• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      HUGGI: díky, ale nějak to nepomohlo. Jednak to dělá strašně dlouho, což jsem si přečetl, že není úplně normální. Tak to nic neudělá. No nic, snaha byla. Děkuji.
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      GIF_242: s M1 to dle Googlu nijak nesouvisí, s umístěním složky nastavení LR které můžeš definovat asi ano:
      https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-user-permissions-issue-with-latest-update/5f5f460e4b561a3d4271012b
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Mám zde dotaz na nějaké apple M1 uživatele. Když pustím LR, tak mi to hodí hlášku, dám "repair" a hodí mi to další hlášku. Každopádně LR se zdá, že běží bez problémů, jenom mě sere, že to pokaždé naběhne :(. V preferencích jsem LR povolil co se dalo, a stejně to pořád hlásí. A když dám "learn more" tak mi to hodí "404 ERROR PAGE" :-D

Netuší někdo kde by mohl být zakopaný pes?

SANTUS
      SANTUS --- ---
      ALI + MENTOL_: Windows INK a LightRoom je never-ending story. Ackoliv nemuzu potvrdit problemy s posuvem po fotce (taky delam lokalni upravy pomoci LR + IntuosPro), stale se potykam s feature, kdy pri aktivnim Windows INK (ten resi pritlaky) nejde normalne pohybovat soupatkama. Resp. jde, ale odezva pri snaze necim pohnout je pomala. Uz jsem si zvykl, ale v tomhle ohledu se nic nemeni. Pokud chci posunout jakejkoliv jezdec/soupatko sem ci tam, tak vim, ze: musim decentne jebnout na soupatko, tam kde je ukazatel a nasledne jebnout jeste jednou a pomalu pohybovat do jednoho z chtenych smeru. Pomale vykreslovani zmen po aplikaci lokalni upravy resilo prepnuti nekam jinam z Developement chlivku a navrat zpet (nepotreboval jsem restartovat cely LR, jen se posunout jinam). Pakarna, ale cena za windows INK alespon u me. Koukam, ze kazdy ma vlastni story. To uz by mozna vyslo na enjaky mensi ebook :]
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      MENTOL_: na m1 o nejakych 20% rzchlejsi ten export, prijemne...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      ALI: nevim detailne, ale znamej taky dost bojoval s Wacomem a LR, musel snad nakonec vypnout nejakou "ink" funkci nebo co si matne vybavuju, nejak dlouhodobe neresitelny trable.
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      What's New in Lightroom Classic 10.3 (June 2021)? | The Lightroom Queen
      https://www.lightroomqueen.com/whats-new-in-lightroom-classic-10-3/
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      SKALARIAK: imho RAM
      ALI
      ALI --- ---
      ahoj, uz jsem se ptal vedle ve 2d grafice a pak me napadlo dat search...

nicmene, ted retusuju naky fotky v lightroomu (classic) a chtel bych se zeptat, jestli je normalni, kdyz pracuju se spot removal brushem a wacomem, tak to po par korekcich strasne trva, nez se mi zobrazi oblast, kterou chci vyretusovat.

plus mi pri pohybu rucickou (drag s mezernikem) ten obraz casto uskoci jinam, nez jsem miril.

jsem na win10 a intuosu pth-651.

je zvlastni, ze kdyz to samy delam mysi, tak je ta reakce mnohem rychlejsi.

delam neco spatne, nebo je to normalni? drivery mam aktualni.

diky!
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      doplnil sem časy za ten novej Air, o něco rychlejší než Huggiho stroj, docela by mě zajímalo, jetli je to novou verzí OS, nebo ze toje ta 16GB verze...
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      SKALARIAK: jo dobrý, tak trik spočívá v tom, že ve foťáku nesmí bejt karta, stejný u D750... tak tosnad srovnaj s nějakym updatem...
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      hele zkouseli jste nekdo v LR classic tether nejakyho nikonu s nejakym applem M1? Me to nejak nefunguje a na forrech to taky lidi resej...
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      FATBOZZ: Mám NVMe SSD. To jsem teda měl i před upgradem.
      LR je prostě strašná sračka. A za tohle bych ještě měl platit každej měsíc? Ani omylem.
      FATBOZZ
      FATBOZZ --- ---
      OCTOPUSS: A jaky mas disky ? Nějaká změna ? SSD na M2 ?
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Sem teď narazil na článek, a to FUJIFILM GFX 100 je fakt dost dobrý

Photographer Michael Clark on Adobe Super Resolution: 'An incredible new tool': Digital Photography Review
      https://www.dpreview.com/...-incredible-new-tool-in-photoshop?ref_=pe_1822230_575685790_dpr_nl_471_9
      BISCUIT13
      BISCUIT13 --- ---
      MENTOL_: hledej logiku v korporaci :-) ale teda aspon + ze uz to chroupe ten vygenerovanej soubor.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Oni snad konečně přidali profil pro druhou verzi 11-20mm Tokiny, což jsem jim psal do feedbacku už před víc než rokem (a ten objektiv se prodává už kdovíjak dlouho).
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: mě teda přijde dobrej i tethered live view pro Nikon konečně :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      Tady jsou novinky v posledním update:
      New and enhanced features | March 2021 release of Lightroom Classic
      https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/help/whats-new/2021-2.html

V podstatě nic moc důležitého. Nějaké updaty pro macOS, různé drobnosti a pak tohle:

"Experience less wait time when using common batch editing functions such as Copy+Paste, Sync Settings, Quick Develop, and Auto-Sync and get your job done faster. The speed enhancements are most noticeable with larger batches of images."
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      Tak dneska novej LR 10.2 a ten SuperRes tam jeste neni. Ale umi to nacist to vytvoreny Enhanced DNG co udela Camera Raw a ukazuje spravne dvojity rozliseni a da se s nim pracovat. Jakou to ma logiku netusim ;)
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      SKALARIAK: jop je to v tabulce, ten nejnižší model Air, a pokud vím stále LR není přepsanej na ARM procesor, takže se dá čekat ještě výrazný zvýšení výkonu.
      Lightroom test - Tabulky Google
      https://docs.google.com/...3PN98_tKRkX1cRKeZaOGL_TAva9FWr4SXWVTt210oEw/edit#gid=1796749208&range=B43
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam