• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: no me by to asi stejnak nakonec nevjvic urychlilo narvat 30K do upgradu HW aby to cely bylo sviznejsi :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: :D vtipný je, že jsem teď na to koukal a chtěl jsem napsat něco podobného ;) a to, že by to eventuálně chtělo minimálně ten expert případně profi :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: ale imho taky dost k hovnu, jakoze tlacitka mam na klavesnici a jeden slider + dial mi celkem stejne efektivne nahradi mys, prece jen clovek uz nejakou dobu na ty veci klika v LR, tak to jde celkem rychle.... tohl ma podle me cenu ve vetsi sestave... idelani by bylo neresit mys vubec, ale na to nemaj poresenej rpipadnej crop, nebo rotate....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    a ještě navíc mi tohle řešení přijde vcelku skladný a přenosný, takže mi to dává o hodně větší smysl, než v mém případě mapovat midi kontroler co má 49 kláves :D
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: tak ono zase na druhou stranu, ta nejlevnější startovací verze si myslím, že vcelku dostupná je.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: napad je to super s tou modularitou, ja sem to zkousel ale nikdy nerozchodil na PC pres ten miid controller, protoze tam je nejakej debilni bug, takze jestli tohl ebude fungovat zarucene pro pc tak do toho mozna pujdu....
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Palette Gear: Hands-on Control of your Favourite Software
    http://palettegear.com
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Totto nevypadá, až na cenu vůbec zle: https://shop.trycelery.com/page/palettekits

Pallete Gear – Nový level editovania | DeTePe [dtp]
    http://detepe.sk/pallete-gear-novy-level-editovania/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: před nějakým časem jsem to testoval a popravdě mě to nepřesvědčilo, abych do toho investoval peníze. Neříkám, že je to špatný, ale poměr cena výkon mi nesedí. Přesně si to už nevybavuju, ale mám pocit, že mě sralo to, že to sice sníží dramaticky velikost, ale pak se na to dá koukat jenom ve velikosti 1:1 a když se to zvětší (zoom), tak tam jsou znát artefakty komprese. Což by teoreticky vadit nemuselo, ale mě to vadilo.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Nepouzivate nekdo nahodou na exportu z LR JPEGmini Pro?
    JPEGmini - Your Photos on a Diet!
    http://www.jpegmini.com
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Uf, jasně, že to jde, ale výsledkem je SEZNAM FOTEK. Zadání bylo SEZNAM ADRESÁŘŮ.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Ale vždyť můžeš. Už jsem u PC. Zapnes si filtr pomocí metadat, přídáš sloupec a dáš mu libovolnej parametr..třeba "country"..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Vidím, že se pořád nepochopili, ale je fajn, že je tolik možností a každý si vybere to svoje řešení.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: No a od toho ma LR funkci filtru(ted z hlavy netusim nazev) trideni podle libovolnyho IPTC rdku. takze treba lokace..a k tomu pridat cokoli dalsiho z normalnich keywords treba..

Zaklad je necpat vse do keywords, ale vyuzivat vic poli co iptc nabizi..pak nejsi nijak limitovanej..si myslim teda..a jelikoz spousta toho lze delat hromadne neni to zadny zdrzeni..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: My zjevně myslíme něco jiného ... já chci vygenerovat _seznam_ zemí, kde jsi byl (nebo řekněme seznam modelek). Ty naopak předpokládáš, že máš v hlavě všechno a už jen hledáš jednu konkrétní fotku nebo nějakou kategorii. Funguje obojí na různé věci. (Ale třeba pro zálohování jen něčeho funguje to moje :) )
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Jakto? Deset zemi = deset ruznejch lokaci take vzdy jen konkretnich 1000 fotek..a dal muzes byt konkretnejsi jako "potok" ..a mas 20fotek..

Otagovat timhle stylem 1000 fotek zabere tak 30-60min..coz ve finale myslim nic neni..

A jsou dneska softwary ktery treba 70% tagu dokazou udelat automaticky podle toho co na ty fotce je..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: jj, vím, že to jde, ale vezmi si tohle: Byl v deseti zemích, z každé tisíc fotek. Když si to vyfiltruješ, tak máš přehled všech 10 000 cestovatelských fotek. Ale doklikat se na ty konkrétní země znamená hooodně scrollovat a hledat, kde končí jedna série fotek a začíná druhá.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: No to zalezi jak se staras.. Ja taguju i zeme, mista..atd. Proklik na adresar z hledani LR umoznuje pod pravym tlacitkem..navic jde hledat kombinace tagu
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Tohle jsem dal spíš pro příklad, ať to nekomplikuju, ale i tak to mám dělené, jan jinak. Mám jednak celkem ostře oddělená moje focení od zakázek. Zakázky si dělím jen na dvě skupiny - svatby a vše ostatní. Ale svoje focení mám rozdělené třeba na modelkovské a cestovatelské, pak ještě nějaké testy a pár dalších, kde datum moc nedává smysl.

Klíčová slova by taky fungovala, kdybych se o to staral, ale takhle to mám rozdělené bez větší práce. Naopak mně přijde nepraktické mít vše v jednom, protože nají pak třeba fotky ze všech cestovatelských focení jde, ale doklikat se na ty adresáře samotné (a zjistit rychle třeba názvy zemí, kde jsem byl), to by byl u tebe oříšek.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: A jakejcje ucel to mit deleny na "zanry"? To je prece nesmysl..proc to nemit rovnou podle dat a zanr dat do keywords..spolu s dalsima popiskama aby v tom slo automaticky filtrovat bez ohledu na zanr..me se treba spousta veci prolina..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam