• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    HUGGI: díky, ale nějak to nepomohlo. Jednak to dělá strašně dlouho, což jsem si přečetl, že není úplně normální. Tak to nic neudělá. No nic, snaha byla. Děkuji.
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    INDILL: Myslis tohle dole pobliz hodin?

INDILL
    INDILL --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Mám nově lightroom classic cc a zaboha mi nejde zobrazit vyber fotek, ktere jsem oznacila hvezdickou. Driv to slo kliknutim na hvezdickovy panel dole na liste. Urcite to bude nejaka blbost, ale nemuzu na to prijit... dekuju
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Muze to byt samozrejme i jiny prohlizec, ktery umozni oznacovani a pak hromadny presun do druhe slozky na karte, ale ten FRV je velmi rychlej, a i v dekodovani RAW dat 1:1 - my co mame Sony tak mame jen maly nahledy ;)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: FastRawViewer probrat na NB primo na pripojene karte/fotaku, doplnit znacky/rating atd, pak si vyfiltrovat a presunout na karte do jiny slozky, doma vzit jen tu slozku?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Nevíte někdo jak na toto? Na ntb si někde po cestě udělám primární selekci fotek a do počítače pak už ideálně chci nahrát z karty jen tu, jde to nějak chytřeji, než že si vyexportuju z ntb jen ty vybraný rawy na kartu a pak nakopíruju do PC? Nejde to nějak vybrat už na tý kartě a kopírovat rovnou z ní už jen tu selekci? Jestli mi rozumíte :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GIF_242: s M1 to dle Googlu nijak nesouvisí, s umístěním složky nastavení LR které můžeš definovat asi ano:
    https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-user-permissions-issue-with-latest-update/5f5f460e4b561a3d4271012b
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Mám zde dotaz na nějaké apple M1 uživatele. Když pustím LR, tak mi to hodí hlášku, dám "repair" a hodí mi to další hlášku. Každopádně LR se zdá, že běží bez problémů, jenom mě sere, že to pokaždé naběhne :(. V preferencích jsem LR povolil co se dalo, a stejně to pořád hlásí. A když dám "learn more" tak mi to hodí "404 ERROR PAGE" :-D

Netuší někdo kde by mohl být zakopaný pes?

SANTUS
    SANTUS --- ---
    ALI + MENTOL_: Windows INK a LightRoom je never-ending story. Ackoliv nemuzu potvrdit problemy s posuvem po fotce (taky delam lokalni upravy pomoci LR + IntuosPro), stale se potykam s feature, kdy pri aktivnim Windows INK (ten resi pritlaky) nejde normalne pohybovat soupatkama. Resp. jde, ale odezva pri snaze necim pohnout je pomala. Uz jsem si zvykl, ale v tomhle ohledu se nic nemeni. Pokud chci posunout jakejkoliv jezdec/soupatko sem ci tam, tak vim, ze: musim decentne jebnout na soupatko, tam kde je ukazatel a nasledne jebnout jeste jednou a pomalu pohybovat do jednoho z chtenych smeru. Pomale vykreslovani zmen po aplikaci lokalni upravy resilo prepnuti nekam jinam z Developement chlivku a navrat zpet (nepotreboval jsem restartovat cely LR, jen se posunout jinam). Pakarna, ale cena za windows INK alespon u me. Koukam, ze kazdy ma vlastni story. To uz by mozna vyslo na enjaky mensi ebook :]
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: na m1 o nejakych 20% rzchlejsi ten export, prijemne...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ALI: nevim detailne, ale znamej taky dost bojoval s Wacomem a LR, musel snad nakonec vypnout nejakou "ink" funkci nebo co si matne vybavuju, nejak dlouhodobe neresitelny trable.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    What's New in Lightroom Classic 10.3 (June 2021)? | The Lightroom Queen
    https://www.lightroomqueen.com/whats-new-in-lightroom-classic-10-3/
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    SKALARIAK: imho RAM
    ALI
    ALI --- ---
    ahoj, uz jsem se ptal vedle ve 2d grafice a pak me napadlo dat search...

nicmene, ted retusuju naky fotky v lightroomu (classic) a chtel bych se zeptat, jestli je normalni, kdyz pracuju se spot removal brushem a wacomem, tak to po par korekcich strasne trva, nez se mi zobrazi oblast, kterou chci vyretusovat.

plus mi pri pohybu rucickou (drag s mezernikem) ten obraz casto uskoci jinam, nez jsem miril.

jsem na win10 a intuosu pth-651.

je zvlastni, ze kdyz to samy delam mysi, tak je ta reakce mnohem rychlejsi.

delam neco spatne, nebo je to normalni? drivery mam aktualni.

diky!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    doplnil sem časy za ten novej Air, o něco rychlejší než Huggiho stroj, docela by mě zajímalo, jetli je to novou verzí OS, nebo ze toje ta 16GB verze...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SKALARIAK: jo dobrý, tak trik spočívá v tom, že ve foťáku nesmí bejt karta, stejný u D750... tak tosnad srovnaj s nějakym updatem...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    hele zkouseli jste nekdo v LR classic tether nejakyho nikonu s nejakym applem M1? Me to nejak nefunguje a na forrech to taky lidi resej...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    FATBOZZ: Mám NVMe SSD. To jsem teda měl i před upgradem.
    LR je prostě strašná sračka. A za tohle bych ještě měl platit každej měsíc? Ani omylem.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    OCTOPUSS: A jaky mas disky ? Nějaká změna ? SSD na M2 ?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Sem teď narazil na článek, a to FUJIFILM GFX 100 je fakt dost dobrý

Photographer Michael Clark on Adobe Super Resolution: 'An incredible new tool': Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/...-incredible-new-tool-in-photoshop?ref_=pe_1822230_575685790_dpr_nl_471_9
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam