• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PEJR: Však Adobe nedlouho potom to předplatné hromadně zražil, aby se finančně zahojil :-P :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PEJR: Tak určitě.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OCTOPUSS: Visjak, to ze neumis nakupovat stalo Adobe a Amazon na supportu vic jak si zaplatil treti strane za produkt v akci.. a jeste nadavas..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    SKALARIAK: Helou sér ajm rašyd endaj helpjů tudej! Kajndly replaj!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    OCTOPUSS: chudak ind nemuze za tvuj posranej zivot
    ..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tak ten správnej Lightroom nakonec mám. Stačilo ten dementní kód aktivovat po včerejšku, kdy změnili plány. Ale to samozřejmě žádná nemytá indická předkožka na supportu nemohla vymyslet před dvěma měsícema.

Ani nevím, jak jsem na to přišel. Možná mi to někdo poradil.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: Sakra to jsem měl na podzim zase prodloužit když byl v tom BlackFriday na Amazonu:/
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MINER: Většina vyšších pracovních pozic v Adobe má zaměstnanecké akcie jako součást výplaty/ohodnocení za svoji práci. Tzn. mangement jedná vždy v zájmu akcionářů... a někdy se to potká dokonce i se zájmem uživatelů... a někdy ne :-D
    MINER
    MINER --- ---
    Shodou okolností teď čtu knížku, kde je Adobe uváděno jako success story produktové transformace.

Toto jsou čísla transformace Adobe z on-premise do cloud subscription:
    6 M installs > 26 M subscribers
    $2 B > $11.5 B revenue (2021)
    $13 B > $269 B market cap

Nejásám z toho, konstatuji.
    MINER
    MINER --- ---
    Otázka je, jestli se někde ještě neválej nějaký ty zlevněný kupóny jak se nafutrovat na víc let dopředu…
    MINER
    MINER --- ---
    OCTOPUSS: Nebo jich chtěj víc:)
    Je pravda, že bylo divný, že měli plán, kde PS+LR stál polovinu toho, co PS:) Ani jsem si toho nevšiml…
    Ale taky se mi to samozřejmě nelíbí.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Oni prostě od lidí nechtějí peníze. To se nedá jinak vysvětlit.
    MINER
    MINER --- ---
    Adobe od zítřka (!) ruší nejlevnější LR+PS plán!
    Zítra už nepůjde koupit. Stávajícím fungovat bude, ale zdraží ho o půlku.

Adobe ruší nejlevnější způsob, jak se legálně dostat k Photoshopu. A také zdražuje – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/adobe-creative-cloud-cena-2025/sc-3-a-232423/default.aspx
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Pokud někdo používáte ten cloudovej Lightroom, za 50 éček vám ten kód nechám :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OCTOPUSS: Adobe mi ten kód nakonec poslalo, a Amazon mi opět najebal, že mi to nevymění, a mám kontaktovat Adobe. Zmrdi kurva.
    Nasrat no, prostě jsem o 60 éček lehčí, už ode mě nikdo z nich neuvidí ani halíř, a budu to dál krást. Se poseru.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MINER: To je jedna z veci, kde nejvic rozhodne kolik je GPU jader - M1 Max ma az 32 jader a M4 Pro 16-20. A prestoze se jsou ty novejsi rychlejsi, tak podle typu zateze se to muze a nemusi dorovnat na ten cca dvojnasobek, coz tady vypada na ten pripad.
    MINER
    MINER --- ---
    CROSS: A nemá ten Max výrazně víc cores? Pokud vim, tak u M3 nebo M4 Pro se počet cores snižoval, aby byl větší rozdíl od Max. Neporovnával jsem to ale. Plus double bandwidth.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Na M1 Max mi ten AI denoising odhaduje (samo to píše, a realita je asi blízko) 10 sec na jednu fotku (FF RAW z Nikonu), na M4 Pro, tadá, 15 sekund. Tak asi dělám něco blbě.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    OCTOPUSS: nebo co jo :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    GIF_242: A u toho mám mít v ruce stopky nevo co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam