• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: Nelze to udělat v LR, protože LR má jen jedny křivky například... A nepotřebuji vrstvy, stačí když to projde na pozadí což myslím může fungovat..technicky tak myslím již některé presety řešené jsou protože jejich efektu nelze dosáhnout (silný efekt a přesto všechny volby na nule)

RATTKIN: droplet vyzkouším
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: jako chápu, že tvůj příklad není asi jediný, ale zrovna v tomto mi přijde jednodušší si ty křivky udělat rovnou v LR. Tedy pokud ty vrstvy úprav ještě nechceš nějak dál modifikovat alá násobit atd. Jinak jak píše RATTKIN lr neumí vrstvy, takže tohle je neprůstřelné :(.

Jakmile by jsi chtěl vrstvy, tak by to musel být tiff nebo psd, kde tedy základ může tvořit raw jako smart object, takže bude možno stále ovlivňovat raw v lr, ale s každou změnou pak budeš muset upravit ty křivky ve vrstvách.
      RATTKIN
      RATTKIN --- ---
      HUGGI: lr neumí vrstvy. z PS si můžeš udělat droplet a ten pak volat z lr?
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: Napriklad kdyz chci aplikovat nejakou upravu ve vrstvach - jednoducha vec 3-4 vrtsvy krivek s ruznym nastavenim..

Neni duvod aby to neslo..PS umi akce hromadne aplikovat na cely adresar, ale to ztraci jednoduchost
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: osobně si myslím, že nic takového nebude existovat, ale rád se budu mýlit ;)

Můžeš prosím uvést případ, kdy to potřebuješ takto řešit? Nějak mi uniká smysl tohoto kroku.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      Nenarazil jste nekdo na nejakej plugin kterej by umel v PS vytvorenou akci aplikovat na fotky v LR?
      At uz nejakym nactenim te akce nebo konverzi na preset(to by asi nefungovalo)..
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: btw ted jsem to používal v PS, tak nevím jestli to jde i v LR (a nechce se mi to zapinat), ale myslím, že ano.

"O" měníš ten grid a SHIFT+O ten grid rotuješ. Což je taky fajn.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: no hraju tak jesnu gamesu za rok, ale New order je s tou 550ti furt hratelnej na 2k monitoru, ale na lr to nestaci :)))
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      SKALARIAK: pokud obcas hrajes, tak nejaka Nvidia 1060 asi nic nepokazi, ne?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: známe, a je to příjemná featurka
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      zajimava vec co asi znate, ale ja sem neznal - v crop/rotate pismenem O menite ten grid, podle toho jak to chcete mit krasne komponovany :)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no zatim kdyz sem vypnul tu soucasnou (nvidia gtx 550 Ti, oldschool uz celkem) tak se mi lokalmni adjustmenty celkem zrychlily :)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Tohle bude mylím chtít reáně otestovat na tý plánovaný sestavě...tejden s jednou, tejden s druhou..
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      EGGH: to jsem tedy nikde necetl, spis pisou ze pokud neni kloudna ta grafarna, tak to spis zpomaluje + cim vyssi rozliseni monitoru, tim vic to urychli....ale nenasel sem zadny kloudny testy kolem toho....
      EGGH
      EGGH --- ---
      SKALARIAK: Všude píšou, že by měla stačit ta z procesoru.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      jinak jsem koukal ze Microcenter coz je nejakej amersickej shop dropnul 7700K na 300USD, coz je uz docela zajimavej rozdil, tak trebas to prijde i sem :)
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      HUGGI: Už sem to tedy vzdal. Nevim jestli čteš na co se tě ptám, dle tvých odpovědí nikoliv. Co má společnýho původní RAW stim co přes telefon posíláš klientovi? Asi nic, že jo? Posíláš mu vyexportovanej soubor, že ano? Proč mi, ale odpovídáš na moji otázku: Důvod proč přejmenovat původní RAW? Nechápu.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      pořád řeším co dát do toho novýho kompu na LR, zkoumali jste někdo jakou optimálně tam dát graf. kartu?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: jak jsem psal, je to o worflow. Ty nevidíš důvod k archivaci, já nevidím nejmenší důvod to dělat jako ty. Neříkám, že je něco špatně nebo dobře. Vím co se děje v mé běžné praxi a vím jak eliminovat moje případné problémy. A z mého pohledu je tvůj přístup pro mě nepochopitelný. Což předpokládám je i naopak ;)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      REPLIKANT: Ne. V 90% pripadu tyto situaci neresim na pc ale nekde za behu na telefonu, takze opravdu nemam LR:)
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      HUGGI: Já se vzdávám, nerozumim. Takže zapnutí LR a cmd+c a cmd+v a hledat a najít, export with preset, a mám fotku v plnym rozlišení. Ty teda uděláš co? Najdeš RAW formát podle jména, a co snim uděláš? Otevřeš LR a vynecháš ty copy paste operace (cca 5,5 sec...). Odpovídáš mi na něco jiného IMO.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam