• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ahoj, rád bych začal upravovat fotky na 4k 32" monitoru. Nicméně LR 6.6.1 který mám je na tomhle rozlišení už hodně pomalý, slidery nejde prakticky nijak smysluplně ovládat... v PC mám prastarou kartu Radeon 58 série. Chci se zeptat - pomohla by výměna grafické karty za něco výkonného a nebo se to neprojeví a bude potřeba upgrade i zbytku? CPU je i7 2.8 GHz, 24GB RAM, 64bit W7.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIZZZER: pokud jsi z prahy můžu zapůjčit
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Taky lze importovat vse nebo casti znovu dokola, kdyz neni jistota co tam uz je, natahne tam vzdy jen ty co jeste/uz nema v katalogu a zustanou hned zobrazeny
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    ANDREJKA: Pokud v LR vybereš ten adresář (nebo klidně i nadřazený, ve kterém máš všechny fotky), dáš na něj pravé tlačítko a Synchronize, tak se ti do LR naimportují všechny chybějící fotky. Buď se na ně můžeš podívat v okně pro Import (když při spuštění Synchronize zaškrtneš, že se má objevit) nebo po dokončení importu budou tuhle nové v kolekci Previous import, v seznamu složek hned nahoře vlevo.
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    Ok, díky všem za odpovědi, před nákupem zvážím spíš nejdřív zapůjčení, jestli budu vůbec schopný to nějak namapovat (což teoreticky chápu, ale prakticky ani trochu).
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIZZZER: je to tak jak píšou níže. Nicméně si myslím, že by teoreticky mohlo jít ovládat i přes ten novation automap soft. Ale chtělo by to vyzkoušet. Třeba u hudebních app, není problém, když se kontrolér sám nechytne, tak ho přes to namapovat.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIZZZER: Jede to přes plugin do lightroomu. Takže pochybuju.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GIZZZER: pouziva se k tomu program MIDI2LR. Ja si na to zatim moc nezvyknul. Premyslim, ze to poslu dal.
    GIZZZER
    GIZZZER --- ---
    Zdravím, neví někdo, jestli se dá ten novation nocturn použít i v Camera Raw? Nemám ánung, jakým způsobem to ovládání probíhá ani jestli je na to potřeba nějaká další aplikace nebo ovladač speciálně navržený jen pro Lightroom, což by mohl být pak u Camera Raw problém. Díky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Kdo tady pouzivate Novation noctrum v kombinaci s LR a MIDI2LR na WIN? Nestava se vam, ze po prepnnuti mezi fotkama nekdy docela dlouho trva nez zacne reagovat kolecno? nekdy s nim musim hodne otocit k nule a pka zase do maxima. Zkousel jsem to nejak tunit. Kdyz vypnu takovou tu funkci, ab to pri kazdem prepnuti natahlo hodnoty z nove fotky, tak to myslim funguje v pohode, ale rad bych tohle pouzival. Nesetkal jste se s tim nekdo?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: slušný, za ty prachy by bylo smutný, kdyby to bylo někde uprostřed ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak jsem do testovací tabulkz přidal iMac PRO, prvenství si v tuhle chvíli s časem 0:41/1:44 bere, ale zrovna tady mi přijde že Lightroom ten HW vůbec využít nedokáže (ram z půlky prázdná celou dobu i kyž jsem fotky proklikal v developu)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MENTOL_: pripadne Title, Caption nebo Sublocation treba. A nebo pak poustet ty exporty postupne s presety i s ulozenyma podslozkama jak pise MIKEKT, ale podle cinnosti a ne jineho nastaveni/cile.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: nejbliz mi prijde pri exportu do custom nazvu souboru vlozit i Keywords (collection to asi neumi) a pak si rozdelit, pripadne nejakej skript
    FOGH
    FOGH --- ---
    UMIAKI: Nazev slozek to do nazvu dat umi, tak asi jedine rozsypat si to do podslozek
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    UMIAKI: mam vic exportu - jpg, web. Oznacim fotky pro web a dam pravy -> export -> web. oznacim dalsi a pravy-> export -> jpg :) a kazdy jde do jiny slozky.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Je nějaký elegantní způsob jak exportovat fotky třeba ze svatby rovnou do složek Příprava, Portréty, Skupinky atd.? Stačilo by i použít název Collection do Custom názvu, ale to LR zjevně neumí :/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    jde nějak editovat develop setings, které používám při importu? (apply durning import/develop setings)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Jen kdybyste si toho náááhodou nevšimli, tak zajímavá věc: V LR přibyla možnost označovat složky barvičkami (konečně!) a pak si nechat vlevo zobrazit jen ty nějak obarvené (to se dělá trochu neintuitivně kliknutím na tu ikonku lupy). Takže si můžete označit třeba červeně projekty, které zbývá zpracovat apod.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIF_242: Aha, dik! Tak ja tomu dam jeste sanci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam