• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Reference View zní hoooodně prakticky... konečně půjde (mimo jiné) snadno ladit bílou na sérii podobných fotek ze složitého prostředí, kde se to mění podle toho, jestli jsem víc u zdi nebo u okna. Už jsem přemýšlel, že si udělám aplikaci, která mně udělá top-most okno s nějakou referenční fotkou. Předběhli mě :)

A má to být zase rychlejší, tak ještě uvidíme.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Lightroom CC 2015.8 now available
    http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/2016/12/lightroom-cc-2015-8-now-available.html
    Ani uz jsem asi dalsi minor verzi necekal, stavajici mi prisla uz dost v poho, tak uvidime.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: díky moc, já asi zůstanu u toho prvního řešení, z toho exifu to umím dostat relativně snadno, takže díky moc!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Ale to druhé vlastně nefunguje s tím overlay přes obrázek... tak to není úplně vylepšení, ale jiný přístup :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242: Hehe, díky :)

Ještě jsou teda dvě možná vylepšení (obojí pluginy, které můžeš používat za příspěvěk - ten si určíš sám):

Jeffrey Friedl's Blog » Jeffrey’s “Metadata Wrangler” Lightroom Plugin
    http://regex.info/blog/lightroom-goodies/metadata-wrangler
    Tohle vymaže zvolená metadata při exportu, takže právě Title nebo Descrition tam nemusíš dát a ostatní ano. (Jednodušeji to jde i přímo v LR bez pluginů, když u exportu zvolíš Metdata: Copyright only, ale to nemusíš chtít)

Jeffrey Friedl's Blog » Jeffrey’s “Metadata-Viewer Preset Editor” Lightroom Plugin
    http://regex.info/blog/lightroom-goodies/metadata-presets
    Tohle je obzvlášť cool :) Dovoluje nadefinovat vlastní verzi panelu Metadata, takže tam můžeš mít libovolná políčka. Já používám velmi krátký mix jen věcí, co mě zajímají, ale normálně jsou v různých pod-panelech a musím mezi nimi přepínat. Dá se tam nechat zobrazit nějaké neobvyklejší pole jako IPTC -> User Comment a to opět pomocí předchozího pluginu můžeš zrušit při exportu, takže kdybys někdy potřeboval využít Title, tak to pořád jde.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: ty jo... máš u mě panáka! díky moc!! Jediní co tomu trochu ubírá na kráse je ten fakt, že po exportu mi tam v EXIFU zůstávají i tyhle poznámky, ale na druhou stranu je to po pořád lepší než ten blbákov co jsem tady rozjížděl dosud :D

Každopádně smazat tyhle poznámky je pro mě jednodušší, než si psát čísla fotek-úpravy a pak pořád řešit jestli jsem se nepřehlédl v čísle atd...

Ještě jednou díky moc!!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242: Můžeš si to napsat do EXIF -> Title nebo Description (v Panelu Metadata). Obojí nebo jedno z toho se dá zobrazit jako overlay přes fotky, takže to hned vidíš. To se dá nastavit v menu View -> View Options a pak zobrazovat nebo schovávat klávesou I.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    čirou náhodou, nezaregistroval jste někdo v LR něco jako poznámky? Docela bych ocenil, kdyby to tam bylo. Jde mi o to, někam napsat co s danou fotkou v postprocesu mám dělat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: No v 80% pripadu dvoje nastaveni = 20 presetu..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: to si nak s tema krivkama neumim predstavit... tam je tech variant fura....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Je to zpozdeny, ale ja uz jsem trd ve stadiu presetu kdy upravy co delam mam poukladany v presetech treba 10x vzdy po 10% sile a jen narychlo vybiram..
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jasný, že to je spíš na video, ale osobně se mi to dost líbí a myslím si, že ty 4 všesměrové koule by mohly být dost super na ovládání. Úplně vidím to, že si člověk namapuje ty okolní tlačítka na různé funkce a pak to detailně ladí těma koulema...

Ale jinak souhlasím, že to je tak trochu lehce nepoužitelné :/ protože to bude 100% velký jako kráva.

BLACKX: mi to došlo, že hodnotíš tu konzoly a ne tu barevnou klávesnici :D
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: na osx to mám super plynulý a tak jak kurozerm, tak pomocí konzole.

BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX, GIF_242: Tím jsem mylsle, že krásná je ta klávesnice, co jsi tu dal obrázkem. Pokud zkratky stejně umíš, tak ta druhá "Logic" mně nepřipadá moc praktická a ani krásná :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Ty křivky mám taky s lehounkým zpožděním, ale je to tak 0,3 sekundy... pracovat se s tím dá. Spíš mně vadí, že ten graf je malý, takže detaily se ladí špatně.

GIF_242: Těžko říct, jak moc praktický to je, ale je to krásný :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. dotaz na rychlost - kdyz tahate v develop modu krivky, mate to superplynuly, nebo ne? Me se to dost cuka, jakoze to ma fakt spozdeni a nepracuje se s tim vubec dobre, lezu radsi do PS kde si to najdu po kanalech a kde to jde normalne a pak si to zopaknu v LR....
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: tak tohel je neco jako konzole na filmovej grading, ale teda na muj wokflow asi trochu overkill :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Přišlo mi do emailu od konkurence (CaptureONE), a tomuhle říkám super konzole na ovládání!

http://www.tangentwave.co.uk/product/element/

Nicméně ta cena je krutopřísná :D :D za tuto (4 moduly) sestavu chtějí cca 80.000,-

Nicméně když jsem hledal kolik to stojí, tak jsem narazil na tyhle klávesnice, myslíte si, že to má smysl?

Logic Keyboard Adobe Lightroom 5 - Klávesnice a konzole - Klávesnice a konzole - Syntex.cz
    http://syntex.cz/p/adobe-lightroom-5/c/klavkon#2

Jako cena je taky krutá, a osobně nevím jestli to má smysl pro člověka co ty zkratky tak nějak +/- umí.

BLACKX
    BLACKX --- ---
    Dotaz: Mám u fotek různá klíčová slova. Když chci najít fotky s daným slovek, stačí kliknout do panelu "Keyword list", vedle konkrétního slova na šipku.

Jenže problém: Při prvním kliknutí se jen přepnu do seznamu všech fotek, ale tam je pořád nastavený minulý filtr (třeba jiné klíčové slovo, co jsem hledal dřív). Až při druhém kliknutí na šipku se teprve začne filtrovat podle nového slova.

Dělá vám to taky?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Teď mě tak napadlo, nevíte o nějakém plug-inu co by sám řešil červené oči? Vycházím z toho, že když je LR natolik inteligentní, že dokáže rozeznat obličeje, tak proč by nemohl existovat nějaký plug-in, který by na takto definovaných obličejích odstranil červené oči.

Je to sci-fi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam