• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: Ja ti rozumim, ale v ramci tech balicku mas vypsany co je jejich soucasti.. to sis nevsim ze tam LRC a Photoshop neni?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PEJR: To je jedno co to je, však si rozumíme, žejo.
    Pointa je, že Adobe má nelogický rozdělení produktů, ve kterým se člověk úplně ztratí, a pak si s ním ještě vytřou prdel. To teda Amazon udělal taky.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: Ty sis taky nekoupil licenci, ale subscription na rok/dva, predpokladam.. kdyz to redeemnes, tak uz nemas co vracet. Kdybys to neaktivoval, tak bys to teoreticky mel bejt schopnej vratit do 14 dnu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: Teď jsem s nima mluvil. Koupil jsem klíč, kterej jsem aktivoval. Tu licenci nemůřu vrátit, zrušit ani změnit.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: Tam platí stejná pravidla
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JARDABEREZA: Jenže já to nekoupil u Adobe, ale na Amazonu. Vždyť to tu píšu!
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Myslím, že za zrušení předplatného Adobe vracelo zpátky jenom 50 % ze zbývajícího času nebo to bylo 0 % ?. Ale myslím, že na to byli stížnosti a žaloby. Občas podpoře někdo řekl, že se připojí k žalobě nebo podá stížnost a vrátili mu 100 % ze zbývajícího času.

Ale pokud to ještě nebylo 14 dní, tak to možná ani nebude potřeba:

Roční smlouva, s předplatným:
    Podmínky zrušení:
    Předplatné můžete kdykoli zrušit prostřednictvím svého účtu Adobe nebo kontaktováním zákaznické podpory. V případě zrušení do 14 dní od podání první objednávky vám vrátíme celou zaplacenou částku. Pokud smlouvu zrušíte po více než 14 dnech, je částka nevratná a služba vám bude poskytována až do konce smluvního období.

https://www.adobe.com/cz/legal/subscription-terms.html
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: No tu cloud mrdku právě, ne desktop. Fascinuje mě, že ačkoli to stojí prakticky stejně, neexistuje možnost, aby mi tu licenci změnili.
    Vygooglil jsem, že jde přesunout, ale kdo koupí stupidní licenci něčeho co jede z cloudu? A ještě za ní dostanu hovno, i kdyby někdo nějakým zázrakem měl zájem. A ta sleva už samozřejmě neplatí, takže jsem zase na rok v prdeli.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: A co přesně si z toho výběru koupil? Lightroom 1TB nebo Creative CLoud 1TB?

Lightroom je "online" verze, to stejný co můžeš mít v tabletu/mobilu, nebo používat úplně online. Má to myslím na 90% stejný funkce jako Lightroom Classic, ale jiný ovládání a celkově přístup
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Aha, tak jsem prostě v prdeli, protože Adobe jsou dementi, který prostě nemůžou mít jeden program.
    Adobe mi najebalo, že mám kontaktovat Amazon, a Amazon mi najebal, že se mám obrátit na Adobe.

60 euro v píči, Lightroom nemám. Asi ho prostě budu dál krást, tvl. Se na pokusy mít legální software můžu vysrat.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jakej je rozdíl mezi Lightroom a Lightroom classic?
    Koupil jsem nedávno https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B076JT5MX2/ref=ppx_yo_dt_b_d_asin_title_o02?ie=UTF8&psc=1 tohle, a dneska mi to začalo řvát, že nemám subskripci, a ten cloud soft mi ukazuje staženej LR classic s poznámkou "trial available".
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MINER: Neni co ja vim. Jako casto od Adobe, je to zase polovicaty/nedodelany/zapomenuty ;)
    MINER
    MINER --- ---
    MENTOL_: To bude ono. Syncnul jsem to z LR Classic do LR přes Cloud (páč v Classic nevidim žádné nastavení parametrů sdílení) a v LR povolil download.

To je teda nemilé.

Je na to nějaké řešení v LR Classic? Pokud vím, tak velikost smart previews nastavit nejde, nebo jo? Nebo to jde jinak?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MINER: Pokud se bavime o LR Classic, tak ten vzdycky co pamatuju posilal do cloudu jen mensi verzi RAWu v DNG, 2540px sirka nebo tak nejak, jako ty Smart Previews co to dela.
    MINER
    MINER --- ---
    Chápe někdo sdílení LR z Cloudu?

Chci někomu poslat fullres JPEG.

Když do LR alba naimportuju JPEG, lze stáhnout ve fullres.
    Když do stejného alba dám ale raw, ze kterého ten JPEG je, tak to umožní stáhnout jen v asi třetinovém rozlišení.

Dvě stejné fotky se stejným rozlišením ve stejném albu. Upload/sync dokončen. Info i u rawu píše fullres 9000 px šířky.
    Přesto se jen JPEG stáhne celý, zatímco raw to downsamplne na třetinu.

Chápe to někdo?

Chci prostě co nejjednodušeji nasdílet fotku, aniž bych musel dělat export import její kopie přes jpeg.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ono to nakonec začalo vyskakovat na dně stránky jako upozornění, ale přímo v apps nebo co to je za sekci ten instalátor vůbec nemají. Oni totiž asi nepočítají s variantou, že si někdo chce jen aktivovat klíč.
    JOPS
    JOPS --- ---
    OCTOPUSS: hehe :D presne jak pise Mentol, stahnes nejakej ten jejich Adobe Cloud ci co to je a tam pak bude Lightroom.

Ja to docela vyuzivam, on ten 1TB se docela hodi :) a nemusim resit kam s fotkama, proste poslu odkaz na fotky at se lidi pokochaji :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    OCTOPUSS: Uz jsem to dlouho nedelal na cistym, ale predpokladam, ze se proklikas, ze chces stahnout treba ten Lightroom z tech aplikaci, a ono ti to nacpe tu Cloud aplikaci nejdriv a v ni pak nainstalujes to dalsi.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já to vzdávám.
    Jak mám nainstalovat ten stupidní cloud? lol :D Legálně jsem měl naposledy Lightroom 6, kterej se dal doopravdy koupit, od tý doby jsem to pirátil.
    Vlez jsem na Adobe web, přihlásil se do účtu, ale nejsem schopnej najít instalačku týhle hovadiny. Help!
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ASYMETRIC: dokonce €61, když zvolím tu Lightroom 1TB.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam