• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      RATTKIN: dokud jsem editoval 20 MPx RAWy tak jsem v podstatě přecházel z fotky na fotku plynule a v zásadě jsem nevěděl, že se něco děje. Neříkám, že tam nějaké mikro prodleva nebyla, ale nebylo to nic zásadního, co by mě rvalo oči, nebo bych měl pocit, že je komp dýchavičnej. Teď když edituju 50 MPx RAWy tak tam je znát, když ty fotky projíždím poprvé, že to plynulé není, ale pokud jedu již třeba třetí kolo, tak si mi opět zdá, že to běží +/- ok.
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      GIF_242: jako že ti na OSX nedělá, nebo dělá ale nelíbí se ti to?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      OCTOPUSS: na OS X mi to normální nepřijde
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      PAVELDUFEK: Částečně jo, ale imo ne do lokálních úprav, kde je nejužitečnější.
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      KOZEL: ale jde pridat ;-)
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      RATTKIN: Dehaze v LR6 není, jen v LRCC :-(
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      LEADA: To jsem si myslel :(
      LEADA
      LEADA --- ---
      OCTOPUSS: je :D
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Je normální, aby se Lighroom na výkonným pořítači doslova dusil při přepínání mezi fotkama? Zmáčknu párkrát šipku doleva nebo doprava, a celý se to zacyklí tak, že to setrvačností projede klidně o stránku dál.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: jj, takhle jsem taky uvažoval. Předtím na Amazon Glacier se částky počítaly podle data/downloadu apod. a fascinovaly mě ty jejich příklady, které začínaly "Řekněme, že potřebujete uložit 5 PB dat..." :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tyjo ten Amazon jsem z vyberu kvuli encemu vyloucil, ale uz si nevzpominam proc a mozna to byla chyba, kazdpadne to je v podstate stejne drahy , takze asi i skoro stejny, nicmene amazon je nejvetsi v tomhle, takze bych skoro rek ze by na nej mohl bejt i nejvetsi spoleh.....
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MIKEKT: Já mám tu unlimited everything za 60 dolarů... takže zatím vše ok
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      REPLIKANT: asi ještě dehaze. ale hdrko je pěkný
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      BLACKX: ja jsem prave koukal na tu jejich variantu pro fotky za 12 dolaru na rok. Muj synology nas umi sync primo do amazonu, takze o tom docela premyslim.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MIKEKT: Amazon používám a úplně bez problémů. Mám tam přes 1 TB dat. Trvalo mně to tam nahrát asi měsíc a fungovalo to celou dobu maximální rychlostí. Ani Amazon, ani UPC si nestěžovali :)

Jen mají debilní rozhraní, takže používám odrive (super a free aplikace! Podporuje spoustu služeb) a je nutné si dávat bacha na to, aby tam byly soubory tuším pod 2 GB... větší nejdou bezpečně stáhnout. Možná přes ten odrive to jde, ale v případě krize to nejde přes Amazon samotný.
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      SKALARIAK: já jsem koukal na Amazon. Ten jsi vyhodil z výběru?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      NIXX: jako z jinýho kompu? to bych neřek, přistupuješ tam přes webozhrnaí, nebo přes appku....
      NIXX
      NIXX --- ---
      SKALARIAK: Jde to namapovat jako síťová jednotka?
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      Pokoupil jsem LR 6 a na MacBook Pro 13" retina core i5 8GB RAM 256 SSD late 2013 to běží pomaleji než 5,5.

Takže jidiná změna (krom pomalosti) je v možnosti HDR a panoramat? To se asi vrátim zpátky k 5tce....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      Jinak kdyby to někoho zajímalo kolem zálohovnání do "cloudu", tak asi po třech tejdnech oseru a vyhozenejch 60ti dolarech za podvodníky z Crashplanu a nainstalování postupnym asi dalších 5ti služeb jsem vyhodnotil jako nejpoužitelnější Carbonite, kam už to dva tejdny tlačim a stále to jede po většinu času max uplinkem co mám (10Mbit kalsickej). Má to samozřejmě svoje mouchy,ale je to jednoduchý a celkem přehledný a za 5USD na měsíc, což je fajn + je k tomu appka na přístup odkudkoliv, což je taky dobrý....
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam