• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Já mám Adobe účet reglý na ČR, mě to CC ani 6 zatím nenabízí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak po update Lightroom začne fungovat, až se v Adobe Cloud aplikaci odhlásíte a znovu přihlásíte, restart počítače nepomůže. Taky jsem to musel udělat a na DPReview to hlásí spousty lidí. Dokud jsem to neudělal, tak LR okamžitě po startu spadl. (Někomu se zobrazí spash screen, mně ani to ne.)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já asi budu vraždit ... adobe cloud mi muj LR uplne rozmrdal. Tak sem ho odinstaloval, nainstaloval starou verzi z CD, dal upgradovat a hadejte co? ... ukazuje mi to verzi 6, tak na to kliknu a 404. A stara verzi LR mi nepodporuje RAWy ze 7D .. najs :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mně to taky úplně nefunguje - LR CC jsem nainstaloval, ale zatím nejde spustit :) Ještě budu zkoušet restart. Aspoň, že LR 5 pořád jede.

Ale narazil jsem na tohle video... jsou tam velmi zajímavé nové drobnosti a ne-tak-drobnosti, o kterých se moc nepíše:

Hidden Gems in Lightroom CC
    https://www.youtube.com/watch?v=1GZErV1m1uQ
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Proč mám pocit, že pro ČR ještě není k dispozici? Nemohu si ho ani koupit, hlásí mi že špatný region nebo co.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Jop, už je ke stažení na adobe.com :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: No tak to je pecka :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LWEEK: BTW Zdá se, že přesně tohle jde :D

"Create HDR images directly in Lightroom CC by combining multiple photos captured at different exposure settings. This creates a single image with high dynamic range — it can even create a DNG RAW file." (z Petapixelu, ne z Adobe)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak je to oficiálně tu, ale ještě ne na CS verzi Adobe stránek, takže je případně potřeba přepnout na USA verzi:

Digital photography software | Download free Adobe Photoshop Lightroom CC trial
    http://www.adobe.com/products/photoshop-lightroom.html

A na webu už je spousta Review, Hands-On apod., stačí hledat "Lightroom 6" v News na Google.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Ty jo to je ještě v nějakém Maveříku. :D Já doufám, že ta featura pujde vypnout. Lidi fotím hodne vyjímečně. Ale kdyby uměl rozpoznávat obličeje zvířat .. to by bylo :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LWEEK: Asi jo, každopádně se flákají :) Ale už se objevují videa z LR CC... teda zatím jedno právě o rozpoznávání a tagování lidí:

Facial Recognition in Lightroom CC
    https://www.youtube.com/watch?v=45_zCZnqmqU#t=42
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: EST je teď o sedm hodin později nebo ne?

Víte co by se mi líbilo? Kdyby DNG formát umožnil nést HDR raw. Řekněme že udělám sandwich ze tří fotek, tak aby ty tři fotky přepočítal třeba na jeden, střelím, 32bit raw. Tím by konečně DNG dostal nějaký smysl. :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Zajímavé, LR ještě není, ale narazil jsem na článek ze včerejška, kde jsou velmi konkrétní údaje (screenshot face-taggingu) a čísla o rychlosti. Asi jim to vyšlo o den dřív nebo co.

Zajímavá část:
    "In addition to face detection and tagging, Lightroom CC/6 includes new panorama, HDR (high dynamic range), as well as significant speedups. According to Adobe, the new version renders some effects thousands of percentage points faster: For example, on a Microsoft Surface Pro 3 $1,149.00 at Amazon, the Exposure adjustment is claimed to be 2,704 percent faster, and the Distort effect is a jaw-dropping 7,931 percent faster."

Vše je tady:
    Adobe Lightroom Gets Face Recognition, HDR, More | News & Opinion | PCMag.com
    http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2482234,00.asp
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: osobně bych se na tento krok vybodnul a řešil to až v LR. Jinak asi jak píše
    LWEEK: nebo HUGGI: nebo mě ještě napadlo použít Adobe Bridge.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Už se to blíží :) Prý zítra ráno EST času, tj. u nás o 6 hodin "později":

Adobe Lightroom CC to be announced tomorrow | Photo Rumors
    http://photorumors.com/2015/04/20/adobe-lightroom-cc-to-be-announced-tomorrow/
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KOZEL: Mám to přesně stejně. Za poslední tři týdny jsem tam nahrál asi 700 GB dat... Amazon, ani UPC si zatím nestěžují :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    BLACKX: Dobry postreh, ja na to ted prechazim se zalohama. Nebudu to ale pouzivat az na vyjimky jako filehosting, takze by s tim snad nemel byt problem.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    KOZEL: Ok. S tim bychom si asi poradili. Teď jen nějaký elegantní řešení v čem jim pouštět ty fotky na místě. Jakože klasický windows adresáře jsou trochu fuj...
    MIKEKT: Dik, to neni uplne ono.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: i když nevím jak je to s vlastní doménou :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    IOT_JH: zkus se podívat na zonerama tam jde stáhnout celé album ale nevím jak je to s jednou fotkou možná to taky jde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam