• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      BLACKX: snad to bude inteligentni a prizpusobovat se dostupnym prostredkum ten merge - kdyz budes mit 10 jader a 16gb ram treba, tak chces aby delal 2 az 3 hdr zaroven a ne po jednom ve fronte.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MENTOL_: Že by pořádné využití multi-core procesorů v praxi? Aspoň při masovém zpracování fotek:
      - Standard, 1:1 Previews and Smart Previews are generated much faster (but only for Quad-Core or higher CPUs).

A jiná super věc:
      - Multiple merge operations are now added to a job queue behind the scenes to avoid impacting UI responsiveness.
      (Předtím když člověk naklikal dvě HDR merge, tak se prováděly zároveň. A u šesti už došla paměť a začal padat systém :) [32 GM RAM])
      KOZEL
      KOZEL --- ---
      Po prvních testech LRCCC :-) mám radost. Minimálně z toho, že nepřestal fungovat MIDI2LR, juch! Nárůst rychlosti zatím nekomentuju, na to je brzo.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      What's New in Lightroom Classic October 2017 Release (7.0)? | The Lightroom Queen
      https://www.lightroomqueen.com/whats-new-lightroom-classic-october-2017-70/

Prehledne to co nas zajima asi nejvic - co je noveho v "LR7"
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Ty nazvy a chaos co z toho plyne mi prijde fakt nestastny, adobe perli no ;)
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      spíš si myslím, že LR CC je náhrada LR Mobile a podle toho je prostě jasný, že ty dvě aplikace CC a Classic prostě poběží souběžně
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      PAVELDUFEK: možná, ale z toho co jsem viděl, mi to na náhradu přijde moc složité a běžném mac uživateli se to líbit nebude :D
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      KRYGLIK: což dává smysl

BLACKX: jako já tedy nevím co bude za xy let, ale momentálně si moc nedokážu představit, že přejdou ryze na online aplikaci. Minimálně v čr jsou místa, kde není a nebo je dost bídnej signál, ale na fotkách tam pracuji. S online appkou bych si pravděpodobně moc neškrt, nebo tak max. makat s náhledama.
      KRYGLIK
      KRYGLIK --- ---
      Tak Julianne se dusuje, ze sou committed pro obe verze: https://youtu.be/eDhzGtwNCGg?t=244
      PAVELDUFEK
      PAVELDUFEK --- ---
      Lightroom CC je jako konkurence pro Photos na Macu?
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: No me to zasekalo pc tak ze stejne neslo delat nic jinyho nez cumet na web:)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI: S tím importem se mně to taky stalo, ale bral jsem to tak, že se to importuje na pozadí a pro mě není důležité, že to uvidím až na konci operace (a ne v průběhu jako předtím). Ale možná je to bug :/
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX: Me teda prijde ze se to brutalne zpomalilo cely:)

Zkusil jsem ten novej import a jen to “nacteni” fotek trvalo asi 5x dyl..uvidime zda si to sedne..
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Zkouším nový LR Classic a celkově výkonově to není zlé, ale nejspíš je moje normální práce zrychlená jen tím, že jsem to byl donucený restartovat :) Ale připadá mně, že se _o hodně_ zrychlilo používání brushů.
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      GIF_242: jj, nečekám, že by to bylo tenhle nebo příští rok. Ale kdybych byl firma vyvíjející dvě podobné aplikace, tak jednu postupně zruším. Respektive může pak ještě existovat, ale bez dalších patchů, upgrade na nové foťáky apod.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BLACKX: s tím zmizením Classicu bych byl v delším horizontu pesimistický. Ale je velmi pravděpodobné, že jednou to tak bude. Nicméně to imho nebude záležitost sezony, ale spíše několika let.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      BLACKX:
      Zcela nový Lightroom CC - Cloudová služba pro fotografie.
      Lightroom Classic CC - Aplikace pro stolní počítače (dříve Lightroom CC).
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      MENTOL_: Aha, takže jestli to chápu správně:

- Starý Lightroom -> Lightroom Classic
      - Vznikl nový program (kompletně nová aplikace), který se dál bude jmenovat Lightroom
      - DPreview odhaduje a já taky, že časem LR Classic zmizí a zcela ho nahradí nový Lightroom
      - Doufám, že to bude až nový LR zvládne dost funkcí ze starého, zatím je pochopitelně osekaný.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      GIF_242: ten export neni urcujici, zalezi jak se to bude chovat v developu a vyuziti jader. Export uz vyuzival paralelizaci na max, develop, nahledy, importy atd ne
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      GIF_242: Tonhle test bych nehodnotil, respektive v praxi mně jeho výsledek vůbec nezajímá. Já spíš doufám, že zrychlili něco v Developu nebo v Library, tam byl obrovský prostor ke zlepšení.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Adobe unveils all-new cloud-based Lightroom CC, rebrands old application 'Lightroom Classic': Digital Photography Review
      https://www.dpreview.com/...-new-cloud-based-lightroom-cc-rebrands-old-application-lightroom-classic

jeste jsem to necet, ale uz ted se bojim :)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam