• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    IOT_JH: Tohle SmugMug imo neumi. Jdou tam fotky stahovat v plnym rozliseni, ale ne cela alba. Pro jednotliva alba to jde, ale musis pro kazdy album vygenerovat rucne v backendu zip a odkaz na nej. Ten pak funguje jen 14 dni. Takze v malym poctu alb a pro omezenej cas bys mohl nagenerovat ty zipy a umistit do popisu alba odkaz na nej, ale je v tom dost manualnich kroku. Uprimne bych spis ty zipy poskytoval z jiny sluzby, treba amazon cloud drive.

Co se tyka tisku, tak primej tisk jsem tam nenasel, jedine me napada na to urcite na tom "kiosku" nejakej urcenej adresar, kam bys fotky z webu sosal a pak z nej tisknul.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Přátelé, nemáte někdo v rukávu řešení následujícího? Potřebujeme web galerii s naší doménou, kde nebudou fotografie ořezaný, bude možný je třídit do alb a klient si bude moct jednim buttonem stáhnout jednotlivý fotky, nebo celý album a ideálně - což právě nemůžu nikde najít - aby tam byl i button rovnou na tisk.

Příklad: Konference, fotky z různých aktivit a několika dní roztříděný do alb. Účastníci konference si budou moct přijít ke stánku s kompem a tiskárnou kde tohle poběží a rovnou si snadno vytisknout co chtěj. Stejný rozhraní ale pak uviděj i doma u sebe a budou si moct fotky stáhnout.

zatim je ve hře asi smugmug...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: Zatim jediny co mi prijde na tohle pouzitelny je Photo Mechanic 5, vsechno osttani je pomaly nebo prasi barvy/kontrast u rawu..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    EGGH: Zajímavá otázka, mě to vždycky přišlo rychlejší a bezpečnější to udělat v LR (možnost side by side porovnávání). Nicméně nejjednodušší cesta mi přijde špatné fotky rovnou mazat? Stejně budou padat do koše, takže se dají přinejhorším obnovit. OS X umí soubory tagovat. Dá se na to udělat i shortcut, ale to mě přijde už zbytečně složité. Další možnost je fotky naimportovat do catalogu iPhoto (můžeš mít katalogů kolik chceš) tam s nima pracovat, prohlížet a tagovat podle libosti, dokonce když je mažeš tak se mažou do koše toho daného katalogu, a do koše systémového se přesunou až vysypáním koše v iPhoto. No a katalog iPhoto je v podstatě adresář. Když na katalog klikneš pravým tlačítkem (dva prsty na touchpadu nebo klik + CMD), tak je tam nabídka "Show Package Contents" .. tím to otevřeš a soubory můžeš potom zkopírovat kam chceš.
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mám trochu OT dotaz na uživatele Apple - Macu. Ve WIN jsem stáhl obsah karty, zapl Zoner a projel v něm RAWy. Špatný fotky jsem otagoval červenou, tu jsem pak vyfiltroval, smazal a výsledný zbylý fotky naimportoval do LR. Na Maca ale Zoner není. Jak řešíte prvotní selekci fotek? Nechce se mi importovat pokaždý všech 1400 fotek do LR a pak je mazat, navíc ten Zoner je svižnější, načítá jen náhledy. Je nějaká podobná apka co umí otagovat jednoduše fotky i na Mac?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Odpovídalo by to těm posledním spekulacím ze začátku dubna, tak držím palce :)

New Lightroom 6 release date leaks: sales start 21 of April for €129! | Fuji Rumors
    http://www.fujirumors.com/new-lightroom-6-release-date-leaks-coming-21-of-april-for-e129/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    To uz proste musi bejt LR6 ;)
    Something really BIG is coming Tuesday for photographers, and we're all over it! - Lightroom Killer Tips
    http://lightroomkillertips.com/...ally-big-is-coming-tuesday-for-photographers-and-were-all-over-it/
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    KOZEL: díky
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    BLACKX: A ten se finančně pohyboval zhruba jak? Snažil jsem se to najít ale jaksi se mi příliš nezadařilo..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MAR3K1987: Zatím byl vždycky k dispozici upgrade, takže čekám, že to bude zase.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Zdravím vespolek,
    myslíte si že Adobe nabídne spolu s 6. verzí upgrade z pětky nebo se bude muset koupit plná verze nového vydání?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LAUNCHER: samsung se za poslední 2 roky dostal z top pozice na místo nejhoršího shitu. tuny zbytečných neodinstalovatelných S-aplikací, speciální plastový design zaručující rychlé rozbití nebo minimálně odření..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GIF_242: Aha, tak na trideni by mi to tez stacilo, ale jak pises...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    LAUNCHER: Osobně bych to nechtěl ani tak prioritně na úpravy, ale prostě na třídění, tagování, prohlížení atd. Prostě takový ty jednoduchý práce s katalogem. Takže to, že mám lesklej displej a barvy někde v háji mě žíly nerve. Spíš mě sere, že to propojení s mobilem-tabletem je takové krkolomné.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SKALARIAK: GIF_242: Otazka je, jestli je o co stat. Ted si hraju se Samsung Galaxy Tab S 10.5 a ac je to papirove nadprumerne rychly Androidi tablet, tak je to realne zoufale pomale. Navic se ten display (udajne jeden z nejlepsich) priserne leskne a bohuzel, co jsem zatim videl, ten leskly display neni vysadou jen tohoto konkretniho typu, ale rozsirena praxe (mainstream si to asi zada, bohuzel). Kvuli tomu lesku na tom nejsou zadna slava ani fotky, natoz na tom honit neco jako LR. Jsem ale hodne ne-tableti clovek, treba by byl nekdo jiny k te nestastne krabicce tolerantnejsi.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: on je pro iPAD takže pro tablety je, ale zatím není pro android tablety. Což mi přijde jako slušná kokotina. Na druhou stranu jsem stále nepřišel na to jak tu knihovnu exportovat ani na ten telefon, tak mě to v zásadě žíly nerve ;)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    a jeste jedna vec co me docela prekvapila - ten mobilni lightroom je jen pro telefony a ne pro tablety, to je docela prekvapko :))
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    premejslim ze za chvili uz to snad pujde fotit rovnou tim tabletem a clovek si usetri tu trapnou fazi se zrcadlovkou :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak konecne neco praktickych poznatku k akci fotky na tabletu - koupil jsem nakonec lenovo s8-50f, je to kompaktni a ma to peknej display, na tom jsem nainstaloval slingshot RAW phot manager, kterej stoji v plny verzi stovku a funguje naprosto skvele, tedy dle prvnich postrehu - je potreba si teda zformatovat SD v tabletu, aby ji to po nafoceni precetlo a rootnout zarizeni a pak jeste zajistit moznost zapisu na tu kartu kterou KitKat zamita, ale potom to slape moc pekne, listovani naheldama tech fotek i lupa jsou velice svizny z ty karty, ovladani je intuitivni, myslim ze velice prijatelna varianta na prvni pohled, uvidime jak se to osvedci v terenu....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam