• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX: s tím zmizením Classicu bych byl v delším horizontu pesimistický. Ale je velmi pravděpodobné, že jednou to tak bude. Nicméně to imho nebude záležitost sezony, ale spíše několika let.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BLACKX:
    Zcela nový Lightroom CC - Cloudová služba pro fotografie.
    Lightroom Classic CC - Aplikace pro stolní počítače (dříve Lightroom CC).
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Aha, takže jestli to chápu správně:

- Starý Lightroom -> Lightroom Classic
    - Vznikl nový program (kompletně nová aplikace), který se dál bude jmenovat Lightroom
    - DPreview odhaduje a já taky, že časem LR Classic zmizí a zcela ho nahradí nový Lightroom
    - Doufám, že to bude až nový LR zvládne dost funkcí ze starého, zatím je pochopitelně osekaný.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: ten export neni urcujici, zalezi jak se to bude chovat v developu a vyuziti jader. Export uz vyuzival paralelizaci na max, develop, nahledy, importy atd ne
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    GIF_242: Tonhle test bych nehodnotil, respektive v praxi mně jeho výsledek vůbec nezajímá. Já spíš doufám, že zrychlili něco v Developu nebo v Library, tam byl obrovský prostor ke zlepšení.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Adobe unveils all-new cloud-based Lightroom CC, rebrands old application 'Lightroom Classic': Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...-new-cloud-based-lightroom-cc-rebrands-old-application-lightroom-classic

jeste jsem to necet, ale uz ted se bojim :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak jsem provedl test 1000px a ROZSÁHLÁ VYLEPŠENÍ VÝKONU se asi týkala jiných strojů než toho mého. Původní LR test 1:59 nový LR 1:51

popravdě pod tak vznosným názvem jsme si představoval trochu více, než 8 sekund, ale budiž, třeba to někomu vyjde lépe :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: mezi novinky patří:

Nový název: Lightroom Classic - LOL
    Rozsáhlá vylepšení výkonu - uvidíme
    Rychlejší výběr obrázků - uvidíme
    Maskování rozsahu pro jemné úpravy výběru - těším se
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    teď na mě houkla aktualizace - Lightroom Classic CC
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RATTKIN: dame si vedet az nastane cas, tady uz to speje k OT ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MENTOL_: hele, prodej mi svou i7!
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RATTKIN: prave, mam pocit, ze ty top procesory dane doby nejdou nejak zavratne cenove dolu, proste se pak spis vytrati nebo lidi prodavaj cely pc a to uz se nevyplati. S AMD tezko rict, ale porad asi neporidis celej zaklad za 7-8k. No az se rozhoupu s tim upgradem po LR7, tak dam vedet co s tim svym :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MENTOL_: máš recht, je to nejlevnější a cena dolů moc nejde a asi ani nepůjde, ledaže by AMD dělalo nějaké salta
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RATTKIN: levny protoze kdybych chtel ja z toho i7-4790K 2x vyssi vykon, tak musim utrati 20-25k minimalne a sotva se doskrabu na ten dvojnasobek jestli vubec s LR6. Stejne si ten procesor pozdeji koupis, protoze lepsi upgrade moznost za tyhle penize nemas, je zbytecny to rok odkladat :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MENTOL_: Jo stojí 8k, zas tak levné mi to nepřijde, pokud víš o něčem levnějším budu rád za tip
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RATTKIN: urcite jo, ale je to myslim uz zbytecne, nic noveho se asi nedozvis. To jak si vedou procesory vuci sobe bude obdobne, tvoje vyhoda je, ze muzes zrejme porad za relativne malo penez koupit i7-4790(K)/i7-4770(K) z druhe ruky bez dalsich vydaju na HW, nahradit svoje i3 a mit na leta dopredu vyrazne rychlejsi LR.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    šlo by udělat benchmark na hdr a panorama?
    to jsou věci které dělám hodně
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ARMADILLO: v pripade LR ale rozdily v SSD nedelaji divy (ani skok mezi klasickym diskem a SSD neni nijak stezejni, kdyz to hlavne stale pocita, to je to co zdrzuje), budes si to muset vysvetlit jinak.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MENTOL_: to porovnani je s
    MacBook Pro "Core i7" 3.1 15" Touch/Mid-2017 Specs (Mid-2017 15" (Touch Bar), BTO/CTO, MacBookPro14,3, A1707, 3162): EveryMac.com
    https://everymac.com/...pecs/macbook-pro-core-i7-3.1-15-mid-2017-retina-display-touch-bar-specs.html
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MENTOL_: Kdepak, porovnavame ctyr jadro vs ctyr jadro .. dvou jadro se delalo jen ve 13”

Konkretne tohle je v oficialnim benchmarku jen o 20% pomalejsi jak v single tak multi-core:
    The MacBook Pro "Core i7" 2.5 features a 22 nm "Haswell/Crystalwell" 2.5 GHz Intel "Core i7" processor (4870HQ), with four independent processor "cores" on a single silicon chip, a 6 MB shared level 3 cache, 16 GB of onboard 1600 MHz DDR3L SDRAM.

Srovnavame s 2017 15” i7 3.1

Tim netvrdim, ze za zrychlenim stoji jen SSD, je to cela konfigurace, to je jiste ... odpovidam na dotaz k SSD a tvrdim jednoznacne, ze rychly disk dokaze divy, coz je ma zkusenost od doby, kdy jsem skladal zakaznikum prvni PC a i rozdily mezi 5400ot. a lepsim 7200ot. HDD byly leckdy masivni.

Takze jak pisu nize, myslim, ze GPU ma na vykonu velky podil, zejmena v Developu.

Jak tedy vysvetlis ten vykonovy skok? Zrovna bych cekal, ze benchmark ma vypovidajici hodnotu presnejsi nez rozdil mezi 20% a 400%.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam