• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      UMIAKI: nejbliz mi prijde pri exportu do custom nazvu souboru vlozit i Keywords (collection to asi neumi) a pak si rozdelit, pripadne nejakej skript
      FOGH
      FOGH --- ---
      UMIAKI: Nazev slozek to do nazvu dat umi, tak asi jedine rozsypat si to do podslozek
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      UMIAKI: mam vic exportu - jpg, web. Oznacim fotky pro web a dam pravy -> export -> web. oznacim dalsi a pravy-> export -> jpg :) a kazdy jde do jiny slozky.
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      Je nějaký elegantní způsob jak exportovat fotky třeba ze svatby rovnou do složek Příprava, Portréty, Skupinky atd.? Stačilo by i použít název Collection do Custom názvu, ale to LR zjevně neumí :/
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      jde nějak editovat develop setings, které používám při importu? (apply durning import/develop setings)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Jen kdybyste si toho náááhodou nevšimli, tak zajímavá věc: V LR přibyla možnost označovat složky barvičkami (konečně!) a pak si nechat vlevo zobrazit jen ty nějak obarvené (to se dělá trochu neintuitivně kliknutím na tu ikonku lupy). Takže si můžete označit třeba červeně projekty, které zbývá zpracovat apod.
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      GIF_242: Aha, dik! Tak ja tomu dam jeste sanci.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      What's New in Lightroom Classic CC 7.4 (June 2018)? | The Lightroom Queen
      https://www.lightroomqueen.com/whats-new-in-lightroom-classic-74/
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      IOT_JH: MAC + NOCTURN + MIDI2LR = odezva úplna na krásno, velká spokojenost. Ještě jsem to zkoušel s Launch Control taky od Novation a taky 100% funkčnost.
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      SKALARIAK: Ja mam MAC + Pfixer Core + Arturia Beatstep. Obcas to vytahnu, ale proste ta odezva je pomala. A treba WB skace nejak podivne. Je to tak ze midi posila nejaky hodnoty a ten pfixer plugin se v nejakejch intervalech kouka co tam je za cisla a to diktuje lightroomu. No a nez se tohle vsechno stane, tak mezi rukou a ocima je takova neprijemna prodleva.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: tak ano, je to pro film, a kdyby to nestálo 90 litrů, ale třebas těch 1700 jako nokturn tak bych do toho určitě šel. Ty koule jsou super jemné a dalo by se to využívat místo faderů (možná). Jako ono si na to chce šáhnout, aby člověk pochopil jak velký rozdíl může být v kvalitě zpracování.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MIKEKT: používám a velká spokojenost
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MIKEKT: mas to v poste, kldne poslu dalsim zajemcum...
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      SKALARIAK: jsem na PC. To by bylo super nejaky ten setup na ukazku. Pouzivam vesmes ty zakladni co jsi tady vypsal. Zni to dobre a fakt to asi vyzkousim. 1700 neni zase tolik. jen jsem nekde v tvem postu zahlednul, ze ten paddy nebo kterej nemem lastaveny intenzity a ze treba stahovani highlights s tim byl voser. to tohle ma?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MIKEKT: ale nevim na macku, to ma zas tady kolega ID_IOT jinej kontroler, ale to nevim, myslim ze ho moc nepouziva....
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MIKEKT: zalezi jak moc fotek upravujes v LR, ja hodne, ale uz to v dpostate taham i na maly soubory od 30ti fotek vejs, na PC sem to chvili steloval, ale rad ti s tim poradim/v tom MIDI2LR ti muzu poslat ten soubor se svym setupem, na knobech mam klasicky expozici, WB, tint, contrast a pak blacks, shadows, highlights, whites a na tlacitkach neco kolem srovnani perspektivy, undo, left, right a 0 nebo 2 hvezdy.... s tim se da docela vystacit....
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      SKALARIAK: jako za 1700 bych to snad i zkusil. jak to mas namapovany? co vsechno na tom mas nastaveno. to pouzivas tohle MIDI2LR ? Neni moc voser to cely rozbehnout?
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MIKEKT: jo, to čumim že to maj skladem, myslel sem ze se to davno neprodává... já sem s tim naprosto spokojenej, mohlo by to mít vo dva knoby a dvě tlačítka víc no...
      PHOW_SAATCH
      PHOW_SAATCH --- ---
      Silver Efex Pro 2 vs Adobe Lightroom - Black and White Photography
      https://www.lightstalking.com/silver-efex-pro-2-vs-lightroom/
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      GIF_242: ale tak to je na filmovej grading, nenapada me moc na co bych mapoval ty trackbally v LR, poroce pouzivani mi ten novation nocturn co de koupit za dva litry pripada uplne suprovej....
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Kolegovi do práce přistála nová hračka, tak jsem si to byl ošahat a zaslintat. Jako je to vážne boží a ty prachy jsou tam cítit už při letmém doteku. Říkal, že až bude mít dovču, že si to můžu vyzkoušet. Tak to asi testnu.

MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      UMIAKI: To ja tu rikam uz roky co nejrychlejsi takt na jadro a mit 4 :) samozrejme 2ghz je v dnesni dobe nesmysl, to je uplne ze hry, nicmene v poslednich verzich se LR dost polepsil s vytezovanim vice nez 4 jader, tj. driv bylo moje doporuceni 4x co nejrychlejsi, pak 6 a mozna bude uz i rychlejsi Skylake X treba s 12ti o neco pomalejsimi jadry. Ale to nikdo neotestoval zatim asi a stoji to o dost vice a ani uz neni moc potreba - s optimalizacema je to taky celkove rychlejsi, i7-8700K je porad nejlepsi top vykon/cena. Akorat se tedy co nevidet ceka oznameni o 8jadrovym i7 Coffee Laku do novejsiho chipsetu Z390, tak na to bych mozna uz pockal, pokud nenasadi cenu o moc vys, ale i ten i7-8700K startoval loni kolem 10k a to je v poho.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam