• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nestekali jste se nekdy s timto ? Fotky byyl po importu v poradku, ale udelal sem preselect a ten sem exportoval na externak s nastavenim "original" a po importu na druhej kokmp, kde jsem to chtel dodelat, se naimporotvalo toto, ovsem treba faststone to zobrazuje celkem o dost mene s tema glitchema, ale zase to je mi celkem k hovnu, kdyz to potrebuju upravit a vyexportovat, pri z LR i faststone to vypada uplne stejne nepouzitelne oboji.....

HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Trochu mimo, ale v oraci pouzivame pro janerocy zaznamy ty serverovy 24/7 a sypou se kazdejch par mesicu..takze ani zohle oznaceni neznamena spolehlivost
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: pekny, bohuzel tenhle ta jeste nemaj zarazenej, kazdopadne me spis zajima jak dlouho vydrzi data kdyz bude strcenej vypnutej ve skrini, tot otazka....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Co se týče spolehlivosti, před časem jsem narazil na fascinující blog služby BackBlaze, která provozuje cloudové úložistě. Momentálně mají kolem 50 000 běžných disků a pravidelně zveřejňují statistiky o poruchovosti (a mají hromadu jiných zajímavých článků).

Tady je zatím asi poslední:
    Hard Drive Reviews: Update on 2015 Hard Drive Reliability 
    https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-q4-2015/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    narazil jsem v alte na toto - https://www.alza.cz/seagate-archive-8000gb-d2287826.htm?o=1

zajimavej pomer kapacita/cena, zejmena na nejakou velkou off-site zalohu, smaozrejme zatim nelze rict jak je to s trvanlivosti oproti starsim typum....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: je to tak, v griddu kdyz to udelam pres horni menu Photo, tak udela vsechny...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KULA: Mně to teda dělá u všech, aspoň v Gridu. A jestli jsi v jiném režimu, tak viz tohle: BLACKX.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KULA: me teda když jdu do developu, oznacim si ty fotky ve stipu dole a pak kliknu pravym a tu jednu zvetsenou fotku a flipnu to tak se flipnou vsechny oznaceny.... ale problem je ze jen nekdy, neumim pochopit proc nekdy jen jedna a nekdy vsechny, divny.... LR CC .... ale nidky jsem to nepouzil teda...
    KULA
    KULA --- ---
    Ahoj ve spolek, potřebuju-li udělat horizontal a vertical flip, můžu tomu nějak přikázat aby to udělal na celý pás fotek? I když je mám označené všechny, udělá to jen na jednu. Musím takhle ručně otočit kvadrilion snímků a teču u toho.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MENTOL_: Tak je tam zrada, nepropise se z metadat objektiv. Tudiz vse co je naimportovano ma "unknown lens". Tak bacha :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: neměl, přecházel jsem na dvou kompech a bez problémů.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: ne, ale to bude nejaka applí věc predpokladam,
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Měl jste někdo tento problém s oprávněním při přechodu na LR CC?
    Lightroom encountered user permissions issues. Lightroom Photoshop Bridge crashes or hangs on launch
    https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/lightroom-cc-2015-4-lightroom-6-4-crashes-on-launch.html

nedaří s emi to dle ani jednoho postupu zprovoznit..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: tak jsem to nahodil a zatím nepozoruji žádné věci co by se chovali jinak... tedy krom toho, že mi to opravilo přihlašování na LR mobile.
    FOGH
    FOGH --- ---
    BLACKX: diky, presne toto jsem hledal! :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak zas dalsi pokus - nejaci dobrodruzi zkusi hned? ;)
    What’s new in Lightroom CC 2015.5 and Lightroom 6.5?
    http://www.lightroomqueen.com/whats-new-in-lightroom-cc-2015-5-and-lightroom-6-5/
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    FOGH: Stačí vpravo dole u tlačítka "Sync" posunout ten přepínač, takže text se změní na "Auto Sync"... pak ti to bude měnit tagy u všech fotek najednou (i všechny ostatní parametry, pokud budeš nějaké měnit).
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    FOGH: osobne to delam jinak, otaguju jednu fotku, pak si oznacim ty, ktera maji mít stejné tagy a dam synchronizovat a hotovo ;)

Resp. abych to popsal úplně jak to dělám, tak již při importu taguju všechny globálníma slovama, po importu udělám postup viz. výše a samozřejmě záleží na typu focení, ale většinou to opakuju 2x 3x a mám všechny fotky relevantně otágováné.
    FOGH
    FOGH --- ---
    Da se nejak nastavit, aby v Library mode LR tagoval i fotky oznacene dole v pasu? Me se snad pokazde stane, ze oznacim fotky, pak si zobrazim detail jedne, ale zapomenu se vratit do gridu... zacnu psat tagy a pak se divim, ze mi u ostatnich fotek chybi.
    Prijde mi to uplne debilni, hlavne tim, ze po navratu do gridu si to pamatuje oznacene fotky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam