• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GIF_242: ja to moc nezkoumal, ale mam fuji a vim, ze se o tom dost mluvilo ve skupine na FB a bylo to vydane chvili po tom co fuji sepsalo nejakou dohodu s ADOBE, ale vic o tom nevim :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MIKEKT: jako tak nějak to chápu, že to není výhradně pro fuji,

On most photos, the standard demosaic is already extracting all of the available detail, but you may see a difference if:

- You’re a Fuji X-Trans photographer (especially if you’ve noticed “worm” artifacts when sharpening your photos).
    - You’re shooting with a high quality Bayer sensor without a low pass filter and you’re using a very sharp lens.
    - You’re creating large prints or expensive books.
    - You’re affectionately known as a pixel peeper because you like to view your photos at 1:1 view or greater, and eek out every last bit of detail on your best photos.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GIF_242: myslim si, ze to je hlavne pro fuji raf soubory, ktere maji jinou strukturu nez rawy z ostatnich fotaku.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BISCUIT13: hmm. Jako jednak moc nerozumím, proč se k tomu přistupuje z menu, a proč když by to teoreticky mělo vylepšit fotku, proč to tam někde není standardně. Nebo to asi moc nechápu.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    GIF_242: na dobrejch fotkách přínos 0,0nic. patrně to bude líp fungovat na průšvizích, nebo to ještě není úplně odladěný. vadí mi taky, že to nemá žádný nastavení - jen "on/off".
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MENTOL_: a pozoroval jsi něco? v rychlosti jsem zkusil jednu fotku a sice tam něco probliklo, ale bylo to spíš o pixelovém pocitu, než že by to k něčemu bylo. Jako dám tomu šanci a až bude chvilku, vyzkouším na viccero zdrojích.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Novej LR 8.2
    https://www.lightroomqueen.com/whats-new-in-lightroom-classic-8-2/
    a povidani k nove moznosti Enhance Details:
    Enhance Details | Adobe Blog
    https://theblog.adobe.com/enhance-details/

a pokud nekdo pouzivat CC, tak zatim asi jen na IOS zacinaj konecne nejak implementovatl moznost presetu na importu (coz nechapu, ze neni od zacatku)
    What's New in Lightroom CC February 2019 release? | The Lightroom Queen
    https://www.lightroomqueen.com/whats-new-lightroom-cc-2019-02/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATBOZZ: Bohužel nejde, navíc správa obličejů u většího množství fotek najednou je extrémně pomalá bez ohledu na výkon PC..
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj. Jde nějak v lightroomu přiřazovat obličeje psaním textu ve fulltextu ? Napriklad Jmeno Prezdivka Prijmeni. Porad musim psat presne jmeno od začátku aby naseptavac vypisoval validni jmena. Nicmene pral bych si aby vyhledával fultextově třeba od přezdívky, nebo příjmení, ne přesně to co píšu od začátku. Synonyma fungují ve vyhledávání, ale ne v našeptávači. Nějaká rada ?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    GIF_242: Myslim, ze to bylo ve stejny slozce jako katalog.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MIKEKT: a kde taková složka vůbec je? :-)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Promazavate nejak slozku s Previews? koukal jsem ze mam nasstaveno mazat Previews po 30 dnech, ale slozka ma 90GB :D
    EGGH
    EGGH --- ---
    Setkali jste se někdo se zamrzáním LR při importu? Resp. ještě než začnu importovat, když kliknu na tlačítko Importovat, tak se LR sekne a stránka pro import se načítá asi 10 min., případně LR spadne. Čím to? Začalo to dělat cca před týdnem.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BISCUIT13: no já tam měl 20, prave proto me to prekvapilo, ale doporucuje se co nejvic, klidne 60....
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    SKALARIAK: ale vždyť se tam nastavuje limit. defaultní je tuším 3GB? Nechápu těch 40, to je úplně zbytečný.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    pro většinu z vás asi nic nového, ale v LR jsem až teď zaregistroval existenci tlačítka PURGE u katalogů - mě se po jeho stisknutí na disku kde mám katalogy uvolnilo 40GB místa, což je mnohem víc, než by měly ty náhledy a podobně zabírat, docela příjemné :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: no ona ta jejich podpora v LR a operace co to vyuzije bude asi dost selektivni a asi se jim to nevyplati ladit s mene rozsirenyma kartama, byt jsou prodavany jako PRO - Adobe a priority je nekonecne tema.
    Jinak uvedomil jsem si, ze to tvoje i7-6820HQ je jen neco malo starsi verze meho i7-7700HQ, ktery je o zdib nominalne rychlejsi a mam ho v XPS15, a ty moje casy jsou hodne podobne na starsim LR7.1 jako ty tvoje dva rychlejsi ted. Ale nezkousel jsem na nejnovejsim LR uz dlouho.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BLACKX: Myslel jsem, že tohle je přesně použití pro Quadro - výpočetní výkon. Taky má podle info na netu LR podporovat GPU jen v Develop, což teda asi pravda není.
    Teďka by bylo zajímavé otestovat jestli se třeba vyplatí 2 GPU zapojené v SLI nebo něco podobného.

MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: je to zajimavy ja mam jenom nejakou grafiku na desce. tak se kouknu jestli to mam zapnute a kdyztak to asi taky vypnut. dik
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Google jich našel víc, ale M1000M jich moc nemělo, takže tady:
    GeForce GTX 1070 vs Quadro M1000M [in 6 benchmarks and 45 games]
    https://technical.city/en/video/GeForce-GTX-1070-vs-Quadro-M1000M
    (po chvilce scrolování jsou tam červené sloupečky s procenty)

Ale jinak stačí do Google dát "něco vs něco jiného" a vyběhnou srovnání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam