• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    btw. ten novej update oni uvolnujou nejak postupně? Mě to ještě ani nenabídlo....
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Jak kdy, tohle bylo ze stativu. Je to lepší, ale pokud není zbytí a nemአv záběru blízké travičky, tak to často dokáže správně zarovnat (ale je to tak 50:50).
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: vsak si z toho delam legraci, takto smaozřejmě ano.... btw. to fotíš z ruky nebo ze stativu?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Já rád fotím proti slunci :) Není jiné řešení, ale LR to naštěstí umí dobře skládat, jenže pak mám spoustu kompozic tohohle typu:

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tyjo koukám este ze sem siprosel HDR obdobím když eště nebyl LR :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: To by bylo fajn, ale budu spokojený i když to bude dělat postupně. Když jsem v létě mergoval asi 100 HDR z dovolené, tak to byla strašná otrava - skočilo mergování čtyř fotek, tak nastavit další čtyři a tak pořád dokola.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLACKX: snad to bude inteligentni a prizpusobovat se dostupnym prostredkum ten merge - kdyz budes mit 10 jader a 16gb ram treba, tak chces aby delal 2 az 3 hdr zaroven a ne po jednom ve fronte.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Že by pořádné využití multi-core procesorů v praxi? Aspoň při masovém zpracování fotek:
    - Standard, 1:1 Previews and Smart Previews are generated much faster (but only for Quad-Core or higher CPUs).

A jiná super věc:
    - Multiple merge operations are now added to a job queue behind the scenes to avoid impacting UI responsiveness.
    (Předtím když člověk naklikal dvě HDR merge, tak se prováděly zároveň. A u šesti už došla paměť a začal padat systém :) [32 GM RAM])
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Po prvních testech LRCCC :-) mám radost. Minimálně z toho, že nepřestal fungovat MIDI2LR, juch! Nárůst rychlosti zatím nekomentuju, na to je brzo.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    What's New in Lightroom Classic October 2017 Release (7.0)? | The Lightroom Queen
    https://www.lightroomqueen.com/whats-new-lightroom-classic-october-2017-70/

Prehledne to co nas zajima asi nejvic - co je noveho v "LR7"
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Ty nazvy a chaos co z toho plyne mi prijde fakt nestastny, adobe perli no ;)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    spíš si myslím, že LR CC je náhrada LR Mobile a podle toho je prostě jasný, že ty dvě aplikace CC a Classic prostě poběží souběžně
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PAVELDUFEK: možná, ale z toho co jsem viděl, mi to na náhradu přijde moc složité a běžném mac uživateli se to líbit nebude :D
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    KRYGLIK: což dává smysl

BLACKX: jako já tedy nevím co bude za xy let, ale momentálně si moc nedokážu představit, že přejdou ryze na online aplikaci. Minimálně v čr jsou místa, kde není a nebo je dost bídnej signál, ale na fotkách tam pracuji. S online appkou bych si pravděpodobně moc neškrt, nebo tak max. makat s náhledama.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Tak Julianne se dusuje, ze sou committed pro obe verze: https://youtu.be/eDhzGtwNCGg?t=244
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Lightroom CC je jako konkurence pro Photos na Macu?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: No me to zasekalo pc tak ze stejne neslo delat nic jinyho nez cumet na web:)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: S tím importem se mně to taky stalo, ale bral jsem to tak, že se to importuje na pozadí a pro mě není důležité, že to uvidím až na konci operace (a ne v průběhu jako předtím). Ale možná je to bug :/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: Me teda prijde ze se to brutalne zpomalilo cely:)

Zkusil jsem ten novej import a jen to “nacteni” fotek trvalo asi 5x dyl..uvidime zda si to sedne..
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Zkouším nový LR Classic a celkově výkonově to není zlé, ale nejspíš je moje normální práce zrychlená jen tím, že jsem to byl donucený restartovat :) Ale připadá mně, že se _o hodně_ zrychlilo používání brushů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam