• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM

Kdyby bylo potřeba v auditku něco pořešit, tak napište do pošty ID KULHY, moc to tu nesleduji. Dík.

Na jakém systému LR provozujete?

61 hlasy od 61 respondentů

rozbalit záhlaví
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      BLACKX: no ja myslel jestli někdo neví právě trochu konkrétnějc jak na to :)
      BLACKX
      BLACKX --- ---
      SKALARIAK: Přes ExifTool by to mohlo jít. Sice to používání je trochu krkolomné, ale v jejich foru by ti asi někdo poradil.
      1) Základ bude asi přejmenovat ty jpg soubory zpět... to asi bude sranda.
      2) A pak z nich získat hvězdičky a potenciálně úpravy a ulozit jako XMP
      3) Ty XMP pak nahrát k těm RAWům, které máš importované v LR (případně přes ExifTool sloučit staré a nové XMP, pokud chceš něco zachovat)
      4) A v LR vybrat všechny soubory a dát "Read Metadata From Files".
      SKALARIAK
      SKALARIAK --- ---
      bizár problém - zřetězenou demencí jsem se připravil o metadata k velikýmu folderu s RAW fotkama, ale mám naštěstí aspoň jpeg export vybranejch upravenejch, ale josu přemenovaný. Nicméně exif těch JPEGu obsahuje jak original filename, tak hvězdičky a asi ty upravy dle všeho, takpřemejšlim, jestli je nějakej způsob, jak to dostat zpátky k těm rawum ten výběr a pak ty úpravy.....
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      FOGH: zrovna nejsem na M1, ale včera jsem exportoval a žádnou extrémní pomalost jsem nepozoroval. Ale pravdou je, že jsem nedělal to co popisuješ. Večer mohu zkusit.
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      FOGH: A děje se to i když pustíš víc exportů najednou ručně? Tak to dělám já a nevšiml jsem si problému.
      FOGH
      FOGH --- ---
      Ja mel stejny problem driv i na Intellovskem Macu. Export jednotlive ok, Batch export nasobne pomalejsi.

Navic ten export je jedina vec, ktera dokaze rozfoukat ventilator na M1, proste Adobe a optimalizace...
      MENTOL_
      MENTOL_ --- ---
      OCTOPUSS: obecne jo :) ale na Macu je LR lip vyladenej co pamatuju, na stejnym HW se z classicu dostane o neco vic/plynuleji. Nicmene port na M1 neni jeste tak dlouho tady, mozna to vylepsi.
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      JOPS: "Lightroom" a "optimalizace" jsou slova, který se vylučujou :D
      JOPS
      JOPS --- ---
      FOGH: a je to optimalizovane pro M1?
      FOGH
      FOGH --- ---
      Batch export mi jede extremne pomalu
      Kdyz pustim export treba ve dvou velikostech zaroven, jede to odhadem tak 10x pomaleji nez kdy pustim nejdriv full size a pak zmensene.

Mate stejnou zkusenost?

Mam Mac M1, melo by to svihat, ale je to tragedie
      GIF_242
      GIF_242 --- ---
      Má někdo zkušenost s Loupedeck+ nebo Loupedeck LIVE nebo Loupedeck CT? Zatím používám MIDI2LR a HW od Novationu. Což funguje, ale tak jsem si říkal, jestli by nebylo na čase se pořídit speciální HW, že by to práce mohla být zase o chlup příjemnější.
      IOT_JH
      IOT_JH --- ---
      MINER: Jasně že funguje.
      MINER
      MINER --- ---
      To CC nefunguje bez internetu aspoň pár dní? To nejde používat v terénu?
      Mám pořád taky ještě Classic...
      VACA
      VACA --- ---
      VACA: tak vše proběhlo, převod licence je možný. Děkuji Octopuss za transakci
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      Win
      VACA
      VACA --- ---
      OCTOPUSS: tak technicka podpora mě odkázala na Community Support.
      Zatím to vypadá, že se v účtu ta licence deaktivuje z autorizovanýho počítače, a pak jde číslo aktivovat na jinym počítači pod jinym účtem. Nicméně raději to ještě ověřim že to tak skutečně funguje, asi budu muset založit vlíkno aby to bylo aktuální info.
      Tvoje verze je pro win nebo mac?
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      VACA: Ok.
      Já už tu licenci nevyužiju.
      VACA
      VACA --- ---
      OCTOPUSS: Jednou jsem to řešil s nějakým němcem přez ebay a psal že převod licence není problém pokud mám účet u adobe, že se přenese licenční číslo z jeho účtu na můj. Ale nějak jsem zaspal konec aukce takže na to nedošlo.
      Zkusím zjistit detajly
      OCTOPUSS
      OCTOPUSS --- ---
      VACA: Já ji mám, ale nemyslím si, že je přenosná.
      VACA
      VACA --- ---
      zkusím se zeptat i tady,
      kdyby se někdo chtěl zbavovit standalone lightroomu kvůli přechodu na novější, nebo capture one..
      Tak já bych licenci lightroom 6 odkoupil.
      Potřebuju totiž občas pracovat i bez připojení k internetu..:/
      HUGGI
      HUGGI --- ---
      MENTOL_: Jakmile budeme mít k dispozici nový MBPro tak otestuju, jsem an to dost zvědavej.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam