• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    možná lama dotaz, ale nejde nějak hromadně sloučit HDR? teď jsem fotil jednu věc, a XY fotek jsem rovnou fotil do HDR a skládat to po jedné resp. po třech je fakt očistec. Moje představa by byla, že bych vybral zdroje, řekl slož to a vyplivlo mi to DNG, které pak budu moci dále upravovat v LR.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    FOGH: díky to funguje, musí se tahat myší.
    FOGH
    FOGH --- ---
    DAKRLS: nastav si pomer a pak mysi natahni obdelnik, melo by se to chytit na tvuj zamysleny rozmer
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Nevíte někdo, jak se dá v LR fotka focená na široko s formátem 3H:2V oříznout na 3H:4V tzn. na výšku??
    Vždycky, když se snažím nastavit poměr na výšku, tak mi to automaticky přehodí na šířku. Díky za rady.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MIKEKT: Tak vem ty slozky co mas aktualni a dej export as catalog a ten starej nech bejt, ne?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LUKE: Jojo uz jsem to vzdal a z LR jsem to smazal. mam snad vsechny upravy v xml souborech a kdyz bude potreba tak udelam znovu import. teda jestli to tak pujde :) dal jsem smazat aasi 50tis fotek z katalogu a LR to moc nerozchodil :) vzal asi pres 10GB ram a zaseknul se. Po restartu tam jsou fotky porad videt :) no musim to zkusit jeste jednou.
    LUKE
    LUKE --- ---
    MIKEKT: Obávám se, že jestli jsi měnil název adresáře (tj. o "popis akce"), tak to musíš udělat manuálně.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    REPLIKANT: no je prave blby, ze ja mam v LR slozky za cely rok 2017 pod sebou a az do zaloh jsem to kopiroval jako podslozky.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    DOTAZ - neexistuje do LR nějaký plugin kterým by bylo možné dodat vodítka jako do PS? jde mi o to, že když dělám větší výřez, a pak chci srovnat horizont, tak se to opět přepne do celkové fotky s ohraničením ořezu. Nicméně v této velikosti náhledu mnohdy není vidět podle čeho to mám zarovnat. Jestli si rozumíme.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MIKEKT: Update Folder Location v Library pravym na slozku ve ktere mas slozky s vykricnikem, by mohlo fungovat
    FOGH
    FOGH --- ---
    FOGH: nemam ted LR k dispozici, muzes zkusit "Part 2 - Updating folder location", jestli to jde pouzit?
    Adobe Lightroom - Find moved or missing files and folders
    http://www.computer-darkroom.com/lr2_find_folder/find-folder.htm
    FOGH
    FOGH --- ---
    MIKEKT: mam stejny problem, letos jsem zacal uz pri importu sypat fotky do podslozek dle roku, protoze s tim dlouhym seznamem ma LR evidentne problem. Na zpusob premisteni neexistujici slozky jsem zatim neprisel. Nicmene kdyz slozka existuje (prestoze je prazdna), presunout jde.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    mam takovej dotaz ohledne katalogu. Do ted jsem ho moc nevyuzival. mam nasledny postup
    1) import fotek na disk do slozky Fotky/RRRR-MM-DD
    2) Po nejaky dobe vezmu tyhle slozky a presunu je na externi disk do slozky Fotky/RRRR/RRRR-MM-DD Popis akce

V LR mam ted hrozne dlouhezj strom slozek s vykricnikem, protoze jsem tu puvodni slozku presunul. Je nejaky jednoduchy zpusob jak natahnout do LR tu novou struktu aniz bych musel importovat sechny fotky znova a nebo to delat po jedne slozce "Find missing folder"?

Díky
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Protože to nemusí být ukázka, že 8bit je nevhodný, ale že úpravy jsou tak moc optimalizované na 16bit, že se pro 8bit nehodí. Přitom i v 8bit by to upravit šlo, jen jiným způsobem.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PETRPEDROS: Jako je to víc ohraničené a do modra, ale zajímalo by mě, jak si v úpravách postupoval.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    BLACKX: Hned první mail dnes ráno. 8 bit a 16 bit. Je to vidět i ve stínu kde v 8 bit je bílá a v 16 bit jde do přechodu ještě mnohem dál... Ani jsem nemusel vybírat... Mno tak zase se budu věnovat práci a upravovat ten 16 bit. :)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    tak třeba dnes hned po ránu v práci a je to vidět i na monitoru. Pokud pochybuješ nebudu ti to vyvracet, ale prostě smysl to má jinak by to nedělali.

BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: A jako bonus si můžeš počítat čas, jak dlouho ti trvalo najít obrázek, na kterém to jde ukázat, a z kolika obrázků jsi vybíral :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: A tím "udělat příklad" nemyslím "napsat další větu", ale "vybrat obrázek a upravit ho v 16bit a 8bit a srovnat."
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PETRPEDROS: To jsou jen teoretické kecy, které taky dokážu napsat. V tomhle jsem žil deset let. Ale zkus udělat v praxi příklad, na kterém realisticky někomu ukážeš, proč má 16bitů smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam