• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    pokud by někdo dělal timelapse, tak by mohlo zajímat: https://lrtimelapse.com/news/lrtimelapse-4-this-is-new/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: osobně valnou většinu fotek nedoostřuju v develop modu, pouze u exportu zašktávám doostřit. Na většinu odevzdávek to stačí.

Ostřím když je to nějaká specialita, nebo dělám velký tisk, nebo když blbě zaostřím a chci to trochu dohnat. Když podržíš ALT a hejbáš jednotlivejma posuvníkama, tak se ti to přepne do BW a je lépe vidět co se s tím děje, ale to asi víš.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: já tam ještě přidával šum, tak si to možná trochu nerozumělo.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: no to asi ani já nevím, spíš asi moje neznalost LR a že v default nastavení proti C1 je to málo ostrý. To je celý. Jsem s tím pohejbal a zdá se to ok.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: jako uniká mi jaký fígl by jsi chtěl, zkus být konkrétnější
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    GIF_242: Asi hodinu teď řeším ty samé fotky LR a C1. Kdyžtak to proženu celý C1 nanovo. Já jen, jestli není nějaký fígl. Ale ten význam posuvníků je jasný ...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: :D hele těžko říci, předpokládám, že význam jednotlivých posuvníků znáš. Takže pokud se ti to nelíbí, tak jediná šance je otevřít to v C1 nebo alespoň v PS a zkusit to tam
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Ahoj všem, teď jsem použil LR místo C1 a mám dotaz ohledně doostření. Trochu v tom tápu a buď mi to přijde moc nebo málo a nebo se mi to nelíbí.
    Nějaká jednoduchá rada? Googlim asi 2 hodiny. Díky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: pokud jsi z Prahy, není problém vlastním toto: https://www.dtpobchod.cz/x-rite-i1photographer-kit_d42479.html# kdyby ti to bylo málo, tak můžu zprostředkovat toto https://www.dtpobchod.cz/x-rite-i1basic-pro-2-spektrofotometr-_d33185.html# nicméně to by znamenalo se stavit u nás v práci. Když tak pošta.
    FOGH
    FOGH --- ---
    MENTOL_: Mam Spyder4Pro, kdyztak napis :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: když se připomeneš až budu v práci ak zjistím jestli stále máme půjčovací :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Mj. kdyby nekdo provozoval kalibracni sondu a byl svolny ke kalibracnimu pivu, ocenil bych :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: ja sem proste jen asi zaspal dobu a nevsiml si, ze v tech silnejsich notasech maji 4jadrovy i7, asi jsem vzdycky koukal jen na ultrabooky :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tak me uz treba podobe slouzi pres 3 roky predchudce tohodle asuse - https://www.alza.cz/asus-n752vx?dq=4516698 akorat sem tam musel dodat RAM a SSD jsem pridal, nicmene je to velka krava tezka a hlavne ten display na ty 17tce uz proste mi nestaci, prijde mi to moc hruby a nedela se mi na nem dobre.... ale zase za 22K myslim velmi slusnej stroj co i dobre vypada a neco vydrzi...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: tak jako ruku na srdce, nekoupil jsi si žádný levný šunt, takže to, že to pojede podobně/stejně/lépe se imho dá předpokládat. Ale jinak samozřejmě dobré zprávy!
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: čas připravit tu novou verzi LR testu..:) zkusím se na to zítra mrknout..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: jj, to byl taky faktor, ty modely s 4K tehoz maji cca 70% vydrz tech HD a to do nich davaj i o neco vetsi baterku. Navic je to asi o 13tis vic, no proste zadny vyhody :) kazdopadne hlavni msg je, ze ty i7-7700HQ jsou na LR skoro jak desktop, coz drive nebyvalo.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Pokud vím tak hlavně na notebooku je 4K dost nesmysl z důvodu zátěže baterie
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: ma to prave velmi rychly SSD 256 GB od Samsungu (ten model kolem 42k) a tim padem ani tolik nemuze vadit, kdybybsi cas od casu zaswapoval, kazdopadne u LR bez problemu, slape to u uprav supr. Samozrejme poustet k tomu na 8gb jeste PS jen asi naskok, mozna si koupim vyhledove 16/32, ale na LR to neni s 24mpix treba.Jinak me na tech 15" HD vyhovuje, je to takovy akorat na 100%, zadnej scaling, obrazky na webech nejsou rozmazly atd. Kdyby meli ve 2560x1440, tak bych to asi zvazil, ale 4K je nesmysl, o zatezi na LR nemluve.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no spis rekni pak jak to je na beznou praci, preci jen ten disk asi nebude zadnej rychlik + 8gb ram kdyz k tomu treba rozjedes nejaky chromy a PS? + ten panel je ok? Ja bych mozna uz dneska sel po necem s vyssim rozlisenim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam