufám, že to bude o to lepší a rychlejší. Jestli to jen začne dělat HDR, tak to bude bída (identickou funkci dělá dávno plugin LR/Enfuse a funguje dost dobře).
      LWEEK
      LWEEK --- ---
      Moc bych na to nespoléhal. Já sem zaslechl z jistého zdroje který nemohu uvést, že release bude asi až v létě.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      tak snad uz to fakt bude a mene bugu, kdyz uz to tak natahujou :)
      New Lightroom 6 release date leaks: sales start 21 of April for €129! | Fuji Rumors
      http://www.fujirumors.com/new-lightroom-6-release-date-leaks-coming-21-of-april-for-e129/
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: s jpegy smotnymi manipulovat nechci vubec, jen jsem myslel ze by slo na nich delat selekci a tu pak syncnout s RAWama co po akci nahraju do kompu... i kdyz samozrejme mit na miste moznost vyprdnout par fotek z LR je taky fajn...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: win tablet prave svuj jeste nemam, proto to projizdim predem a zjistuju jak by to nejlip fungovalo - LR6 pujde na 64bit windows, tj. je potreba vybirat jen ty "nejrychlejsi pomaly" tablety s Atomem viz ten uvodni post, samozrejme jsou i s novejsim Core M, ale to uz je zas treba cenove vejs a vykon neni o tolik vetsi.
      Obecne ti rozumim, kdyby to vsechno jelo rychle a bez komplikaci bylo by to hezky, ale z vlastni zkusenosti se Sony Nex-5n a Samsung android tabletem proste nic neprekona vyndat microSD z fotaku > zandat microSD do tabletu a hotovo, okamzite ready na prohlizeni, mail, instagram, backup, atd - s temi windows to bude jeste o level vejs (davkovy zpracovani, ci rovnou LR).
      Jinak pokud chces manipulovat za behu jen s JPG, tak bych rovnou fotil RAWy na prvni kartu co se nehne z fotaku, a na druhou microSD v redukci jen JPG (trochu pomalejsi zapis, ale zase zlomek dat) a s tou hybat dle potreby do slotu tabletu a zpet (nebo do android mobilu, jen je slot vetsinou pod baterkou).
      Jo a na ty windows je nejaka Wireless Transfer Utility od Nikonu, nezkousel jsem, ale cekam, ze nebude tak osekana jako na android/ios a prenese i RAW snad.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam