• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    OLOL, hrozným obloubkem se mi povedlo standalone LR6 koupit a už ho dokonce stahuju v DMG. Je potřeba vlézt do sekce "jak nakoupit", tam vybrat "Ostatní produkty" a tam vybrat LR6. Fakt prča, skoro jako testy do Menzy. :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Potvrzuji, že 5.7 instalace zůstává paralerně s CC, ale CC se mi zatím nepovedlo spustit. Mám trialku, zkoušel sem restart, odhlášení a přihlášení a nic. Problikne splashscreen, objeví se AAP s tím jestli chci licencovat nebo trial, tam kliknu trial a nic.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mně teď fungují oba Lightroomy. Zkoušel jsem testovat rychlost s tím novým na tom benchmarku z nástěnky a je to rychlejší (4:43 -> 3:59), ale hlavně se v Develop modulu zrychlily reakce. Je to teda trochu míň přesné, ale víc responzivní. (Přesnější výpočty se dělají na pozadí a projeví se za malou chvíli - jako v předchozím LR)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    HUGGI: Katalog mám zazálohovaný a fotografie mě v zásadě neživí. Neriskuju až tak moc. Spíš to chci rozjet, zjistit co a jak, pohrát si s tím. Lidé se budou na mě určitě brzy obracet a ptát se mě. Nechci říkat že nevím, že sem to nezkoušel. :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    To je takovej problem pockat par dni po uvedeni jestli to bude fungovat ok? To je snad zaklad neinstalovat na pracovni pc zadnou aktualizaci dokud neni overena..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Jop, znovu sem to risknu a CC nainstaloval a uz ho to vidi. Ale CC subscription si kupovat nebudu. Nepotrebuju ho k nicemu. Photoshop nepouzivam, na grafiku mam Pixelmator a 12ecek mesicne za LR CC je drazsi varianta nez 80ecek za upgrade.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LWEEK: Záleží na tom, jestli máš CC subscription nebo to kupuješ jako update. Já mám CC, takže já jsem nic extra neplatil, jen se mně to objevilo mezi updaty (musel napřed zabít nějaké běžící Adobe procesy a znovu spustit tu jejich aplikaci, aby se to tam začalo zobrazovat... tady by možná šel i restart nebo sign off & on)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Když kliknu koupit, tak mě to hodí sem: https://www.adobe.com/cz/products/catalog.html, a tady je vylistovaný ještě LR5, když na něj kliknu tak 404.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Já mám Adobe účet reglý na ČR, mě to CC ani 6 zatím nenabízí.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak po update Lightroom začne fungovat, až se v Adobe Cloud aplikaci odhlásíte a znovu přihlásíte, restart počítače nepomůže. Taky jsem to musel udělat a na DPReview to hlásí spousty lidí. Dokud jsem to neudělal, tak LR okamžitě po startu spadl. (Někomu se zobrazí spash screen, mně ani to ne.)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Já asi budu vraždit ... adobe cloud mi muj LR uplne rozmrdal. Tak sem ho odinstaloval, nainstaloval starou verzi z CD, dal upgradovat a hadejte co? ... ukazuje mi to verzi 6, tak na to kliknu a 404. A stara verzi LR mi nepodporuje RAWy ze 7D .. najs :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Mně to taky úplně nefunguje - LR CC jsem nainstaloval, ale zatím nejde spustit :) Ještě budu zkoušet restart. Aspoň, že LR 5 pořád jede.

Ale narazil jsem na tohle video... jsou tam velmi zajímavé nové drobnosti a ne-tak-drobnosti, o kterých se moc nepíše:

Hidden Gems in Lightroom CC
    https://www.youtube.com/watch?v=1GZErV1m1uQ
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Proč mám pocit, že pro ČR ještě není k dispozici? Nemohu si ho ani koupit, hlásí mi že špatný region nebo co.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Jop, už je ke stažení na adobe.com :)
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: No tak to je pecka :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LWEEK: BTW Zdá se, že přesně tohle jde :D

"Create HDR images directly in Lightroom CC by combining multiple photos captured at different exposure settings. This creates a single image with high dynamic range — it can even create a DNG RAW file." (z Petapixelu, ne z Adobe)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Tak je to oficiálně tu, ale ještě ne na CS verzi Adobe stránek, takže je případně potřeba přepnout na USA verzi:

Digital photography software | Download free Adobe Photoshop Lightroom CC trial
    http://www.adobe.com/products/photoshop-lightroom.html

A na webu už je spousta Review, Hands-On apod., stačí hledat "Lightroom 6" v News na Google.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: Ty jo to je ještě v nějakém Maveříku. :D Já doufám, že ta featura pujde vypnout. Lidi fotím hodne vyjímečně. Ale kdyby uměl rozpoznávat obličeje zvířat .. to by bylo :D
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LWEEK: Asi jo, každopádně se flákají :) Ale už se objevují videa z LR CC... teda zatím jedno právě o rozpoznávání a tagování lidí:

Facial Recognition in Lightroom CC
    https://www.youtube.com/watch?v=45_zCZnqmqU#t=42
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    BLACKX: EST je teď o sedm hodin později nebo ne?

Víte co by se mi líbilo? Kdyby DNG formát umožnil nést HDR raw. Řekněme že udělám sandwich ze tří fotek, tak aby ty tři fotky přepočítal třeba na jeden, střelím, 32bit raw. Tím by konečně DNG dostal nějaký smysl. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam