• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MINER
    MINER --- ---
    JARDABEREZA: Je to možnost, ale spíš bych to chtěl pro LR, protože nechci trávit tolik času post-produkcí a LR je prostě rychlejší a v 95 % stačí.

Tohle má asi i ten FilmPack, jen má k tomu ještě navíc zrno s charakterem toho filmu a jde to i utlumit.

Ale kdo máte něco ozkoušenýho, odkažte klidně i na dobrej LUT. Ale radši bych zůstal v LR. Dík
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Photoshop má vestavěný Lookup table a nějaký presety k tomu. Šlo by něco z toho?

MINER
    MINER --- ---
    Nemáte někdo vyzkoušený nějaký kvalitní film-simulation preset?

Nemyslim ty divokosti, kterých je plný IG, ale spíš presety s barevnou charakteristikou podobnou klasickým filmům jako Kodachrome, Astia atd.

Občas použuji DxO Filmpack, ale má tak hrbolatý UI a nutnost DNG exportu, že tam jdu jen jednou za uherský rok. Přitom občas bych to použil. Tu poetiku analogových filmů mám docela rád.
    BLAMAZ
    BLAMAZ --- ---
    Je možné nastavit verzi DNG při použití filtru Denoise? Uloží to automaticky do verze 1:7, ale tu mi capture one neotevře. Downgrade není možný. Jen na verzi, kde už není denoise. Případně, kdyby šlo přeuložit dng do starší verze.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    SKALARIAK: Web mně funguje. Asi jen dočasná chyba, ale hrklo ve mně :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MINER: no já myslím jen plugin, co podle ISO a potom upravb expozice a dalšího v LR nastaví ty slidery, ne takový to denoise....
    MINER
    MINER --- ---
    SKALARIAK: Nepoužívám plugin, ale DxO Photolab. Imo nic jinýho, než AI NR už nemá smysl.

Ale samotný NR "Enhance" v LR je dobrý, takže většinou používám jen to, a DxO jen tam, kde je lepší, což je hlavně šum ve stínech, pokud je potřeba je vytáhnout.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Používá tu někdo nějakej adaptivní NR plugin do LR? Já měl doteďka ten Jeffreys friends plugin, ale při poslednim updatu LR to chtělo novou registraci, ale ten web je mimo provoz, tak premejslim cim to nahradit....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: Ha, díky, stačí líp koukat:)
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: ve fóru je obrázek z pravýho horního rohu, ne zespoda.
    Jinak u mě dobrý, filtruje i při exportu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Máte někdo v LR Classic to co je zde na printscreenu v tom fóru?
    Lightroom Classic filters disable while exporting - Adobe Community - 12958803
    https://community.adobe.com/t5/lightroom-classic-discussions/lightroom-classic-filters-disable-while-exporting/td-p/12958803

Dlouhodobě řeším ten popsaný problém - pokud na pozadí běží export tak se vypíná filtr na fotkách = nedá se dále pracovat

Ale v aktuální verzi LR mi ta lišta vypadá jinak a žádný zámeček nemůžu najít:)

JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Co třeba toto. Přidal jsem clarity, srovnal černou a bílou a trochu srovnal barvy, a přidal jsem vibrance, protože atmosféra dává fotku do modré a žere barvy :-D

MINER
    MINER --- ---
    Nebo to můžem vzít jako cvičení: máš imo min. 2 možnosti: buď to ještě víc šťavit nebo naopak stylizovat.

Šťavit: POP:): +whites +clarity -highlights a ubrat barvy, který to tim přepálí moc. Pak to ale bude chtít křivku, do tvaru S nebo J, protože je to placatý, a do světel to (im) chce větší kontrast než do stínů, páč mi přijdou zajímavější. Nevim, jak vládneš křivkám, ale křivka má být jednoduše ostrá tam, kde chceš mít kontrast, a placatá, kde ne (krom vlivu na intenzitu).

Stylizovat je větší alchymie, ale primárně naopak spíš schováváš to, co je tam nedůležitý.
    I tady bych udělal kontrast ve světlech, který mi přijdou zajímavější, a potlačil ve stínech, a klidně je ustřih v ¼, aby nešly až do černa a nebraly pozornost světům. Barvy mi tu nepřijdou zajímavý, tak bych je spíš stáhnul než šťavil, max krom tý modrý, byť míň, než's to voroštoval. Vlastně by mi tu přišel spíš zajímavější ten levej tón a ještě ho víc ladit do večerna. Nechat stíny jemný, a ten kontrast rozehrát ve světlech.

Nebo to vzdát úplně, a udělat to ČB:)

No nevybral sis jednoduchou fotku. Ne každou fotku se taky vyplatí ‚zachraňovat‘.

No je to jak kreslený fotky v rádiu. Nevim, jestli je to čitelný, ale snažil jsem se naznačit, co bych v tom hledal já:)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Mě se teda spíš ten filmový look zamlouvá, ale když sem dáš originální soubor, může si zkusit více lidí pohrát a vymyslet co s tím
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Díky - no, vypadá to asi takhle:
    CROSS
    CROSS --- ---
    SUN_VU_KUNG: tutorial na to nemám, jsem hroznej břídil, ale tenhle typ fotek (alpy dlouhým ohniskem) u mě vyžaduje korekci teploty, obvykle odděleně pro pozadí (nebe) a ty kopce. Zvlášť jako kompenzace dehazingu.
    MINER
    MINER --- ---
    SUN_VU_KUNG: Spíš ukaž fotku raw a edited, o co ti jde.
    Z atmosféry se dá udělat i přednost. Někdy to získá paint-like mood. Ale záleží na fotce…
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Je to focené v 16bitech na kanál?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Ahoj, neměl byste někdo tip na tutorial nebo cokoliv, k zprocesování fotky krajiny dlouhým sklem (70-200mm)? Speciálně se to týká hor - Alp. Je mi jasné, že to nikdy nebude vypadat jako fotka z kilometru, že ta vzdušná perspektiva to bude pořád ovlivňovat, ale ať zkouším, co zkouším, tak to pořád vypadá hnusně. Týká se to hlavně barev, dehaze a ostrost mám, ale vypadá to jak fotky na filmovém materiálu z roku 1966 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam