• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jinak smaozřejmě ta stará verze 2015.1.1 na kterou sjem downgradnul tak podle process exploreru uplně jinak (a mnohem víc) vytěžuje CPU při exportu a asi i generovani nahledu, takže díky tomu je rychlejší z mýho pohledu docela podstatně, ale zase ještě nemá tu featuru s využíváním smart previews v develop, takže vybíračka sice superrychlá, ale zase ta nová verze je svižnější, pokud člověk upravuje v developu hodně fotek pro sobě. Dělám samozřejmě obojí, takže eště jednou facepalm na inženýry z Adobe :) ale jako celkově je to samozřejmě s tim novym kompem fakt supersvižný a prodlevy i tak minimální, takže za mě upgrade good :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak jsem po dlouhy dobe taky zkusil na predpredposlednim LR 2015.7 a poskocilo to dolu - 1000px bez 'add to catalog' 0:49 a 0:45 napodruhy, max rozliseni bez ostreni 1:45 a 1:47.
    SKALARIAK: Cekal jsem teda, ze ten kabylake bude o zdibec rychlejsi, ale je fakt, ze ten muj haswell jede 4x4,5Ghz vsechny jadra, turboboost zrychluje min, kdyz jedou vsechny jadra najednou tusim.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: No asi je to zase o tom WF, ale me nikdy ani nejak nenapadlo neco exportovat bez pridani do katalogu..stejne bych to do nej pozdeji daval protoze mam LR jako celkovyho spravce fotek..neexistuje fotka na backupu ktera by v nem nebyla..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: v add smysl nevidim, proc by to nekdo delal, aby vubec daval do katalogy ty jpegy? Ja jsem za import s vygenerovanim 1680px a smart previews no a pak nakej treba 1400px klasickej export.... das tam rawy z nakejch soucasnejch fotaku? I kdyz to je fakt asi uplne sumak....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Asi jo, i kdyz mi to teda smysl nedava..

Kdyztak rovnou vypiste co va vas zmenit..

Ja bych dal treba import s 1:1 preview+smart preview(coz asi na export vliv mit nebude, ale kdovi)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    A tentokrát bez Add to Catalog :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Na testování se teď vyserte, zkusím si udělat příští týden čas a přidat novou řadu rawu a využít funkce LR, který tam předtím nebyli..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: na větší ploše (jakože obrovskym brushem) je to s akcelerací výrazně horší než bez ní teď koukám, tvl. to je inženýring od adobe :) no nic, jdu pracovat, akorat sem se nasral :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Ona by možná rychlila i u brushe, kterej by byl na větší ploše..
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: ted tam mam Geforce 1060od MSI,ale ta je pri exportu na nule... btw. je zajimavy ze treba brushe mi ta grafika skoro nijak nezrychli, spis naopak, ale treba u graduated filtru dost radikalne....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Nic jsem neresetoval :) Ale ten rozdíl je divný. Ještě by se nějak mohla angažovat grafika, i když je to dost nepravděpodobné. Co máš? Já NVidii 1070.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: dyk já to řikám, udělal jsem to akoráát jednou omylem a radoval se ze mam 0:40 :)

BLACKX: s tim pribejvanim do katalogu kdy to rovnou vidis se mi to natahne o cca. 6 sec na 1: 01
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Jestli vyresetujes nastaveni (ignorujes XMP) tak je jasný, že to bude rychlejší, protože jsem tam naschval nacpal co nejvíce různorodý a složitý úpravy na výkon:)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Jestli to exportuješ jinam, tak jsi na tom podobně jako já s těmi skrytými JPEGy. A jinak ty náhley jsem myslel pro ty nově vzniknuté JPG soubory - ty před exportem ještě neexistovaly a během exportu se objevuje spousta pod-úkolů, jak to renderuje ty nové previews. Aspoň teda já to tak mám - že je sice jeden sloučený progress bar nahoře, ale po "rozkliknutí" je to několik naráz běžících úkolů: Jeden export a další renderování previews.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ze se ti nenactou ty nastaveni z xmp a jedes export na default nastaveni

jinak ja to exportuju do jinyho folderu, aby se mi tam nesraly ty jpegy, coz mozna porusuju pravidla teda, ale jako kdo si to pridavate do katalogu? Pred dalsim pokusem potom smazu ty jpegy z katalogu i disku. Ale nahledy mam samozrejme pred exportem vygenerovany....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK, BLACKX: Nevím, co myslíš, tím vyresetlým :) Každopádně zkoušel jsem to s tím exportem 1000x1000, ale hlavní problém je v tom "Add to Catalog". To už jsem tu před pár měsící psal.

Dělal jsem několik testů, které trvaly postupně 57 sekund, 53 a pak všechny další kolem 47. Až jsem se rozhodl něco změnit (bod 2 níže), vrátilo se to k 53.

Asi záleží na tomhle:

1) jak se rozhodne LR generovat náhledy (standard, mini, full?)
    Tohle způsobuje to "Add to Catalog". nevím, jak se ovlivní, možná je nějaké nastavení.

2) Do kterého adresáře se během exportu díváš nebo s jakým filtrem.
    Tohle taky způsobuje to "Add to Catalog". Je to důležité - pokud se díváš v LR do toho adresáře, který exportuješ, tak tam sleduješ přibývají soubory a je to pomalejší. U mě na LR 2015.9. asi o těch 6 sekund. Pokud se díváš do toho adresáře, ale máš schované JPEG soubory, tak je to taky rychlé - tohle shodou okolností mívám.

3) Jestli je to první export nebo pátý.
    Zdá se, že u prvního exportu po spuštění LR se asi inicializují knihovny apod., takže prostě trvá dýl.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: a bacha na ty nastavení :) vyresetlý to je fofr :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Testnu to na aktuální verzi :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ale je mi tim pádem podezřelej ten Blackxův čas :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam