• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: jo ted mi to v process expolreru rika i ukazuje 8 jader logickejch, zkusim...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: jeste me napadlo - mas v biosu zapnutej HyperThreading? jestli jo, tj. 8 logickych procesoru, tak bych zkusil HT vypnout..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Process Explorer je super, ale tu aktivity disků ukazuje Resource Monitor mnohem podrobněji - vidíš tam přesně, které soubory čte/zapisuje který program nebo služba. Odhalí to i problémy, které PE nezobrazuje.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: já to pozoruju přes process explorer, kterej mi přijde takovej přehlednější, ale nic tam nějaký podstatný zdžování neukazuje, niméně jsem povypínal kdejakou službu a je to na 1:59, ale stejně by to mělo být ještě o kus lepší no....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: To je fakt divné. Zkus si spustit Resource Monitor (klávesa Windows, napiš "perfmon" bez uvozovek, Enter - doufám, že je i v Home verzi Windows). Pak nastartuje export a koukej, jestli se neděje něco divného. Zajímavé záložky pro tebe budou CPU a Disk, kde zkus vysledovat, jestli nějaký jiný program nemá během té operace vysokou činnost. Vím, že mně třeba něco velmi rádo četlo CR2 soubory, se kterými jsem pracoval. Tuším, že nějaký antivir scanoval, jestli v tom nejsou viry, ale už si nejsem jistý. Každopádně mně to přišlo zbytečné a zablokoval jsem to.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: hm me ten 4roky starej Asus predjede na tom druhym exportu ten superkomp co sem si sestavil slavne letos, to je na kokot :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: mam na tom notasu taky W10home a dobry, akorat jsou fresh teda. Doma jsem jeste neudelal upgrade na 2015.12, ale udelam, mam tam to starsi i7 ale zase na 4,5ghz, cekam tak 1:40, uvidime.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no taky me to sere, nevim, musim zapatrat kde je chyba, ale na to neni ted moc cas, rikal sem si jestli to nemuze bejt tema W Home....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: covece ty bys to mel mit se svym i7-7700K @ 4,2GHz zatim jednoznacne nejrychlejsi - co s tim delas, ze te trhne i moje mobilni 7700HQ? to neni mozny :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: reálná praxe dokazuje, že s jednou instalací si souběžně můžeš hrát na 2 kompech. Když to chceš dát na další, tak to na jednom musíš deaktivovat a to jak na té pracovní stanici, tak i pak v CC účtu na webu. Pokud to neuděláš a třeba jenom smažeš, tak pak to sice jde zpětně deaktivovat, ale budeš se muset na tom kompu, kde s tím nic neděláš, odhlásit a znovu přihlásit.

BLACKX: souběžně to běží úplně na klid.

FOGH: instalovat/deinstalovat se může klidně nonstop ;).
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Celý komp nechávám běžet i týdny (jen se sleepem v noci apod.), ale se LR někdy strašně zpomalí, tak pak restartnu jen tuhle aplikaci a zase to jede.

Každopádně pro zajímavost: Po restartu LR se zrychlily oba testy, první o 28 %, druhý o 12 %.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: tak to je ale snad jasný, že po restartu :) osobně třeba 1-2x denně restartuju celej komp, je to dost trapný, ale je to tak :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Tak odvolávám... zkoušel jsem teď dva testy s 10 ppi a 1000 ppi a časy byly v obou případech 1:36. Stejně tak nebyl časově rozdíl při All metadata nebo Copyright only. Ale obrovský rozdíl byl teda při restartu LR :) Ještě zkusím druhý test a aktualizuju tabulku. A před testem taky doporučuju restart.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no a co tam mas nastaveny na to PPI?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Tak s All metadata to má u mě 21 333 474 bytů :) (S Remove Person/Location info)

Ale určitě záleží i na Resolution v Pixels per inch. Tohle bych určitě specifikoval v testu, protože to není jen nějaké číslo, které se uloží do výsledného souboru. Jsem si téměř jistý, že tuhle informaci využívá sharpening a podle toho to může sharpovat s okolí pěti pixelů nebo s okolím sto pixelů a hádejte, co bude pomalejší... Takže bych do testu dal nějakou konkrétní hodnotu.

Zároveň to najednou trvalo mnohem kratší dobu, ale to asi bylo tím, že jsem restartoval LR, protože byl při práci pomalý. Už jsem ten první test zkoušel třikrát a trval 2:12, 2:17 a teď 1:39... huh.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: hele me ten soucet nesedí mám u jedničky 21 080 020 bytes, Include All metadata....
    FOGH
    FOGH --- ---
    HUGGI: v podminkach je moznost instalace a aktivace na dvou zarizenich. Nepamatuju si, ze by v podminkach resili frekvenci instalaci na jednotlive pocitace.
    Na adobe.com muzes kdykoliv deaktivovat libovolnou instalaci:
    adobe.com -> log in -> manage account -> Plans & products -> Manage plan -> v pravem sloupci Activated devices
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Udělal jsem novou anketu. Je tím myšlen provoz "velkého" LR, ne ty Androidí a podobné lightweight varianty, i když to by bylo taky zajímavé vědět.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Někde v podmínkách to je dost explicitně napsané. Mám pocit, že legální je mít to na pracovním a domácím PC, když to nepoběží zároveň. Efektivně tedy pro jednoho člověka na dvou počítačích. Já to na dvou mám a funguje to bez problémů. Pokud bys chtěl na víc noteboocích, tak možná bude potřeba vždy jeden nainstalovat, pak odinstalovat a teprve pak se přesunout se na další.

HUGGI: Pro zajímavost můj "checksum", velikost všech 48 souborů. Může být fajn pro kontrolu a taky pro zjištění jestli různé verze LR nedělají různé soubory :) Což asi jo, může se lišti přinejmenším v metadatech apod. Ale rámcově by to asi mělo u všech sedět.

Test 1: 20 504 680 bytů

Test 2: 432 894 805 bytů
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no já se nikdy nesetkal s tím, že by to zobrazilo náhledy, ale už nešel export. Vždy jsem narazil na to, že to rovnou při importu zobrazilo nepodporovanej formát.. - tohle je víc zákeřný, protože si toho člověk nemusí všimnout.

Když s emi podaří v práci nainstalovat CC na další notebooky tak toho otestuju víc..ten "starej" imac2015 mě docela překvapil..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam