Když o tom přemýšlím, tak ani myš není na crop ideální, protože je potřeba se přesně trefit na tu hranu a vůbec je to otrava s přesností.
Přitom to není potřeba, lepší řešení by bylo něco jako dotykový tablet nebo touchpad, kde by člověk jen přejel prstem směrem do středu nebo od středu a on by se podle toho vybral příslušný roh a posunul by se okraj cropu.
A teď mě napadá ještě jiné řešení: Ten crop se vlastně skoro nikdy nepohybuje v 2D prostoru, ale pokud mám zapnuté dodržení poměru stran (skoro vždy), tak si každý roh jezdí jen po úhlopříčce, takže jen 1D. Čili kdyby třeba se nějaký roh aktivoval klávesou, tak by pak šlo jakýmkoliv midi sliderem nebo otočným kolečkem nebo i pohybem myši měnit crop. Případně bez kláves by stačily čtyři posuvníky nebo kolečka.
Tak možná ty midi klávesnice nejsou úplně na vyhození :) Jen s tím Novation Launch Control mám pocit, že ta kolečka mají zarážky :( A asi nemají motorky (jako má třeba Behringer BCF 2000), takže pokud se u jedné fotky dostaneš na konec rozsahu a přejdeš na druhou fotku, už nepůjde udělat úprava do stejného směru.
GIF_242: Dej pak vědět prosím, jestli ty zarážky tam fakt jsou.