• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Kdo máte CC, netušíte jak je to v podmínkách s instalací na více PC? Chtěl bych v rámci testů vyzkoušet nějaký notebooky, ale potřeboval bych tam na těch 15min zapnout můj CC účet...(trial použít nejde, ten už tam vypršel)
    KULHY
    KULHY --- ---
    Tak jsem dal práva na nástěnku a mazání ID GIF_242 a dvou dalším ID, které jsem tu vídal od založení auditka, to jest BLACKX a HUGGI – tak ať to tady kvete :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KULHY: Jestli s tím nejsou spojené žádné povinnosti, tak klidně :D
    KULHY
    KULHY --- ---
    Zdar, kdo jste tady největší Lr GURU a přijmete práva na správu auditka? :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: mučas grácias! tleskám a klaním se nad znalostí!

Jenom je úchylný, že to nefunguje nějak globálně, ale pro každý nástroj.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: klavesa H zapina a vypina zobrazovani tech uchytnych bodu, zkus
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Netuší náhodou někdo čím by mohlo být to, že když aplikuju přechodový filtr, tak není vidět ten přechod. Nebo jak to nazvat.... prostě kdybych to chjtěl upravit, tak nevidím tu tečku a ani nevidím ten směr a délku :(

Ten oválný přechod funguje ok.

OSX a CC2015.12
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak - kazdej katalog ma samozrejme pevny lokality fotek. Kdyz se dodrzi ta cesta - tj schvalne na C:\, ktery ma kazdej s windows, tak ten katalog staci nakliknout, import a nahledy nezdrzuji, a rovnou export :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Je to "puvodni" cesta, pokud to rozbalis jinam tak si po otevreni toho catalogu musis ten adresar dohledat(nebo se na catalog vybodnout a importovat nacisto)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: to nechapu s tim katalogem s nahledy? aby zabral?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Pokyny jsou i v tom zipu, dodam, ze na windows je idealni ten adresar ze zipu vybalit na C:\ aby hned zabral pridany katalog i s nahledy. Hlavni je mit CC 2015.12, jinak se nevyexportujou fotky z A9.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Tak snad hotovo. Jestli máte někdo nápad na elegantnější zpracování, tak klidně :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Klidne to tam hod, ja uz ted nejsem u pc
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Nápad: Co ty pokyny a link dát na začátek té tabulky? Pak by stačilo poslat komukoliv jen odkaz na ni a věděl by všechno.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Ahoj všem,
    dali jsme s Mentolem dohromady druhou verzi Lightroom testu - jsou tam nejnovější řady fotoparátů, které jsou už podporované a využití všech aktuálních funkcí LR (je potřeba aktuální verze LR CC)

Postup stejný jako dřív:
    1) import, build standard previews a smart previews (můžete využít přiložený catalog)
    2) export na 1000px, JPG 90%, Sharp: Screen, Standard", BEZ "add to catalog"
    3) export na Max Rozlišení, JPG 90%, Sharp: off", BEZ "add to catalog"
    4) tabulka zde: https://docs.google.com/...eadsheets/d/13PN98_tKRkX1cRKeZaOGL_TAva9FWr4SXWVTt210oEw/edit?usp=sharing

DATA:
    Dropbox - LRTest2.zip
    https://www.dropbox.com/s/pq4g7jfntdhegi7/LRTest2.zip?dl=0

Můžete začít šířit a zkoušet ať máme zase nějaký data ke zkoumání..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Právě si nejsem těmi previews úplně jistý. Mohlo by to záviset na nějakém nastavení.

A když se díváš během exportu do jiné složky nebo do té stejné ale se schovanými JPG, tak mám pocit, že je to rychlejší - protože nevidíš ty nově přibývající soubory.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: Ale teda netestoval jsem to nějak složitě, jen jsem to na pár fotkách zkusil dle hodinek:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: nene není, mám to v podstatě připravené jen jsem to posílal na kontrolu:)

btw: "add to catalog" automaticky generuje "standard previews" v rámci exportu (protože to nebeží po něm), takže teoreticky by export bez "add to catalog" + nasledně import a "build standard previews" měl dát jen o něco vyšší čas než rovnou export s "add to catalog"..jenže realita je jiná a zapnutí této funkce prodlouží export velmi málo..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Jestli se připravuje nový test, tak se hodně přimlouvám za to, ať tam není "Add to Catalog"... kromě toho, že to většinou znát nepotřebujeme, tak to zkresluje výsledky podle toho, do jakého adresáře se právě uživatel dívá a jak velké previews se mu renderují.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: start je ok..divný je to po načtení potom..:/

btw mrkni na ten LR test ať to dotáhneme:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam