GIF_242: Super je, že nemusíš myší najíždět na slidery, ale kolečkem rychle měníš to, na co si pomyslíš. Dneska jsem tím prošel 100 svatebních fotek a je to fakt rychlé, možná stejně rychlé jako ty midi posuvníky/kolečka. Díky tomu vůbec nemusím levou rukou vůbec hýbat (jen prsty :) ), mám ji pořád v jedné pozici na Logitech G13 a jen vybírám slidery pro změnu. Pravou rukou je kolečkem na myši rychle měním. Očima pořád sleduju fotku, panel vpravo prakticky nepotřebuju.
Jestli to chceš zkusit (nebo někdo další), dal jsem to sem:
http://www.pastel.cz/temp/Stefans_ReceiveMessage.0.9.2_Modified.zip
Je to takový prototyp, takže to funguje jen pod Windows a chce to pár věcí:
- Nainstalovat utilitku AutoHotkey
- Nahrát obsah toho mého zipu do adresáře třeba "ReceiveMessage_SK.lrplugin" (ta koncovka je důležitá, to ostatní nevím :) )
- V souboru sender.ahk změnit na desátém řádku cestu "E:\Photography\Lightroom Plugins\ReceiveMessage_SK.lrplugin\nc.exe" na vaši správnou cestu. Ten soubor nc.exe je přiložen v tom zipu.
- V LR přes File / Plugin Manager vybrat ten adresář a nainstalovat plugin - tím běží část na straně LR, která jen poslouchá příkazy poslané přes port 4242.
- Spustit send2lr.ahk pomocí AutoHotkey (stačí "Spustit s ...") - tím se spustí i část, která odchytává klávesy a posílá je na port 4242. LR by měl ukázat dialog "Paddy light ready for your keys!".
A dál už by to mělo fungovat, tj. jít do Develop modulu, držet F1 a kolečkem na myši měnit expozici.
Namapované klávesy se dají měnit v Keys.ahk, ale po změně to chce ukončit ten AutoHotkey skript (přes ikonu v taskbaru vpravo), restartovat plugin (LR -> Plugin Manager -> vybrat plugin -> Restart Plugin) a zase spustit send2lr.ahk.
Zní to složitě, ale není to tak zlé :)