• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      BLACKX:
      SKALARIAK: Já se ještě pokud jde o větší výběry snažím preferovat cestu kdy zasílám náhledy jako ZIP s instrukcema ať smažou co nechtějí a pošlou zpátky výběr, ten potom jen zkopíruju a vložím do daného pole v LR (což možná umí jen MacOS takhle vykopírovat názvy souborů)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Je to .exe, na LR nezávislá aplikace. Mně právě lidi často posílají výběr fotek (typicky 5 - 20), tak už jsem si něco udělal, ať úplně odpadne přepisování.
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ja to ted resil narazove, popravde doufam ze me nic podobnyho s vybiranim 800 fotek ted nejakou dobu neceka :) a to je jako exe nebo do lr plugin?
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      BLACKX: (Jinak mezera mezi názvy souborů jako oddělovač stačí, proto tam nejsou čárky.)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      HUGGI, SKALARIAK, BISCUIT13: Jestli někdo používáte Windows, můžu vám nahrát moji utilitku, která převede čísla z mailu do formátu vhodného pro Lightroom.

Dokáže si poradit s různými záludnými případy:

1) Konce řádků
      123
      234
      456
      -> 123 124 456

2) Přípony
      123.jpg
      234.jpg
      456.jpg
      -> 123 234 456

3) Zbytečné texty :) (ale nesmaže ty, které jsou součástí jména)
      IMG_123 - tady upravte nos
      IMG_234 - tady zvětšit prsa
      IMG_456
      -> IMG_132 IMG_234 IMG_456

4) A doplňuje prefixy / chybějící části názvu od začátku:
      Upravte IMG_1234 a 35 a 36
      a pak taky 246 a 259
      -> IMG_1234 IMG_1235 IMG_1236 IMG_1246 IMG_1259
      FOGH
      FOGH --- ---
      Novy LR ma megabug v exportu do pluginu:
      https://lrtimelapse.com/?na=v&nk=7143-e96885327a&id=37
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: :-D :-D tak to bych mu moc poděkoval
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Hele mě se už stalo že si vybrali cca 5 fotek, ale vypsali naopak všechny které si nevybrali :D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no vida :)

IOT_JH: no vida!

kazdoapdne cilem je delat joby, kde si vybiraj tak do peti fotek :)
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      SKALARIAK: No, nebo kdyz mi posle zpatky vybrany nahledy, vykopiruju nazvy a pak jako huggi
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: no Sakari, když je zkopíruješ a pak v tom txt označíš prostor mezi koncem prvního řádku a začatkem druhého, zkopíruješ tak to jde nahradit
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      HUGGI: no jasne, ale ja bral variantu, kdy ti klient posle proste v mailu pod sebou treba tricet cisel....
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: jojo to už jde docela dlouho, ani není třeba psát celý řetezec (stačí čísla, není třeba mít všude “DSC” apod)

Jinak já na sestavení řetězce používám normální texták, kde označím “to” čím se čísla rozdělili po zkopírování a jen pomocí “najít a nahradit” to hromadně změním na čárku:)
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      tady pěkná online utilita na extrahování retezce z textu, coz se hodi, jinak totoal commander normalne umi kopirovat filelist do clipboardu...

TARGET TEXT EXTRACTOR - TEXT PATTERN SEARCHING AND EXTRACTING ONLINE TOOL
      http://www.molbiotools.com/textextractor.html
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      SKALARIAK: to kecáš! taky jsem to nevěděl, jdu se zabít :-D
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      asi pro většinu zde žádná novinka, ale já až teď zjistil, že když mi pošle klient čísla vybraných fotek trebas pod sebou v mailu, stačí si to převést do CSV řetězce a potom napastovat v LR do fileame contains a pak jen oznacit, kurva to mohlo bejt hodne casu usetrenyho :))
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MENTOL_: tak tam to za mě 100% nic nového nepřineslo :(
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      HUGGI: neblazni, to az zase za rok :) zrovna jsem hledal dneska, jestli tam nahodou nepribylo zaskrtavatko a nic..holt dalsi funkcni drobecek priste ;)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: Teď ještě aby ten Fill přidali i k "Transform"
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      MENTOL_: dost možná to může ovlivňovat export při nutných přepočtech (zmenšení, doostřování), tedy imho ;-)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      GIF_242: myslim, ze export to snad ani nema ovlivnovat, jen edit v developu
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MENTOL_: tak jako exportuju a +/- se mi to zdá asi stejný. Nebo nevím, spíš to případně budu pozorovat doma, kde mám plečku.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam