• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYAdobe LIGHTROOM
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ASYMETRIC: Určitě je v tom Classic? V popisu říkají jen Lightroom.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Tak nakonec jsem koupil jen Lightroom a Lightroom Classic:
    https://www.amazon.de/Adobe-Photoshop-Lightroom-Jahreslizenz-Download/dp/B076JT5MX2/

Za 59 EUR je to OK.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: Ja to chapu tak, ze to proste zacne platit hned nezavisle na tom kolik ti zbyva casove na 20GB planu, a ten bud zanikne hned nebo dojede paralelne (ale zbytecne uz).
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Zrovna sem s tím jdu:)

Došel jsem ke stejným závěrům, teď jen řeším zda čekat nebo to rovnou koupit a na více let.
    Trochu se bojím toho "že nejde o prodloužení 20GB verze" když používám i celé adobe portfolio a web na něm..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Spatna a dobra zprava - na nemeckym Amazonu naskocily BF deals, ale klasicky rocni Adobe Photography 20GB predplatny tam neni (to co jsme leta kupovali kolem 80Eur misto 144E).
    Nicmene je tam ta verze s 1TB za 105E misto 288E, coz je prima uspora a asi zjevne zpusob jak lidi nahnat k 1TB a je mozny (odhaduju), ze 20GB verze neprijde. A a 1TB verze obsahuje oba LR i PS, neni to ta mala verze LR+1TB, ta je o dost levnejsi. A je mozny, ze ta cena trochu klesne jeste do opravdovyho BF, ale treba taky ne. A specificky tam pisou, ze 1TB verze neprodlouzi 20GB verzi. Ale kdyz si clovek pocka az mu jedno uplnyne, tak nevidim problem.
    "The Creative Cloud Photography Plan 1TB is a different subscription than the Creative Cloud Photography Plan 20GB. Purchasing this plan will NOT extend or renew your Creative Cloud Photography Plan 20GB subscription with Adobe."

https://www.amazon.de/dp/B0FFWM4GLF/

Kdybych nemel z lonska jeste 3 roky na klasickou 20GB verzi asi za 70E, tak to nejlepsi co letos prinesou, tak vezmu zase na vic let.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    Testovali jste někdo nové ACDsee jako náhradu LR.

Me osobně breky o tom jaký je Adobe rip-off a blabla přijdou absurdní, dokud někdo nekonkuruje LR. (Asi taky proto, že mám pořad staré Photographer předplatné za 12€)

Zajímalo by mě jestli to je jen YT hype anti-Adobe komunity, nebo to má smysl jako konečné řešení.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEJR: no proto by o to víctory byla zajímavá ta roční licence..
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PEJR: Já si před lety koupil videokurzy od Stanislava Petery a ten tomu taky dával přednost před Lightroomem. A ten umí úpravu fotek rozhodně líp, než já :-D Ale jasně, že po deseti letech se oba programy asi trochu změnily :-D Tak nevím, co by na to řekl dnes.
    PEJR
    PEJR --- ---
    HUGGI: Oni to hlavne zdrazili z 12 eur na 18.
    PEJR
    PEJR --- ---
    JARDABEREZA: Capture one ma oproti adobe mnohem lepsi color science, prej. Neumim porovnat, pac jsem C1 nikdy nepouzival. Navic cena srovnatelnyho produktu od C1 je daleko vyssi nez od adobe. Opravdovy profici na C1 nedaj dopustit.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ASYMETRIC: Student & teacher?
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Zatím jsem našel jen toto:
    Adobe Creative Cloud Foto-Abo | 1 Jahr | Kein Abo | inkl. Cloudspeiche – MeisterKit
    https://meisterkit.de/products/adobe-creative-cloud-foto-abo-1-jahr-cloud-speicher-pc-mac
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MINER: no vidis ja to do detailu ani necetl, v takovym pripade uz to kombo nikde nevidim:(
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: "Pozor: Lightroom Classic a Photoshop nejsou součástí dodávky. "
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JARDABEREZA: Neskončila zase to posunuli.

MINER: To zrušili, ale místo toho je balíček v tom 1TB režimu, který i bez slevy je výhodnější než měsíční platba: https://www.amazon.de/-/cs/dp/B076JT5MX2
    a v říjnu byl v akci za polovinu (což je divně velká sleva, ale možný to je)

JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Pak je tu ještě Luminar Neo (spíše pro domácí využití). Anebo Affinity Photo, který je už zadarmo, ale neumí hromadnou úpravu.

Ale chápu, že hobby ořez fotek z dovolené s musí dělat v nejlepším programu na světě, o tom žádná :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za €144 na to teda asi už finálně kašlu, to je na domácí využití prostě too much. Oni prostě na normální lidi úplně serou, a podle mě se tím úplně zbytečně připravují o tržby.
    Pokud nebudou slevy, začnu to zase krást, co se dá dělat.
    MINER
    MINER --- ---
    HUGGI: Jinak myslim, že už se nová sleva na Amazon neobjeví. Neboť zrušili LR+PS 20 GB tarif, tak předpokládám, že maximálně někdo, kdo teď nabízí za plnou cenu kódy, které už byly vydány, se rozhodne jí snížit.

A letmým hledáním už pár kódů má jen pár pofidérních eshopů. Zatím dráž než samotné Adobe. Na druhou stranu je to vstupenka do 20 GB tarifu pro ty, kteří ho nemají a jinak už ho nezískají.
    MINER
    MINER --- ---
    OCTOPUSS: Capture One ne? Mně taky víc vyhovuje Adobe, ale je to imo silná alternativa, kdyby mě tak frustrovalo:)
    Ale chápu, že občas je potřeba si od plic ulevit:) Mám podobný vztah s Garminem:)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    BLACKX: No a co mám dělat, když není alternativa...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam