Už mám LR rychlý, takže myšlenku programování benchmarků jsem opustil, ale udělal jsem si jinou hračku - sledování toho, jak pracuju.
Je to skript pro Windows , který sleduje ve kterém programu uživatel právě pracuje a zapisuje časy do souboru. To je normálka, ale můj umí navíc to, že se podívá do hloubky LR a do toho souboru uloží v jaké složce nebo kolekci právě uživatel je a taky jméno souboru a režim (Library, Develop, ...)
Výstupem je normálně čitelný soubor typu CSV, kde bude spousta řádků typu
2016-08-21;17-43-46;2219;AgWinMainFrame;NazevSlozky;IMG_1234.CR2;Library
Datum a čas startu akce, čas strávený tam v milisekundách a pak údaje o programu. Lightroom má z nějakého důvodu název třídy okna "AgWinMainFrame". Photoshop má prostě "Photoshop".
Udělal jsem to během dneška, tak ještě nevím, kolik tam bude chyb a ještě ani nemám program, který by to dokázal analyzovat. Ale Excel by to měl v pohodě zvládnout - např. vyfiltrovat všechno s "Library" nebo danou složkou/názvem projektu a sečíst časy.
Kdybyste si s tím někdo chtěli hrát, potřebujete nainstalovat
AutoHotkey a pak už jen stáhnout ten skript a spustit ho. V jeho adresáři se začne vytvářet ten logovací soubor:
http://www.pastel.cz/temp/QActivityTracker.zip
(Data nikam neposílám :) Však je k tomu kompletní krátký zdrojáček, takže je zhruba vidět, co to dělá.)