• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: no to asi ani já nevím, spíš asi moje neznalost LR a že v default nastavení proti C1 je to málo ostrý. To je celý. Jsem s tím pohejbal a zdá se to ok.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: jako uniká mi jaký fígl by jsi chtěl, zkus být konkrétnější
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: Asi hodinu teď řeším ty samé fotky LR a C1. Kdyžtak to proženu celý C1 nanovo. Já jen, jestli není nějaký fígl. Ale ten význam posuvníků je jasný ...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: :D hele těžko říci, předpokládám, že význam jednotlivých posuvníků znáš. Takže pokud se ti to nelíbí, tak jediná šance je otevřít to v C1 nebo alespoň v PS a zkusit to tam
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Ahoj všem, teď jsem použil LR místo C1 a mám dotaz ohledně doostření. Trochu v tom tápu a buď mi to přijde moc nebo málo a nebo se mi to nelíbí.
    Nějaká jednoduchá rada? Googlim asi 2 hodiny. Díky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: pokud jsi z Prahy, není problém vlastním toto: https://www.dtpobchod.cz/x-rite-i1photographer-kit_d42479.html# kdyby ti to bylo málo, tak můžu zprostředkovat toto https://www.dtpobchod.cz/x-rite-i1basic-pro-2-spektrofotometr-_d33185.html# nicméně to by znamenalo se stavit u nás v práci. Když tak pošta.
    FOGH
    FOGH --- ---
    MENTOL_: Mam Spyder4Pro, kdyztak napis :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: když se připomeneš až budu v práci ak zjistím jestli stále máme půjčovací :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Mj. kdyby nekdo provozoval kalibracni sondu a byl svolny ke kalibracnimu pivu, ocenil bych :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: ja sem proste jen asi zaspal dobu a nevsiml si, ze v tech silnejsich notasech maji 4jadrovy i7, asi jsem vzdycky koukal jen na ultrabooky :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak me uz treba podobe slouzi pres 3 roky predchudce tohodle asuse - https://www.alza.cz/asus-n752vx?dq=4516698 akorat sem tam musel dodat RAM a SSD jsem pridal, nicmene je to velka krava tezka a hlavne ten display na ty 17tce uz proste mi nestaci, prijde mi to moc hruby a nedela se mi na nem dobre.... ale zase za 22K myslim velmi slusnej stroj co i dobre vypada a neco vydrzi...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: tak jako ruku na srdce, nekoupil jsi si žádný levný šunt, takže to, že to pojede podobně/stejně/lépe se imho dá předpokládat. Ale jinak samozřejmě dobré zprávy!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: čas připravit tu novou verzi LR testu..:) zkusím se na to zítra mrknout..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: jj, to byl taky faktor, ty modely s 4K tehoz maji cca 70% vydrz tech HD a to do nich davaj i o neco vetsi baterku. Navic je to asi o 13tis vic, no proste zadny vyhody :) kazdopadne hlavni msg je, ze ty i7-7700HQ jsou na LR skoro jak desktop, coz drive nebyvalo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Pokud vím tak hlavně na notebooku je 4K dost nesmysl z důvodu zátěže baterie
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: ma to prave velmi rychly SSD 256 GB od Samsungu (ten model kolem 42k) a tim padem ani tolik nemuze vadit, kdybybsi cas od casu zaswapoval, kazdopadne u LR bez problemu, slape to u uprav supr. Samozrejme poustet k tomu na 8gb jeste PS jen asi naskok, mozna si koupim vyhledove 16/32, ale na LR to neni s 24mpix treba.Jinak me na tech 15" HD vyhovuje, je to takovy akorat na 100%, zadnej scaling, obrazky na webech nejsou rozmazly atd. Kdyby meli ve 2560x1440, tak bych to asi zvazil, ale 4K je nesmysl, o zatezi na LR nemluve.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no spis rekni pak jak to je na beznou praci, preci jen ten disk asi nebude zadnej rychlik + 8gb ram kdyz k tomu treba rozjedes nejaky chromy a PS? + ten panel je ok? Ja bych mozna uz dneska sel po necem s vyssim rozlisenim?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    "musel" jsen po letech poridit notebook, dlouho jsem nevedel co by na ten LR idealne stacilo a pak jsem zjistil, ze nejsou jen masiny s temi U procesory, ale asi uz nejakou chvili ctyrjadra i7 HQ. Vybral jsem nakonec Dell XPS 15 9560 s Kaby Lake i7-7700HQ a je to teda vice nez slusny, ten nas export to vyplivne taky za 50sec jako nejrychlejsi desktopy, i kdyz by to na watty melo mit mensi vykon. Jeste trochu nakalibrovat to IPSko, ale jinak musim doporucit, budu mit ted dost schizu, na cem to ci ono upravovat :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    RATTKIN: myslíš "Macphun Luminar" ? jestli ano, tak to jsem testoval vloni a přišlo mi to jako "hračka", resp 70eu mi přijde moc na to, že bych to stejně +/- nepoužil v běžné praxi.

---

Teď jsem si to znovu zapnul a pro někoho kdo neumí nebo nechce něco složitě řešit v PS/LR tak asi super, pro někoho kdo chce filtrovat svoje fotky, tak boží. Pro zbytek si osobně myslím, že je to aplkace "navíc".

Má to líbivej design, bez složitých meníček, ke všemu krásnej náhled, zdá se to vcelku rychlé (mac osx). Jako možná, pokud se nenajde náhrada za Google NIckCollection, tak by Luminar asi dával smysl mít místo toho. Ale otázkou zůstává jestli se vyplatí investovat peníze do něčeho co osobně používám minimálně.

Zkusím si o tom zjistit něco více, jestli mě to něčím neohromí a uvidím. Zatím to v osobním hodnocení vypadá na 3/5. Tzn. je to fajn, určitě to může někomu dost usnadnit život, ale momentálně v tom nevidím osobní užitek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam