• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      MINER: počkej, ale classic je název verze pro pc.
      REPLIKANT: jo, mně těch 300 za ps a lrc přijde akceptovatelný a platím to už docela dlouho. když si k tomu připočítám i portfolio, který používám, tak je to fakt rozumný imho...

jinak mně přijde to přidání s/m/l korekce jako děsnej trapas, že už to tam není alespoň pět let. zvlášť když tam dlouhodobě smrdí s/l tónování.
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      MINER: Ok, vlastne to byl trochu obecnejsi post nez odpoved na tebe :)
      MINER
      MINER --- ---
      REPLIKANT:
      1) já nic o výpalnym neříkal, pouze jsem projevil radost, že je k dispozici nový Classic
      2) fotografie není profese, kterou vydělávám, takže to nepoužívám každý měsíc, ale dělám fotky jen párkrát ročně
      REPLIKANT
      REPLIKANT --- ---
      MINER: Myslis ze jako zijes na posledni krabicovy verzi ala LR 7? Tak to je slusnej zamrz, to jo no... a o vypalnym muze snad mluvit jenom ten kdo jeste nikdy pravidelne neposilal najem, pojistku, povinny ruceni atd. To predplatny pro fotografy je fakt, ale opravdu k smichu... (300,- mesicne bo co, pro dva lidi?). Bracha - grafik, resi predplatny 2K a to je uz duvod menit platformu, to jo... ale jeden obed v zavodce pro dva za mesic... jako vazne? :-€
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      MENTOL_: Ty piko:-) Před pár měsíci jsem zrušil subscription a koupil si Zoner místo toho. Zase je čas vyzkošet Adobe:-)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MINER: nicemu nerozumim ;) jinak subscription uz leta neresim, nevadi mi jim tech vlastne par penez pro "dva lidi" dat, akorat me stve, ze je to netlaci k lepsimu skokovymu vyvoji a vylepsovani.
      MINER
      MINER --- ---
      MENTOL_: Wau! Peklo zamrzlo. Žiju na posledním Classicu. Jdu bouchnout šampaňský!
      To koupim už jenom proto, aby měli feedback, že to chcem!
      (BTW: přechodem na subscriptions Adobe uvařilo +20 % revenues navíc)
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      MENTOL_: neuvěřitelný... :-)
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Jeste ho nevidim ke stazeni, ale uz se to vali :)

Adobe Lightroom Classic 10.0 released, includes Color Grading and more: Digital Photography Review
      https://www.dpreview.com/...63/adobe-lightroom-classic-10-0-released-includes-color-grading-and-more
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Před asi měsícem jsem se bavil s člověkem, který vyvíjel LR plugin pro export fotky do schránky. Zkoušel jsem beta verzi a bylo to v pohodě. Teď se rozhodl udělat finální verzi a publikovat ji, takže je zdarma tady a můžu doporučit:

Copy to Clipboard - A plug-in for Lightroom Classic
      https://lrcopytoclipboard.com/
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Co, už dneska?
      To asi padne NDA, a budou hned recenze, ne?
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: tak dneska v 6 ty novy Ryzeny ;) tesim se na to 5900X asi vic nez bych mel, ale podle vseho to poskoci hlavne ve vykonu na jadro a tedy cekam i v LR "aktivnich" ulohach :)
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Třeba budou tentokrát dostupný hněď, ne až po půl roce :D
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: z hlediska snizeni ceny starsich jeste o neco jo, ale jinak cekam vyssi cenu a nedostupnost nejakou dobu. Osobne teda "cekam" na 5900X a jestli se ukaze, ze ma opravdu znatelny narust IPC hlavne v LR, ale nespecham na to :)
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Já bych si teda měsíc počkal na nový Ryzeny.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      MIKEKT: Uz bych to neoddaloval, fakt :) Aspon RYZEN 7 3700X + nejakou X570 desku (a asi chladic), vse ostatni zustane. Kdyz bude rozpocet na 3900X tak ideal, vystarano na roky.
      SSD mozna pomuze trochu, podle rozdeleni dat a mnozstvi, ale kdyby brzdil jenom disk, tak se ten stroj nezadycha ;)
      MIKEKT
      MIKEKT --- ---
      Ahoj mam dotaz na HW pocitace. Vetsinou spis delam s fotkami a tam mi tak nejak vykon staci, ale ted jsem strihal rodinne video co jsem tocil na fotak (4K) a pocitac se u toho dost zadychal.
      Mam tuhle konfiguraci
      Intel Core i5-6600 - Procesor | Alza.cz
      https://www.alza.cz/intel-core-i5-6600-d3029415.htm?catid=18856874
      https://www.alza.cz/samsung-850-evo-250gb-d2288264.htm - tady mam jenom system a aplikace
      Kingston 16GB KIT DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series - Operační paměť | Alza.cz
      https://www.alza.cz/kingston-16gb-kit-ddr4-2133mhz-cl14-hyperx-fury-black-series-d2357550.htm?o=1
      GIGABYTE H170-D3H - Základní deska | Alza.cz
      https://www.alza.cz/gigabyte-h170-d3h-d2919747.htm?catid=18856825
      Grafika
      NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB

Data mam ulozene na WD red, ktery mi tady zustal z nasky.
      A ted otazka.
      Pomuze mi nejak vyrazne kdyz bych koupil jenom vetsi SSD na data?
      Pomohlo by, kdybych koupil treba jenom vyssi radu procesoru, ktera by byla kompatibilni se soucasnou deskou?
      Nebo se nevyhnu vymene procesor, deska a ram?
      Kdyz by mi update zrychlil i praci s fotkami, tak by to bylo fajn.
      Díky
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      MENTOL_: a to máš vlastně pravdu! díky
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      GIF_242: To rychleji roztridis sam :) vybrat si vychozi roh po exportu a pak to projet a odsunout ty co se hodi do druhy davky na alternativni roh a pustit vodoznakovani 2x.
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Asi debilní dotaz, ale přece jenom se zeptám ;)

Klient chce na fotky házet vodoznak (neřeším, chce to) nicméně neexistuje nějaký plugin, případně nějaký externí soft, který by nějak inteligentně poznal, "klidné pozadí" na fotce a tam ho šoupnul? Moje představa by byla, že definuju, že to má být postraně a je jedno v jakém rohu a ono by to nějak poznalo, že to jednou umístí dole vlevo a podruhé třeba naře vpravo. Asi blbost co?
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      FOGH: No jasne, to uz bylo nekolikrat behem let ruzny memory leaky. Ale mensi pano zaplaca i mene pameti :)
      FOGH
      FOGH --- ---
      MENTOL_: naposledy to bylo 10 fotek po trech expozicich, takze 30. Nicmene na tom uplne nezalezi, problem je spis s poctem tech panorama, co delas za sebou, neuklizi to po sobe pamet.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam