• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    jinak Guided Upright vypada dobre a tohle by mohlo byt taky slibne:

Performance Improvements in Develop
    In CC 2015.6 / 6.6, Lightroom has become smarter about anticipating which photos you’ll edit next. When you’re working in the Develop module, it preloads the two photos either side of your current photo, so when you move on, it loads much quicker.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Hodi si nekdo kostkou? ;)
    Lightroom CC 2015.6 now available
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2016/06/lightroom-cc-2015-6-now-available.html
    FOGH
    FOGH --- ---
    KOZEL: Jak uz bylo zmineno, ja pouzivam info overlay a jen dodam, ze se v nastaveni da prizpusobit podle toho, co tam chcete zobrazovat...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KOZEL: Aha! :)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    OCTOPUSS: Úplně stejně to je vidět i v Developu. Ten Info overlay můžeš rychlejc ovládat pomocí klávesy "i".

BTW Ty stejný data (Cropped Dimensions) lze nastavit i do jendoho z rohů extended view v Gridu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KOZEL: Jo, ale v library je mi to k ničemu.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    OCTOPUSS: Rozlišení zobrazit jde ve View / View Options...
    Dropbox - Screenshot 2016-06-02 10.19.30.png
    https://www.dropbox.com/s/r2znzmdx9zk0bge/Screenshot%202016-06-02%2010.19.30.png?dl=0
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Jo tak v takovemto pripade LR nepomuze no;)

Ja mSlim ze vyvojari na to jsou s myslenkou, ze dnes je rozliseni vseho tak vysoky, ze se uz jedna o nepodatatnej udaj..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: jj, normálně to nepotřebuješ, ale pro ilustraci: Včera jsem měl fotky focené objektivem s X mm ohniskem a chtěl jsem udělat záběr, jaký by odpovídal Y mm (většímu zoomu). Jediné řešení je spočítat si rozlišení a cropnout to podle toho. Což je v LR otrava (ale v PS to jde dobře).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    já resim jen poměr stran. zmenšování dělám při exportu, vždy si nechám ještě full size bokem
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: Pomer stran snadno v orezu..rozliseni je myslim zbytecne ne? Pracovat chces a plnou fotografii a do rozmeru ji dostanes na konci exportem..nenapada me situace kdy bych to potreboval vedet..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BLACKX: Já se v develop módu pohybuju v 95% času :))
    Už jsem něco našel, ale jen když je zapnutej režim ořezávání, což je hroznej omrd. A rozlišení se neukazuje prostě nikde.
    Fakt si občas říkám, kdo tohle programoval...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    OCTOPUSS: To jsem zrovna řešil včera a je to otrava :( Ořezávat se dá v Develop módu, ale rozlišení vidíš jen v Library (v panelu Metadata vpravo dole, když nastavíš zobrazování EXIFu). Takže oříznout, přepnout do Library, zkontrolovat, přepnout do Develop, oříznout jinak, přepnout do Library, ...

Naštěstí to nemuselo přesně, takže +/- 20 pixelů mně stačilo.

Jinak oříznout na _poměr stran_ (ne rozlišení) je naopak snadné - prostě si při ořezávání vyber správný poměr nebo si vytvoř nový, pokud ten tvůj ještě neexistuje.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jde nějak v LR nastavit u fotek zobrazování poměru stran a rozlišení? Docela mi chybí informace s jak velkou fotkou právě pracuju. Ořezávání na konkrétní velikost je naprosto nemožný :(
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Zalezi jak to maji delane, pokud ti ro vygenwruje treba rocni kod na adobe tak ten nahrajes a rok platit nemusis(nebo doplatis to co tam mas a teprve pak ti pojede ten rok. Mam to takhle vyzkouseny;)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Aha, ještě tam jen noticka, že ceny se můžou lišit podle země. Zkusil jsem to a naúčtovalo by mně to 150 USD za rok. Trochu víc, ale pořád levnější než co platím. Navíc to jde platit přes PayPal, což je pro mě výhoda. Ale stejně jsem mysím uvázaný u Adobe na rok, takže to za nejbližší tři dny nestihnu využít, ale kdyby někdo chtěl...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Teď jsem si všiml, že 500px má akci: 10.31 USD (asi 250 Kč) za jejich nejvyšší stupeň členství a k tomu Adobe CC členství včetně Photoshopu a Lightroomu. Je to levnější, než co teď platím jen za Adobe (asi 350 Kč) :)

Nezkoušel jste to někdo?

500px / Upgrade
    https://500px.com/upgrade
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: taky se může míň zavřít clona.
    pokud máš profoto blesky a samý L-kový skla tak mě smaž ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF_242: to že blesk není 100% konzistentní se může stát, hlavně u noname blesků, končí výbojka atd.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    KULA: jestli to správně chápu, tak před tím, než jsi pustil ke kompu nějaké lidi, tak to bylo všechno v pořádku? Nebo jsi to neprocházel a prostě až teď jsi na to narazil?

Asi je blbost, aby blesk blesknul méně?

Teoreticky, pokud by s tím něco někdo nešťastně udělal, tak by to mělo být vidět v historii a nebo, pokud by to byla nějaká globální změna, by se to mělo projevit u všech fotek a ne jenom u 3-4. Takže máš u všech jako první v historii IMPORT?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam