MINER:
1) Ostrost: Mám pocit, že něco takového je, ale funguje to asi jinak, než si přestavuješ. Myslím, že se otevře nové okno a v tom se zobrazí focus přes fotku jako překryv. Ale kdysi jsem to zkoušel a nějak mě to neoslovilo.
2) Automatické grupování funguje tak napůl, nebere v úvahu délku expozice. Takže když máš HDR sérii třeba s expozicemi 1/10 sekundy + 2 sekund + 20 sekund a za dalších 10 sekund vyfotíš další sérii, tak LR nedokáže poznat, že první tři fotky jsou ve skutečnosti od sebe vzdálené zlomky sekundy a u další skupiny je pauza 10 sekund, takže to nejde seskupit. (Ale dá se udělat plug-in, který o tak trochu obchází a nevím, jestli někde není k dispozici. Já mám třeba na klávesu hledání a označení další HDR série fotek, které počítá i s expozicí. Neumí to ale seskupovat a je to součástí mého pluginu, který není veřejný.)
3) Třeba Bulk Develop Settings je super na fotky z akcí. Po všech úpravách se to spustí na všechny fotky a ono to nastaví redukci šumu podle toho, jaké bylo nastavené ISO a jaké jsou v LR posuvníky (Expozice, Shadows, ...). Používám i další:
- Any Filter (filtrování podle kdečeho)
- Any Vision (analýza obsahu fotek a pak vyhledávání podle těch klíčových slov)
- jf Metadata Wrangler (práce s metadaty při exportu)
- jf Run Any Command (spusť cokoliv po exportu)
- LR/Mogrify 2 (pokročilejší vodoznaky)