• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: port USB1 je proste jeden z portu na tvym NTB?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: mě se tohle vcelku běžně dělo, když jsem omylem zapojil čtečku karet/usb flashku/disk do portu USB1. Nechal jsem to kopírovat na pozadí, takže jsem nemonitoroval jak dlouho se to kopíruje a když jsem to otevřel tak byla většina poškozená. Naštěstí zdroje byli v pohodě, takže to stačilo jenom znovu zkopírovat.
    NIXX
    NIXX --- ---
    SKALARIAK: Externí disk asi umírá...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: sem prave nejak zil v domeni, ze kopirovani je pomerne spolehliva metoda, takze cumim co to provedlo :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Přímo ve spojitosti s LR jsem se s tím nesetkal, ale jinak to je zjevně poškozený soubor. S těmi jsem dělal různé experimenty a na tuhle chybu stačí změnit i jediný bit a pak záleží na dekodéru, jak se s tím popere. Poškozené to je v každém případě, ale některý dekodér třeba i tak dokáže půlku zachránit a jiný to nezvládne vůbec.

Kromě toho, že je vada v LR, tak může být i vadná RAM (to byl jednou můj případ), disk nebo médium, na kterém to přenášíš... radši bych ty počítače zkontroloval.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    nestekali jste se nekdy s timto ? Fotky byyl po importu v poradku, ale udelal sem preselect a ten sem exportoval na externak s nastavenim "original" a po importu na druhej kokmp, kde jsem to chtel dodelat, se naimporotvalo toto, ovsem treba faststone to zobrazuje celkem o dost mene s tema glitchema, ale zase to je mi celkem k hovnu, kdyz to potrebuju upravit a vyexportovat, pri z LR i faststone to vypada uplne stejne nepouzitelne oboji.....

HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Trochu mimo, ale v oraci pouzivame pro janerocy zaznamy ty serverovy 24/7 a sypou se kazdejch par mesicu..takze ani zohle oznaceni neznamena spolehlivost
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: pekny, bohuzel tenhle ta jeste nemaj zarazenej, kazdopadne me spis zajima jak dlouho vydrzi data kdyz bude strcenej vypnutej ve skrini, tot otazka....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Co se týče spolehlivosti, před časem jsem narazil na fascinující blog služby BackBlaze, která provozuje cloudové úložistě. Momentálně mají kolem 50 000 běžných disků a pravidelně zveřejňují statistiky o poruchovosti (a mají hromadu jiných zajímavých článků).

Tady je zatím asi poslední:
    Hard Drive Reviews: Update on 2015 Hard Drive Reliability 
    https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-q4-2015/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    narazil jsem v alte na toto - https://www.alza.cz/seagate-archive-8000gb-d2287826.htm?o=1

zajimavej pomer kapacita/cena, zejmena na nejakou velkou off-site zalohu, smaozrejme zatim nelze rict jak je to s trvanlivosti oproti starsim typum....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: je to tak, v griddu kdyz to udelam pres horni menu Photo, tak udela vsechny...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KULA: Mně to teda dělá u všech, aspoň v Gridu. A jestli jsi v jiném režimu, tak viz tohle: BLACKX.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    KULA: me teda když jdu do developu, oznacim si ty fotky ve stipu dole a pak kliknu pravym a tu jednu zvetsenou fotku a flipnu to tak se flipnou vsechny oznaceny.... ale problem je ze jen nekdy, neumim pochopit proc nekdy jen jedna a nekdy vsechny, divny.... LR CC .... ale nidky jsem to nepouzil teda...
    KULA
    KULA --- ---
    Ahoj ve spolek, potřebuju-li udělat horizontal a vertical flip, můžu tomu nějak přikázat aby to udělal na celý pás fotek? I když je mám označené všechny, udělá to jen na jednu. Musím takhle ručně otočit kvadrilion snímků a teču u toho.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MENTOL_: Tak je tam zrada, nepropise se z metadat objektiv. Tudiz vse co je naimportovano ma "unknown lens". Tak bacha :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: neměl, přecházel jsem na dvou kompech a bez problémů.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: ne, ale to bude nejaka applí věc predpokladam,
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Měl jste někdo tento problém s oprávněním při přechodu na LR CC?
    Lightroom encountered user permissions issues. Lightroom Photoshop Bridge crashes or hangs on launch
    https://helpx.adobe.com/lightroom/kb/lightroom-cc-2015-4-lightroom-6-4-crashes-on-launch.html

nedaří s emi to dle ani jednoho postupu zprovoznit..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: tak jsem to nahodil a zatím nepozoruji žádné věci co by se chovali jinak... tedy krom toho, že mi to opravilo přihlašování na LR mobile.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam