• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MENTOL_: New subscribers, se poseru, potom co jsem to koupil :D
    MENTOL_: Dneska jsem jim pak psal ještě jednou, snažil se bejt milej a slušnej, a prý to někam eskalujou, a za pár dní mám čekat mail, tak se třeba stane zázrak.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    OCTOPUSS: ty je zkus pak ukecat, at ti tvuj LR 1TB prevedou na jejich "stejnej novej" LR 1TB, co ale nove bude mit i LR Classic
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PEJR
    PEJR --- ---
    JARDABEREZA: Podpora ti rekne, ze to byl 3rd party purchase a at si to resi s nima. A 3rd party poskytla sluzbu, kterou vycerpal a uz neni cesty zpet.

Teoreticky by mohlo jit zkusit zmenit plan. Ale predpokladam v tomhle pripade to bude hazet nejakou chybu at se obrati na support.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jo, je to roční předplatný.
    Od LR6 jsem to vždycky krad, ale za 60 ojro mi to přišlo ok (díky za Nyx, kde se člověk dozví o slevách).

Adobe support mi řek, že se jich to netýká, protože jsem to nekoupil u nich, a nemůžou s tím nic udělat, a Amazon support zase, že jsem to aktivoval, a nemůžou s tím nic udělat, ať se obrátím na Amazon. Když jsem se obrátil na Adobe, že mě za nima poslal Amazon, nějaká cvičená vopice z chatu mi řekla, že se mám obrátit na Amazon.
    ...pak jsem se na to vysral :D
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Mě to rozdělení taky přišlo matoucí. Když s tím dělám tak dvakrát do roka. Měli to pojmenovat Lightroom Desktop a Lightroom Web nebo něco takového ať je to jasné.

Každopádně za ten kod sis koupil subscription ne? Máš subscription ne? Psal jsi na podporu? Co ti na to řekli?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PEJR: Tam nejde o ty data, který jsou mi stejně k ničemu, protože jsem nikdy žádnej cloud nevyužíval, a využívat nikdy nebudu. Všechno bylo označený Lightroom, tak jsem prostě kliknul na to nejlevnější - což je paradoxně ta 1TB varianta, lol.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: To je jako bys chtel reklamovat kupon za kterej sis uz nakoupil.. proste si zasel moc daleko v tom fine printu, kterej sis neprecet a uz neni cesta zpet
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: Je to trochu chytak, no.. na adobe maj 2 balicky za stejnou cenu, jeden 20gb a druhej 1tb. Oni holt nejsou blby, aby davali neco zadarmo..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Striktně technicky vzato je to jen moje chyba, že jsem koupil něco co jsem nechtěl, ale dopíči je to zmatený jako svině, a sere mě, že ani jedna strana mi není ochotná vyjít vstříc.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PEJR: Eh, viděl jsem Lightroom 1TB, Lightroom 20GB, Lightroom whatever. Prostě jsem kliknul na to nejlevnější.
    Tobě to dává perfektní smysl, ale kdo LR naposledy koupil ve verzi 6, a pak to od doby, kdy zavedli jen možnost předplatnýho krad, ten je zmatenej jak lesní včela. Sice jsem si matně pamatoval, že LR classic existuje, ale netušil jsem, že to je něco jinýho než Lightroom.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: Ja ti rozumim, ale v ramci tech balicku mas vypsany co je jejich soucasti.. to sis nevsim ze tam LRC a Photoshop neni?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PEJR: To je jedno co to je, však si rozumíme, žejo.
    Pointa je, že Adobe má nelogický rozdělení produktů, ve kterým se člověk úplně ztratí, a pak si s ním ještě vytřou prdel. To teda Amazon udělal taky.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: Ty sis taky nekoupil licenci, ale subscription na rok/dva, predpokladam.. kdyz to redeemnes, tak uz nemas co vracet. Kdybys to neaktivoval, tak bys to teoreticky mel bejt schopnej vratit do 14 dnu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: Teď jsem s nima mluvil. Koupil jsem klíč, kterej jsem aktivoval. Tu licenci nemůřu vrátit, zrušit ani změnit.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: Tam platí stejná pravidla
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JARDABEREZA: Jenže já to nekoupil u Adobe, ale na Amazonu. Vždyť to tu píšu!
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    OCTOPUSS: Myslím, že za zrušení předplatného Adobe vracelo zpátky jenom 50 % ze zbývajícího času nebo to bylo 0 % ?. Ale myslím, že na to byli stížnosti a žaloby. Občas podpoře někdo řekl, že se připojí k žalobě nebo podá stížnost a vrátili mu 100 % ze zbývajícího času.

Ale pokud to ještě nebylo 14 dní, tak to možná ani nebude potřeba:

Roční smlouva, s předplatným:
    Podmínky zrušení:
    Předplatné můžete kdykoli zrušit prostřednictvím svého účtu Adobe nebo kontaktováním zákaznické podpory. V případě zrušení do 14 dní od podání první objednávky vám vrátíme celou zaplacenou částku. Pokud smlouvu zrušíte po více než 14 dnech, je částka nevratná a služba vám bude poskytována až do konce smluvního období.

https://www.adobe.com/cz/legal/subscription-terms.html
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    HUGGI: No tu cloud mrdku právě, ne desktop. Fascinuje mě, že ačkoli to stojí prakticky stejně, neexistuje možnost, aby mi tu licenci změnili.
    Vygooglil jsem, že jde přesunout, ale kdo koupí stupidní licenci něčeho co jede z cloudu? A ještě za ní dostanu hovno, i kdyby někdo nějakým zázrakem měl zájem. A ta sleva už samozřejmě neplatí, takže jsem zase na rok v prdeli.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    OCTOPUSS: A co přesně si z toho výběru koupil? Lightroom 1TB nebo Creative CLoud 1TB?

Lightroom je "online" verze, to stejný co můžeš mít v tabletu/mobilu, nebo používat úplně online. Má to myslím na 90% stejný funkce jako Lightroom Classic, ale jiný ovládání a celkově přístup
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam