• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Mě se tohle stává v situaci, kdy začnu pracovat na NEFu a po zaplnuti odstraneni aberace a oprav objektivu udelam par zakladnich globalnich uprav (shadow/highligh/seturace/vibrance apod). a zacnu nad to ladovat lokalni upravy tak pak sleduju obdobny chovani. Spolecne s doostrenim a redukci sumu se to navysuje, ale 2 vteriny to moc, na nejakej cas problikne obrazovka cerne, to ano, ale behem chvíle to valí. Já si to vysvetluju tak, ze hold toho tam házím hodně a prostře SW nestíhá. Kdyz nepoužívám doostření a redukci šumu tak to je svižnější, takže se snažím to aplikovat až na konec...

Obdobně mám data na SSD a k tomu i7 + 1070Ti + 16GB RAM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ASYMETRIC: řekl bych, že to normální není. Zkoušel jsi to na jiném stroji? Případně zkus nahodit.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Ahoj, je normální, že Lightroom Classic při editaci NEF, kde ve fotce je efekt rozmazání pozadí, při jakémkoli dalším zásahu je tak pomalý, že editovaná fotka občas zmizí, místo ní je černá obrazovka a pak se fotka znovu objeví? Černá obrazovka je cca na 2 vteřiny. Když není černá obrazovka, tak ty dvě vteřiny trvá aplikace dalšího efektu. Díky.

Fotka je uložená na SSD disku, grafika je 1050Ti 4GB, procesor Core i5-6600K a 16GB DDR4.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BLACKX: exify jsou, ale filename i preserved filename je bohuzel ten novy nazev
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    LEDOFREDO: Zkus jestli uvnitr fotek v EXIFu neni originalni jmeno. Typicky u RAWu tam je a mozna i u JPEG. Pak by to slo v LR automaticky prejmenovat zpet.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    LEDOFREDO: Kdysi davno se mi stalo neco podobnyho (po navratu z ostrova, kam uz se zrejme uz nedostanu jsem omylem zformatoval kSD kartu). Vsechny data jsem obnovil, ale v tom bordelu neslo nic moc poznat (vsechno rawy).

Nastesti jich bylo malo (radove do 200 kusu), takze jsem u toho chvili kurvil, ale ve finale dobry. Dneska bych sel mozna metodou metadat. Pokud maji ty recovery soubory nejaky metadata, udelal bych zalohu a na zaloze/kopii zksi rozjet nejaky script, ktery vytahne ze soubory informaci o datu vytvoreni a prejmenuje "NejakyNAZEV_[datumzEXIFU]".koncovka Pokud by tohle vyslo tak pak bych to prejmenoval treba v TotalCommanderu jako sekvenci podle puvodniho pojmenovani, tj. IMG_XXXX.koncovka
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    brain-teaser - vysral se mi kus disku a prisel jsem o cast fotek, ty se mi asi podarilo z disku vybufetit, nicmene nove soubory fotek nemaji puvodni nazvy ... takze mam v library adresare (a upravy) ktere vedou na neexistujici soubory a pak mam adresar s fotkami bez uprav a bez nazvu ... napada vas nejaka cesta jak to propojit ? v nejhorsim proste obetuju upravy, hlavne ze mam ty fotky, ale kdyby vas neco napadlo neco krome hromady manualni prace s porovnavanim obou mist a prejmenovavanim souboru tak sem s tim
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    tak tady jsem to nečekal :-D díkec!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    GIF_242: library filter/text
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Asi se mi budete smát, ale když potřebuji najít jednu fotku, a mám jméno souboru, kam to mám zadat?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: tatal commander umi taky, tan umi skoro vsechno :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKX:
    SKALARIAK: Já se ještě pokud jde o větší výběry snažím preferovat cestu kdy zasílám náhledy jako ZIP s instrukcema ať smažou co nechtějí a pošlou zpátky výběr, ten potom jen zkopíruju a vložím do daného pole v LR (což možná umí jen MacOS takhle vykopírovat názvy souborů)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Je to .exe, na LR nezávislá aplikace. Mně právě lidi často posílají výběr fotek (typicky 5 - 20), tak už jsem si něco udělal, ať úplně odpadne přepisování.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLACKX: no ja to ted resil narazove, popravde doufam ze me nic podobnyho s vybiranim 800 fotek ted nejakou dobu neceka :) a to je jako exe nebo do lr plugin?
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: (Jinak mezera mezi názvy souborů jako oddělovač stačí, proto tam nejsou čárky.)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    HUGGI, SKALARIAK, BISCUIT13: Jestli někdo používáte Windows, můžu vám nahrát moji utilitku, která převede čísla z mailu do formátu vhodného pro Lightroom.

Dokáže si poradit s různými záludnými případy:

1) Konce řádků
    123
    234
    456
    -> 123 124 456

2) Přípony
    123.jpg
    234.jpg
    456.jpg
    -> 123 234 456

3) Zbytečné texty :) (ale nesmaže ty, které jsou součástí jména)
    IMG_123 - tady upravte nos
    IMG_234 - tady zvětšit prsa
    IMG_456
    -> IMG_132 IMG_234 IMG_456

4) A doplňuje prefixy / chybějící části názvu od začátku:
    Upravte IMG_1234 a 35 a 36
    a pak taky 246 a 259
    -> IMG_1234 IMG_1235 IMG_1236 IMG_1246 IMG_1259
    FOGH
    FOGH --- ---
    Novy LR ma megabug v exportu do pluginu:
    https://lrtimelapse.com/?na=v&nk=7143-e96885327a&id=37
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: :-D :-D tak to bych mu moc poděkoval
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: Hele mě se už stalo že si vybrali cca 5 fotek, ale vypsali naopak všechny které si nevybrali :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    HUGGI: no vida :)

IOT_JH: no vida!

kazdoapdne cilem je delat joby, kde si vybiraj tak do peti fotek :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam