• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Nepoužíváte někdo od Adobe jejich "web" platforrmu pro portfolio?
    Nedokážu moc rozklíčovat jak tam dostat fotky z LR Clasic CC (že by to šlo jen z LR CC mi přijde logicky blbost)
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MARTIKK: nevím, ale já je mažu :-)
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    Víte jak je to s backupem? Co se to tam ukládá? Jen info o nějakých importovaných složkách? Znamená to, že starý backupy si můžu klidně smazat?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Nezůstane ti historie úprav, ale zůstane ti to poslední nastavení. Nejsem si úplně jistý, jak dopadnou virtuální kopie (budou tam? nebudou?) a tuším, že se ani nezachovají flagy jako Picked/Rejected.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ARMADILLO: foťák jsem neměnil a do teď to bylo celkem v pohodě.
    Ještě mě napadlo založit nový katalog a udělat import fotek znovu. Zůstanou mi tam všechny kroky úprav když mám xmp soubory?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MIKEKT: To chce nový počítač :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: Tak ani optimalizace katalogu a restart LR nepomohl :/ snad se to casem rozbehne. Je blby, ze se mi ty nahledy tvori jenom kdyz je mam aktivni na monitoru.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: Uz to mam :) zkusim a uvidim. zkousel jsem vcera i restart pocitace a nic
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: dik za rychlou reakci. jak udelam optimalizaci katalogu? :) porad se mi ty nahledy nevygenerovali. fakt divny
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: To se mně občas stává a řešení je obvykle vypnout a zapnout Lightroom. Případně bych zkusil optimalizovat katalog a třeba to pomůže.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    mam trochu problem. po promazani asi 50tis fotek z katalogu mi prijde LR nejakej hrozne pomalej. mam ted cca 1000 fotek a dal jsem synchronizovat nastaveni z barevne na cernobilou a hrozne pomalu to zobrazuje v library cernobile nahledy :/ neda se nekde neco promazat, aby to bylo rychlejsi? Prijde mi, ze driv to bylo skoro hned a ted to naskakuje po jedne fotce za par sekund :( Jeste me napada jestli na to nema vliv, ze to provadim na virtualnich kopiich. Díky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak jde to tak nějak poloautomaticky (mac) ctrl+shift+h tím se přeskočí to slučovací okno a zařadí se to na zpracování. Takže jako je to posun, ale kdyby měl někdo nějaký script tak bych asi i ocenil. D9ky
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    možná lama dotaz, ale nejde nějak hromadně sloučit HDR? teď jsem fotil jednu věc, a XY fotek jsem rovnou fotil do HDR a skládat to po jedné resp. po třech je fakt očistec. Moje představa by byla, že bych vybral zdroje, řekl slož to a vyplivlo mi to DNG, které pak budu moci dále upravovat v LR.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    FOGH: díky to funguje, musí se tahat myší.
    FOGH
    FOGH --- ---
    DAKRLS: nastav si pomer a pak mysi natahni obdelnik, melo by se to chytit na tvuj zamysleny rozmer
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Nevíte někdo, jak se dá v LR fotka focená na široko s formátem 3H:2V oříznout na 3H:4V tzn. na výšku??
    Vždycky, když se snažím nastavit poměr na výšku, tak mi to automaticky přehodí na šířku. Díky za rady.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MIKEKT: Tak vem ty slozky co mas aktualni a dej export as catalog a ten starej nech bejt, ne?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LUKE: Jojo uz jsem to vzdal a z LR jsem to smazal. mam snad vsechny upravy v xml souborech a kdyz bude potreba tak udelam znovu import. teda jestli to tak pujde :) dal jsem smazat aasi 50tis fotek z katalogu a LR to moc nerozchodil :) vzal asi pres 10GB ram a zaseknul se. Po restartu tam jsou fotky porad videt :) no musim to zkusit jeste jednou.
    LUKE
    LUKE --- ---
    MIKEKT: Obávám se, že jestli jsi měnil název adresáře (tj. o "popis akce"), tak to musíš udělat manuálně.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    REPLIKANT: no je prave blby, ze ja mam v LR slozky za cely rok 2017 pod sebou a az do zaloh jsem to kopiroval jako podslozky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam