• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLACKX: zalezi jak to udelali, tyhle postupy muzou zatim byt ulozeny ne-bitmapove, ale zase to znamena zakonzervovat verzi ty logiky rozpoznavani.
    Nicmene i komprimovanou alfa-bitmapou to bude daleko mensi datova narocnost nez kvuli tem zakladnejsim upravam co to ulehci chodit do PS a vyrabet k tomu obrovsky PSD/TIFF - nebal bych se toho.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MENTOL_: Zajímavý a užitečný, ale jsem zvědavý, jak se ta maska bude ukládat. Jestli bude čistě bitmapová, tak se asi výrazně zvětší XMP soubory... z kilobajtů na megabajty.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Adobe has re-engineered masking in Adobe Camera RAW and Lightroom: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/news/0175496243/adobe-has-re-engineered-masking-in-adobe-camera-raw-and-lightroom
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    REPLIKANT: SUPER! díky moc, máš u mě diplom ;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    GIF_242: Vsechno co tady nastavis bez sahnuti na fotku a zavres tool a znovu otevres, bude default.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    HUGGI: Už mi tu leží v krabici.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: + teda jen kvůli Adobe aplikacím bych šel do verze s 16GB ram, Lr si to dokáže sežrat.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    IOT_JH: pozor na to že šlo o M1 Air, ty starší to moc nezvládaj.

+ nativní LR až bude bude jen rychlejší, za mě tedy není čeho se bát..
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    GIF_242: Ok! Děkuju. Asi do toho tim pádem půjdu.

Ad gradienty. Co pamatuju, tak byly z venku. Mám zaškrtnutej invert a drží tam..
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    ja mel za to ze jakekoliv upravy v toolu predtim nez ho pouzijes se nastavi jako default... u me vidim invert zaskrtnuty aniz bych cokoliv delal...
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    IOT_JH: imho to poběží +/- stejně, jenom si budeš muset dát pozor na to kolik budeš mít puštěných aplikací. Vycházím z toho, že kolega má M1 mini s 8gb já mám ze 16gb a rozdíl v práci je minimální. Bohužel on nepracuje v LR, takže nějaké přímé porovnání nevím. Ale co se týká práce v PS, tak je to tak jak jsem psal.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Nedá se PLS někde nastavit, aby to INVERT bylo stále zaškrtnuté?

Jde mi o to, a možná se pletu, ale dřív když jsem dělal kruhový přechod, tak jsem měl pocit, že to "aktivní" bylo vždy uprostřed. A od nějakého updatu nebo nevím, mi to "aktivní" je vně kružnice, a pokaždé musím zaškrtnout otočit, abych to aktivní měl uvnitř. A docela mě to prudí :/

IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKALARIAK: Jo, kvuli velikosti. Ale kdyby se vyplnily další rumory, jako třeba víc portů a návrat magsafe, tak bych by to bylo taky fajn.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    IOT_JH: a proč to pročko? Větší display?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Máte někdo zkušenost, jak to běhá na Macbook Air s 8GB ram?
    Koukal jsem do tabulky je tam od Huggiho, ale ještě s nenativním lightroomem.

Uvažuju o koupi jako dočasnym řešení, než výjde mbp 16"
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    https://clkuk.tradedoubler.com/click?p(265883)a(2791170)g(22913796)url(https://feedback.photoshop.com/conversations/lightroom-classic/lightroom-classic-gdi-handle-leak/5f5f46114b561a3d4271f8d6)
    Tohle jim trvalo dva roky opravit? Jako seriously? Tvl...
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KRYGLIK: Díky, připsal jsem k tomu moji zkušenost.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    KRYGLIK: Zkusil jsem to v Develop a máš pravdu :( Jestli to ještě nikdo nenahlásil, můžeš být první :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam