• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: když mám hodně fotek/uprav tak mám taky ten nocturn a za mě efektivita a spkojenost veliká. Sice bych tam ještě pár tlačítek uvítal, ale za ty prachy...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    EGGH: si to vyzkoušej

loupedeck - konzola pro editaci v fotografií v Adobe Lightroom - Půjčovnafototechniky.cz
    https://www.pujcovnafototechniky.cz/loupedeck-konzola-pro-editaci-v-fotografii-v-adobe-lightroom
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    EGGH: zas sem ho vratil onehdá, kroutítka kroutily hrozně pomalu a nešlo to přenastavit a mělo to takovej plastovej feel levnej ty tlačítka, namapoval sem si novation nocturn a mnohem lepší asi za 1/3 penez....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Používáte tu někdo Loupedeck? Je na něm i listování mezi fotkama ve developu + mazání fotek? Jak jste s ním spokojení, je tam nějaká úspora času? Díky
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Proboha, napište Monroe někdo, že LR není určenej na hrabání se ve fotkách z mobilu, a je potřeba IQ aspoň 90.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MONROE: popravdě dost záleží na tom co s tím ve finále chceš dělat. A teď mluvím za sebe. Pokud bych to měl jenom sám pro sebe (chápáno ne na bussines) a jako výstup dával max full HD, a třeba by těch fotek bylo mraky, tak bych to jednoznačně dělal v tom PortraitPro Studiu. Ten soft mám a používám ho tímto způsobem. Na druhou stranu, když se retušuje nějaká "titulka" tak to prostě nefunguje a dělám to "ručně". Na takové "titulce" pak člověk kejsne klidně několik hodin/dní podle toho pro jakého klienta, jaký je výstup atd. IMHO valná většina automatických věcí nefunguje 100% a když se má udělat něco super precizně, tak se manuální práci, nebo v lepším případě poloautomatické práci člověk nevyhne. A samozřejmě vše dělám v PS, protože LR k tomu prostě není určený a tudíž, sice to v tom nějak do určité části udělat můžeš, ale je to z běžné praxe nesmysl.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MONROE: tak si místo LR kup tohle: https://www.anthropics.com/...R3XebpddfHXd99X4CnT2s3wY6SOj0qzxrnZpQMHHJEXtqsKBR1Aezjei4aAnPIEALw_wcB

na druhou strnau, pokud chceš přesně tohle co jsi sem dala, tak PS a "ruční" práce.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: Na upravu fotek z ISM ? Např
    [ MONROE @ ISM || I Shot Myself aneb selfie, selfac, mojka, selfcvak, jacvak apod. ]

nebo tohle už je výsledný produkt editací z LR ?
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    MENTOL_: já to schválně shitem nenazval :-) snažím se respektovat, že někomu to prostě tak stačí, i když mě to strašně bolí :-)
    KRYGLIK: někdy to zkusím ;-)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    To je zase jednostranne 'vyhrocena' diskuze do cernobila - 'musi to byt vsechno top nebo je to rychlokvaska a bidna kvalita na instac, nic mezitim neni' ;)
    Mezi tim 'shitem' a treba plnohodnotnou Frequency Separation v PS existuje prekvapive jeste svet beznych smrtelniku, kteri mohou mit slusnou zakladni upravu portretu a zaroven nedosahne kvalit na obalku magazinu, kterou jako klient ani nepotrebuji, nechteji a nezaplati. Proste od kazdeho nastroje trochu v LR vyresi 80% non-fashion/glamour potreb normalniho cloveka aniz by slo jen o 'rozmazani' a byl z toho automaticky odpad.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BISCUIT13: ta negativni textura nanesena stetcem na patricna mista na pleti je prekvapive fajn :) ale na poradnou praci to samozrejme neni
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    BISCUIT13: tak asi někdo kdo to s portrétem myslí vážně ne, ale tak jako dokážu si představit uživatele, které to tímhle vyřeší ;)

MENTOL_: ano, to mě taky napadlo, ale možná mylně předpokládám, z to tak trochu "lama" dotazu od MONROE: že si dotyčná myslí, že díky koupi LR bude dělat nějaké beauty retuše, což v LR nebude.
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    KRYGLIK: mě rozhazuje, když přicházím o detaily - texturu. ale zase chápu, že na nějaký instagramy a jiný rychlokvašky v bídný kvalitě na tom nesejde, resp. nikdo rozdíl nepozná a zrychlý to proces...
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BISCUIT13: negativni clarity a texture (zvlast ta texture) jsou vcelku pouzitelne (zalezi jak moc je potreba to resit)... ale jinak se clovek PS IMHO nevyhne
    BISCUIT13
    BISCUIT13 --- ---
    to opravdu někdo používáte rozostření k dosažení vyhlazení, jo? 8:|
    healing brush je na pár beďarů nebo drolící se řasenku fajn rychlej nástroj. samozřejmě i s maskováním se při troše fantazie dá kouzlit, ale přijde mi to trochu jako filetování ryby zubatým nožem na pečivo ;-)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    GIF_242: prekvapive hodne se da v LR udelat kombinaci Brushe a Spot Removal. Samozrejme na velmi rozsahly retuse uz to pak nemusi byt efektivni a zkusenejsi to vysmrdla rychleji (a dle potreby i lepe) v PS, nicmene i jen v LR to zdaleka neni jen o rozostreni pleti (i kdyz ten novej Texture posuvnik je k nezaplaceni :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MONROE: :-D a co tím tak myslíš? jestli chceš úpravu červených očí tak to tam je a je to simple. Pokud ti bude stačit u plěťovky, že jí v podstatě jenom rozostříš tak to tam je taky. Ale pokud se bavíme o klasické postrpodukci, tak to v LR neuděláš. K tomu potřebuješ od stejné firmy Photoshop a nebo nějakou konkurenci.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Prosím, mohli byste taky vyzkoušet, jestli vám funguje nebo se zasekne tohle? Někomu to asi bude fungovat, někomu ne.

1) Start LR Classic
    2) Něco zadat do filtrování složek v Library vlevo, třeba "test". Enter, pak křížkem zase zrušit filtrování
    3) Pak cokoliv naimportovat (radši tak 20 fotek nebo víc)

Mně to se po osmi fotkách zasekne a musím zabít LR. Děje se vám to taky?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    Lightroom Classic se mně náhodně zasekává při Importu a je to už hodně dlouho (rok a víc). Teď jsem zjistil, že je to dost pravděpodobně filtrováním složek (v Library v panelu vlevo "Filter folders").

Třikrát po sobě jsem spustil LR, vyfiltroval složku, dal Import a asi po pěti fotkách LR zamrzl. Tak jsem ho zabil a znovu to stejné. Až když jsem přestal filtrovat, tak Import proběhl bez problémů.

Zkoušel jsem i variantu s jinou složkou, kdy jsem nastartoval LR, něco náhodného vyfiltroval, pak _zrušil filtr_ a poté importoval - opět zásek. Takže to vypadá, že od chvíle, kdy se použije filtr, už není cesty zpět a dál nastávají problémy.

Ještě to budu sledovat a uvidím. Kdyby měl někdo problémy s Importem, tak se možná taky zkuste úplně vyhnout filtrování. Případně dejte vědět, jestli se vám tohle taky děje.
    EFESH
    EFESH --- ---
    AETHER: je to castecna berlicka, ale spis drbani pravou rukou na levym uchu...

no tak jeste par updatu pockam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam