• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    SKALARIAK: Ta jejich aplikace, Creative Cloud, ma v moznostech volbu jazyka. Pak staci odinstalovat/nainstalovat a melo by to byt ve zvolenem jazyce.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    netyka se primo lightroomu, ale obecne CC, je mozny ze se mi pri nakym updatu zmenil PS z ENG do cestiny? Cumim tady na to jak puk, aktualne CC2014 verze....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    adobe neumí/nechce programovat pro windows. Ve photoshopu ještě nezjistili, co to je fullscreen a jak nekrást fokus
    FOGH
    FOGH --- ---
    Jinak jak si tu nekdo stezoval, ze pri generovani panorama s kompem nejde hnout...
    Jak jsem ocekaval - na OS X neni problem, bezi mi to na pozadi na vedlejsi plose, CPU % vysoko, ale nevim tom.
    FOGH
    FOGH --- ---
    Panorama modul by potreboval jeste trochu vylepsit :)

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jezis to dehaze je super fce, chapu ze ne kazdy to vyuzije, ale zrovna odevzdavam nejakou zakazku "z prirody" a je to sikovné :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: To přebliknutí s méně saturovanýma barvama mně taky dělá (NVIDIA GTX 660). Docela mně to vadí... blbě se pak porovnávají fotky :(
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    za me LR6 slape ok, gpu (mam starsi Radeon HD 6850) funguje jak ma zda se (jen je tam vzdy faze prebliknuti mezi fotkama, jakoby mene saturovanych barev, nejaky ten jejich hlavni programator to vysvetluje kdesi na blogu), rychlost exportu stejna (optimalizace je opravdu pouze na GPU), nicmene mam pocit, ze exportuje ted 2 fotky paralelne najednou. Z toho co jsem cetl, tak je to trochu loterie kdy to gpu pomuze, obecne asi cim novejsi tim lepsi, ale treba na relativne novem windows NB jsem tu interni musel vypnout, nebylo to stabilni.
    Hodne jsem si oblibil to novy HDR - zkousel jsme nekolikrat na nocni fotky ze stativu, zatim bez problemu, je super, ze ta vysledna slozenina je zase "raw", tj. umoznuje obrovskou flexibilitu ze zdrojovych dat a s rozumnym kontrastem atd. vypadaji fotky realisticky a ne omalovankove. Take jde pak tyto hdr rawy spojovat dal do panorama, ale to jsem zatim poradne nevyzkousel.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    GIF_242: jen aplikaci
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    LWEEK: a ty máš jenom aplikaci nebo máš balík + creative cloud účet?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Divná věc, mám desktop LR 6.0 dám update a píše mi to že sem up to date. O.o
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KOZEL: super diky za info
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MIKEKT: Haze = opar (atmosfericky jev, ne infekcni onemocneni kuze). Dehaze je tedy funkce 'odstranujici' opar z fotky.

Proc plugin/presety? Protoze Adobe pridalo dehaze jen do CC 6.1 a ne do normalni 6.1. Ma to v CC 6.1 normalne slider. Engine renderujici fotky ale oba programy sdileji, takze pridanim dehaze parametru se funkce aktivuje i v 6.1 neCC. Pomoci presetu a nebo pluginu je mozny tento parametr fotce nastavit a funkci tak vyuzivat i v LR 6.1 neCC.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KOZEL: oboji :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MIKEKT: K cemu je dehaze, nebo k cemu je ten plugin?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MINER: k cemu je to dobry? :)
    MINER
    MINER --- ---
    BTW: Dehaze, které je jen v CC, jde do 6.1 přidat Pluginem nebo si vyrobit Preset
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: Jde. LR6 bez CC jde normálně downloadnout.
    MINER
    MINER --- ---
    Jde LR6 nainstalovat i bez CC? Nechci, aby mě otravoval ten jejich hroznej updater... Na jednom kompu jsem ho nainstaloval kvůli trialu a je to peklo, nejde se toho zbavit.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    BLACKX: Tak první testy u mě nejvíce pomohlo vypnout GPU :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam