• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242, MINER: Jen poznámka - to řešení je správné, ale na první pohled ten dialog vypadá, že to neumí posouvat čas, jen nastavovat na konkrétní údaj. Ale pokud je vybraných víc fotek, tak se pomocí tohohle dialogu nastaví čas pro první fotku a podle toho rozdílu se upraví i všechny ostatní.
    MINER
    MINER --- ---
    GIF_242: Filter podle foťáku: Menu > Metadata > Edit time capture... přímo v Lightroom.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Mám zde dotaz na místní gurmány ;)

Fotil jsem na 2 těla, bohužel jsem si nezkontroloval čas a zjistil jsem až po importu do LR, že se foťáky liší o cca 1 minutu. Takže mi to na sebe nenavazuje :(

Vzal jsem editor exifu a čas srovnal, přeuložil rawy, nicméně v LR se nic nestalo. Asi bych to musel importovat znovu, ale to nemůžu, protože mám X desítek fotek poladěných a tím bych o to přišel.

Snad jsem to vysvětlil pochopitelně, má někdo nějaké řešení? Děkuji, konec hlášení.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF_242: jo mělo by to cenu pouze pokud by to fungovalo rychle, třeba v rámci generování náhledů, a zcela spolehlivě
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    RATTKIN: jenže tohle, tedy pokud se v tom pluginu, neco zásadně neodehrálo, nefunguje úplně 100% dobře.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    CaptureOne
    Má peaking a lupu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nebo Focus peaking. klidně i z galerie.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Právě mně došlo, jakou featuru bych v LR nebo jiném programu potřeboval: Když probírám fotky z focení nebo akcí/svateb a vybírám nejlepší, tak se mně hodí vidět jak fotka vypadá celkově i v detailu pro posouzení ostrosti. Konkrétně v 80 - 90 % případech zjišťuju ostrost obličejů. Bylo by super, kdyby se zobrazila jak velká fotka, tak zároveň i vedle zvětšené dva nebo tři největší obličeje na fotce. Tohle by se nemuselo počítat real-time, klidně to nechám půl hodiny hledat obličeje a renderovat jejich náhledy, aby to pak při práci bylo rychlejší.

Myslíte, že je nějaký plug-in nebo i úplně jiný program, který by uměl něco takového nebo aspoň vzdáleně podobného?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tak kombinace: Arturia Beatstep, MAC, LR cc, PFIXER
    Knoby protáčecí, hodnoty u fotek nijak neskáčou, ale z původní polohy se posunujou tak jak maj.
    Dělá se mi s tim příjemně, ale ještě pořád by to chtělo, aby ta změna byla v LR rychlejc vidět. Všechno správně, LR bere hodnoty celkem realtime, ale najednou mu trvá to dát do náhledu.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: jj to jsi psal ;) ...snažím se tady nabudit dojem, že naděje umírá jako poslední :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: to j blbost ze by se to zlepsilo, ta reklamace je vo tom, ze nefunguje jeden cudlik...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: :D což imho nikdo normální nechce ;) uvidíme jestli se to po reklamaci nějak zlepší
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: no ale jak píšu, ten loupedeck je třeba pro mě nepoužitelnej, podle me max por lidi co se chtej mazlit 5 minut s jednou fotkou...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Tak jenom info pro MAC positivní lidi ;)

Včera jsem zkusil Novation Nocturn a vše funguje jak má. Tzn. při přechodu na další fotku se kontrolery přepnou na hodnotu co je nastavená v LR tzn. nemusím kroutit knobem a hledat kde zůstala hodnota z předchozí fotky.

Konec hlášení.

A ještě bych rád poděkoval SKALARIAK za technický support.

Nicméně kdyby to chtěl někdo další rozjet s nějakým levnějším ovladačem, tak dle stránek je podporován ten Nocturn, Behringer X-TOUCH MINI (kde je potřeba k rozjetí na MACku nějaký zásah z WIN) a pak jsou tam již dražšší kusy alá Behringer BCF 2000 B-CONTROL FADER což už si ve fináole člověk může koupit ten Loupedeck.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    asi nejlepší zdroj je tady, kdyby mel nekdo zajem o to info v placeny casti tak asi neni problem tu nak sharnout heslo... ale ty nejnovjejsi stroje tam jeste nejsou...

http://midi2lightroom.com
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: psal sem, že to dělaj ty co nemaj endless knoby, tam to ani nemůže bejt jinak, ty co je maj, tak by teoreticky měly bejt ok, ale prakticky mám zkušenost jen s těma třema popsanejma kusama...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: Psal jsi, že za to "můžou" ty normální kontrolery, že pokud je to endles, tak to funguje korektně. Tak ti píšu, že to tak není. Minimálně na dalším kusů od Novation.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: nerozumím v čem si oponujem :) já tvrdím že ten nocturn i loupedeck to maj OK a začínaj pokaždý na aktuální hodnotě ty kroutidla, beatstep to má nahovno (ale prej bug toho MIDI2LR) a další zařízení jsem nezkoušel... tady ktomu tabulka s nejakym infem...

MIDI Controllers - Tabulky Google
    https://docs.google.com/...dsheets/d/1DsxFgYFQyESJwdUAq9Qj405yBbaG0Xd4IGnA23FDxmE/edit#gid=138249044
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: to ti budu klidně oponovat. Resp. při sestavě OSX + MIDI2LR + Novation 49 sl mkII (toto má endles) nicméně jsou to normální klávesy, takže dost nevhodné)) se to chová stejně dementně jako s Novation Launch Control (toto nemá endles). Tzn. chová se to na "prd". Když jsem to vyzkoušel, tak jsem přestal schánět kontroler s endles, neb by to bylo k ničemu.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: loupedeck se taky přesouvá na aktuální hodnotu, bez toho by to bylo šílený...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam