• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    UMIAKI: jedeš z disku na disk, nebo všechno na jednom?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UMIAKI: já měl na pomalých ramkach rozdíl 30% v 7zipu ale na rychlých je to jen těch pár procent.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RATTKIN: O několik málo procent... To myslím nestojí za to vypínat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UMIAKI: jednovláknový výkon (který má LR částečně pořád rádo) je vyšší s vypnutým HT.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    UMIAKI: Hele, tak všechno je zapnuté a bylo i předtím. Jsou tam dva moduly DDR4, 2133 MHz, SSD NVM M2, HT je zapnutý. Jediné, co mě ještě napadá, je zapnutý bitlocker...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MENTOL_: Myslíš, že by tam někdo vypínal HT? Defaultně je přece zapnutý, ne?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: diskovy operace jsou uplne minimalni, zvlast kdyz se nacita stejny raw, rozdil je jen velikost ulozeni JPG, ktery je porad minimalni oproti rychlostem disku, tam nema smysl hledat myslim. Osobne bych tipnul zmenu algoritmu, nepises jestli to tedy bylo predtim a ted s Hyper Threadingem nebo bez, jediny definitivni by bylo zkusit novej LR na starym HW a/nebo naopak.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MENTOL_: Ve srovnání s tím starším typem má ten nový rychlejší export těch 1000px, ale pomalejší export full res. Tohle naznačuje že to brzdí asi disk... ale disk to má NVM M2 Samsunga, tak to by snad nemělo být špatně... fakt je to zvláštní.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    RATTKIN: tím to fakt nebude....
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UMIAKI: mě dělal velký rozdíl v benchmarku rychlost ramek.
    Teda 7-zip, ne LR benchmark, ale kouknu jestli máš rychlejší nebo pomalejší ram.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: nejvetsi faktor, kdyz zbytek systemu vylozene nebrzdi, je ten procesor - novejsi vykonnejsi by mel byt rychlejsi i v LR. Je tam samozrejme rozdil ve verzich LR, nicmene ty novejsi jsou zpravidla taky rychlejsi, osobne me napada jeste jestli ten aktualni export je s HT zapnutym nebo vypnutym, zkusil bych obe varianty. Uz jsem chvili ten test nedelal, je mozny, ze v nejnovejsich verzich mohli v exportu udelat nejaky zmeny rychlost vs. kvalita na ukor rychlosti, ale treba pri beznem provozu v developu to muze byt porad sviznejsi s novou sestavou,a le to uz se nezmeri.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Tak jsem upgradoval pracovní pc z Precision 3800 na Precision 5100, z 16 na 32 GB, novější procesor i jiná grafika a časy na export full res se zhoršily. Vložil jsem to do tabulky. Nejsem z toho úplně moudrý.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    COURT: I treba s prazdnym katalogem?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    COURT: to same mi dela i nejnovesi (clasic CC) obcas.. po spusteni si obcas rekne tak o minutu ci dve na "premysleni" :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    COURT: Ty mas posledni krabicovou verzi LR6? Tak si ji updatuj na LR7. Problem bude patrne vyresen. Ja to mel stejne.
    COURT
    COURT --- ---
    FOGH: nic tam neni. Manžel ajťák na to nepřišel. Už to v podstatě nejde ani spustit. Což mě sere, protože notas stál 30 táců a Lightroom taky nebyl zadarmo. Takže budeme psát do ADOBE. Tak já jen jestli někdo neřešil něco podobného. Ještě štěstí, že s tím nepotřebuju dělat, mít to jako nějaká profesionál a s tímhle se potýkat, tak mi jebne.
    FOGH
    FOGH --- ---
    COURT: Windows? Zkus se podivat do systemu do Event logu, jestli tam nahodou neco neni.
    COURT
    COURT --- ---
    nevíte, proč se mi Lr6 občas seká při spuštění? Zamrzne a nejde s tím nic dělat. Jsou však momenty, kdy fnguje normálně. Nevíte proč? Je potřeba přihlásit se na creative cloud? tam totiž nejsem...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX: díky, zkusím
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI: Nepoužívám "Add to Catalog", takže nevím co se stane, ale jediné, co mně napadá, je zkusit File -> Library Filters -> Remember Each Source's Filters Separately.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam