• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLACKX: dokonce snad do konce mesice:
    https://photorumors.com/2017/10/05/final-build-of-the-new-adobe-lightroom-released-for-testing

Jinak Intel uvedl novou generaci procesoru Coffee Lake, zjednodusene receno nejrychlejsi bezny desktop poskok krome procentniho narustu take ze 4 jader na 6 pri top rychlosti per jadro, tj. novy sampion na Lightroom je i7-8700K az bude k dostani. Tedy pokud se v tom novem LR neukaze, ze Adobe vyrazne vylepsi podporu jeste vice jader nez 6 :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Zdá se, že se opravdu chystá LR 7, které by snad, možná, podle neověřených informací, aspoň v téhle beta fázi, mohlo být rychlejší:

Adobe Lightroom 7 Coming Soon
    http://www.canonrumors.com/adobe-lightroom-7-coming-soon/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    IOT_JH: a-ha! děkuji

RATTKIN: a a-ha! také děkuji!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF_242: ctrl u nebo ctrl Shift u.
    jedno je auto expozice a druhý je auto WB. je to i v menu
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIF_242: Když označíš vícero fotek, tlačítko Sync má v sobě ještě přepínadlo na Auto Sync.
    Zapneš Auto Sync a dáš auto.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Nevíte prosím někdo jestli nejde nějak aplikovat AUTO vyvážení expozice, kontrastu atd. na větší počet fotek najednou? Nejde mi o synchronizaci s jednou fotkou, jde mi o to, aby se u každé fotky udělala AUTOmatizace ale zohledněna na sebe samu.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: je to tak, můžu potvrdit ;)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MINER: ty jo, máš u mě diplom! DĚKUJI!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242, MINER: Jen poznámka - to řešení je správné, ale na první pohled ten dialog vypadá, že to neumí posouvat čas, jen nastavovat na konkrétní údaj. Ale pokud je vybraných víc fotek, tak se pomocí tohohle dialogu nastaví čas pro první fotku a podle toho rozdílu se upraví i všechny ostatní.
    MINER
    MINER --- ---
    GIF_242: Filter podle foťáku: Menu > Metadata > Edit time capture... přímo v Lightroom.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Mám zde dotaz na místní gurmány ;)

Fotil jsem na 2 těla, bohužel jsem si nezkontroloval čas a zjistil jsem až po importu do LR, že se foťáky liší o cca 1 minutu. Takže mi to na sebe nenavazuje :(

Vzal jsem editor exifu a čas srovnal, přeuložil rawy, nicméně v LR se nic nestalo. Asi bych to musel importovat znovu, ale to nemůžu, protože mám X desítek fotek poladěných a tím bych o to přišel.

Snad jsem to vysvětlil pochopitelně, má někdo nějaké řešení? Děkuji, konec hlášení.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF_242: jo mělo by to cenu pouze pokud by to fungovalo rychle, třeba v rámci generování náhledů, a zcela spolehlivě
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    RATTKIN: jenže tohle, tedy pokud se v tom pluginu, neco zásadně neodehrálo, nefunguje úplně 100% dobře.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    CaptureOne
    Má peaking a lupu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nebo Focus peaking. klidně i z galerie.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Právě mně došlo, jakou featuru bych v LR nebo jiném programu potřeboval: Když probírám fotky z focení nebo akcí/svateb a vybírám nejlepší, tak se mně hodí vidět jak fotka vypadá celkově i v detailu pro posouzení ostrosti. Konkrétně v 80 - 90 % případech zjišťuju ostrost obličejů. Bylo by super, kdyby se zobrazila jak velká fotka, tak zároveň i vedle zvětšené dva nebo tři největší obličeje na fotce. Tohle by se nemuselo počítat real-time, klidně to nechám půl hodiny hledat obličeje a renderovat jejich náhledy, aby to pak při práci bylo rychlejší.

Myslíte, že je nějaký plug-in nebo i úplně jiný program, který by uměl něco takového nebo aspoň vzdáleně podobného?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tak kombinace: Arturia Beatstep, MAC, LR cc, PFIXER
    Knoby protáčecí, hodnoty u fotek nijak neskáčou, ale z původní polohy se posunujou tak jak maj.
    Dělá se mi s tim příjemně, ale ještě pořád by to chtělo, aby ta změna byla v LR rychlejc vidět. Všechno správně, LR bere hodnoty celkem realtime, ale najednou mu trvá to dát do náhledu.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jj to jsi psal ;) ...snažím se tady nabudit dojem, že naděje umírá jako poslední :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: to j blbost ze by se to zlepsilo, ta reklamace je vo tom, ze nefunguje jeden cudlik...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: :D což imho nikdo normální nechce ;) uvidíme jestli se to po reklamaci nějak zlepší
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam