• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    zeptám se asi blbě, neb tomu v tomhle směru nerozumím, ale kdybych si do svého starého kompu koupil nějakou novou nabušenou/lepší grafickou kartu, tak se mi teoreticky zrychlí o hodně? Nebo to pořád bude stát na to, že mám celkově staré železo a vlastně to zase takovej krok vpřed nebude?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MIKEKT: ne ze bych to sledoval nejak bedlive, ale osobne jsem nejakou dobu privrhlej spis Nvidii a GTX 1060 kolem 4500,- mi prijde jako uplny minimum. GTX 1660 s 6GB ram kolem 6500,- se zda byt lepsi volba a vejs pak asi spis podle dalsiho vyuziti jako hry atd.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    To vypada jako, ze by konecne bylo dobry poridit nejakou grafiku misto te integrovane na desce :) co je ted nejlepsi pomer cena vykon? CPU mam i5-6600
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Tak na Dell XPS 15 s mobilni GTX 1050 taky slusny, a tam to bylo automaticky zaktivovany uz, pravdepodobne jsou si jistejsi s trochu novejsi architekturou?

Jinak na Surface Laptop, kde je jen Intel 620, tak to nejde zapnout vubec, ten check box je neaktivni. Coz me trochu mrzi, protoze zacinam uvazovat o Surface Pro 6 vyhledove a tam je taky jen Intel 620.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    za mě s gtx1060 6gb zatím dobrý. opravdu jasně rozpoznatelnej krok vpřed v plynulosti a rychlosti zobrazení v dev režimu.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: Musim ted po 2h editaci v kuse rict, ze to pocituju asi dost, je to proste plynulejsi a response je rychlejsi, fakt dobry. Uplne me to ted trochu zastavilo v uvahach o Ryzenu :) mam i7-8700K, 6 jader, porad slusny, na 8 jader i9-9900K to nema smysl upgradovat, nicmene s prichodem tech novych AMD, kdy za 14k je 12 jader konecne na urovni i7 jader zrejme i pro LR (cekam na nejaky vetsi benchmark od Puget Systems), tak uz to zni zajimave, cekam co 16 jader Ryzen 3950X az prijde. Nicmene ted mozna jeste uplne odlozim :)
    Jinak v task manageru je videt, ze si to zaplni postupne cely 4GB ty GPU pameti a slysim na desktopu trochu vetraky na karte, coz je nezvyk ;)

AUTO tam je myslim proto, ze to je novy a nechtej to zapinat vsem aniz by to ty lidi explicitne vedeli, nez se odladi bugy a zaroven se ukaze na kterych kartach a systemech maji treba trable.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    a svižný to i je, jenom nevím proč tam je standardně to AUTO...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    GIF_242: tak když jsem to zapnul na full tak ten graf yvúadá podstatně jinak ;)

GIF_242
    GIF_242 --- ---
    zkusím s tím experimentovat
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Já si s tím hrál teď celé odpoledne a předpokládám, že se mi ty fotky nakešovaly ;) takže nevím jestli je to směroplatný, ale v Develop modu mi to běhalo dost dobře.

a až ted mi napadlo se mrknout sem...

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: Prijde mi to na GTX 970 po zapnuti o neco sviznejsi/plynulejsi, hlavne u takovych veci jako brush, tahani radialniho filtru apod. Edituju na cca 60% 4K obrazovky ted.
    Jinak edituju tak, ze permanentne skacu mezi Developem a Library, zpravidla, kdyz dodelam fotku, tak dam vlajku P, zmacknu E do library na stejny fotce a tocim koleckem na mysi dal na hotovych nahledech od importu nez zas najdu dalsi k uprave do Developu a dokola (rychlejsi samozrejme nez klikat v Developu sem a tam mezi fotkama a rozhodovat se). No a ten skok z Developu do Library mi ted prijde o zdib pomalejsi, jako pul vteriny treba, asi prepnuti na jiny zobrazovani treba, nevim. Nicmene to zatim necham zapnuty.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    jako jo, zdá se mi, že to běží lépe, ale podle grafu to zase tak moc výkon z grafárny nebere a více to asi stále táhle procesor. Ale na druhou stranu je nutno přiznat, že iMAC není úplně co se týká GPU nejlepší :-D

BIRK
    BIRK --- ---
    Kde se prosim da stahnout lightroom 4.4, key mam
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    MARTIKK: Já na to taky teď koukal.
    Ještě mám možnost sehnat za dobrou cenu tohle. https://m.alza.cz/microsoft-surface-pro-6?dq=5524928
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MARTIKK: 2,3kg ma muj XPS 15 se 400g megatezkym zdrojem, XPS 13 by mel mit 1,24kg
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DOOMBRINGER: Tak koukej hlavně na displej, abys pak nekoupil procesor s nejvyšším výkonem a on tam náhodou byl horší displej aby to nebyl takovej cenovej rozdíl. To vídám dost často. Já teď koukám po:
    Huawei MateBook X Pro 35,31 cm Notebook grau: Amazon.de: Computer & Zubehör
    https://www.amazon.de/...reative=165953&creativeASIN=B07DVGST72&ascsubtag=trd-4370485587281771135-21
    Prej to má fakt dobrej displej, 8GB ram, údajnejch 12 hodin provozu a jen 1,3 kg. Ještě hledám, v čem je ten displej tak vynikající, aby to nebylo jenom kvůli rozlišení :-)

MENTOL_: Mimochodem XPS 13 má 2,3 kg.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    PHOW_SAATCH: ti říkám, pojdme na víno a ti to vysvětlím ;) já se vtom takhle sám plácal dost dlouho, a pořád jsem absolutně nerozuměl proč to všichni používají, když to nic z mého pohledu neumí. Po kurzu jsem změnil názor a několik let na to nedám dopustit. A bridge, případně camera raw modul v ps, vlastně nepoužívám.

Na druhou stranu říkám, pokud si mazlíš fotky v řádu jednotek, tak to asi zásadnější význam nemá. Pokud jedeš desítky nebo stovky, tak tak uvidíš, že nebudeš chtít nic jiného.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    BLACKX: aha, to bude nejspis ono, dik moc!
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    PHOW_SAATCH: Ty jo, to je chaos :)

Co se týče toho mazání, tak dost možná máš zaškrtnuté (v módu Library, tj. Grid nebo Explore) v menu Library -> Show Photos in Folders. Takže pokud se díváš na parent folder, tak vidíš položky i z nižších složek a vlastně je teda mažeš odtud. To přesouvání/kopírování jsem nepochopil, ale možná to s tímhle zobrazováním bude mít taky něco společného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam