• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: no ona ta jejich podpora v LR a operace co to vyuzije bude asi dost selektivni a asi se jim to nevyplati ladit s mene rozsirenyma kartama, byt jsou prodavany jako PRO - Adobe a priority je nekonecne tema.
    Jinak uvedomil jsem si, ze to tvoje i7-6820HQ je jen neco malo starsi verze meho i7-7700HQ, ktery je o zdib nominalne rychlejsi a mam ho v XPS15, a ty moje casy jsou hodne podobne na starsim LR7.1 jako ty tvoje dva rychlejsi ted. Ale nezkousel jsem na nejnovejsim LR uz dlouho.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BLACKX: Myslel jsem, že tohle je přesně použití pro Quadro - výpočetní výkon. Taky má podle info na netu LR podporovat GPU jen v Develop, což teda asi pravda není.
    Teďka by bylo zajímavé otestovat jestli se třeba vyplatí 2 GPU zapojené v SLI nebo něco podobného.

MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: je to zajimavy ja mam jenom nejakou grafiku na desce. tak se kouknu jestli to mam zapnute a kdyztak to asi taky vypnut. dik
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Google jich našel víc, ale M1000M jich moc nemělo, takže tady:
    GeForce GTX 1070 vs Quadro M1000M [in 6 benchmarks and 45 games]
    https://technical.city/en/video/GeForce-GTX-1070-vs-Quadro-M1000M
    (po chvilce scrolování jsou tam červené sloupečky s procenty)

Ale jinak stačí do Google dát "něco vs něco jiného" a vyběhnou srovnání.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: existuje na to porovnani nejaky jednoduchy web?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    UMIAKI: Porovnal jsem si to na webu s mým desktopem (i7-6700K + nvidia 1070) a zatímco procesor mám jen o 40 % rychlejší, tak grafika je rychlejší asi o 500 % :) ... tj. platí, co jsem napsal posledně: Grafika ani zdaleka nemá renderovací výkon běžný na desktopech, takže je lepší nenutit LR ji používat a místo toho zapřáhnout mnohem rychlejší pocesor.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    UMIAKI: Spíš tipuju, že to naopak bude podporovaná grafika, jenže ke smůle LR je to grafika, která je pomalejší než procesor.

Nedokázal jsem najít Precision 5100. Co v tom máš za grafiku?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MENTOL_: Jejich knowledge base na supported video cards je strašně brutálně zastaralá - https://helpx.adobe.com/cz/lightroom/kb/lightroom-gpu-faq.html
    Ani zmínka o 10xx nebo 20xx řadě Nvidia a u Radeonu je to podobné. Co se týče Photoshopu, tak je to trochu novější - už testovali i 1080... ale Photoshop má úplně jiné požadavky než LR.

Každopádně je trochu podivné, že grafická karta v noťasu který je pracovní stanice a na grafiku je jinak jako dělaný (ten displej má 100% pokrytí Adobe RGB) tak má nepodporovanou grafickou kartu v LR.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    UMIAKI: Na tom exportu? tak to musi byt relativni 'novinka', kdyz s tou akceleraci prisli pred par lety, tak to bylo jen pro develop modul pri editaci, nebo alespon se tak tvarili. A koukam ze na tech malych se trochu prihorsilo, no divne. Zkusil bych fakt paralelne nainstalovat tu starsi 7.3 verzi pro lepsi predstavu/srovnatelnost s tim starsim vysledkem.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    UMIAKI: Tak jo, s vypnutou GPU akcelerací v Lightroomu jsem si celkem polepšil - teď to dopadá celkem podle očekávání, tedy rychleji než ten starší typ laptopu, ale pořád žádná sláva.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BISCUIT13: Jo, to mám vždycky na default. Ještě to můžu zkusit bez toho Quadro, ale GPU stejně asi nemá na export vliv.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    UMIAKI: klidně bych tomu věřil. mně to jako hw věc nepřipadá. nastavení lr asi default, nebo stejný jako předtím, že jo? myslím záložku performance.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RATTKIN: Jak píšu, je to DDR4 2133, tak ne úplně pomalá, ne?
    BISCUIT13: Všechno na jednom, ale to bylo i u toho předchozího. Podle mě to je tím bitlockerem. Dříve jsme ho nemuseli mít.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    UMIAKI: jedeš z disku na disk, nebo všechno na jednom?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UMIAKI: já měl na pomalých ramkach rozdíl 30% v 7zipu ale na rychlých je to jen těch pár procent.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RATTKIN: O několik málo procent... To myslím nestojí za to vypínat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    UMIAKI: jednovláknový výkon (který má LR částečně pořád rádo) je vyšší s vypnutým HT.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    UMIAKI: Hele, tak všechno je zapnuté a bylo i předtím. Jsou tam dva moduly DDR4, 2133 MHz, SSD NVM M2, HT je zapnutý. Jediné, co mě ještě napadá, je zapnutý bitlocker...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MENTOL_: Myslíš, že by tam někdo vypínal HT? Defaultně je přece zapnutý, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam