• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DEJFUKULELE ... 4 struny stačí, drahoušku.
    ESY
    ESY --- ---
    LADY_LEIA: jojo za tu ceny vypada a zni pouzitelne :]]
    ja jeziskovi radsi onic nepisu jeho svatky neslavim :d tak by me stejneni nedal :]
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: tohle se mi ovsem velmi libi (ano, hadas spravne, porad uke nemam :( ). Uz jsem o nej napsala jeziskovi. Tak doufam, ze mi ho ten darebak pod strom pohodi :) Jinak jsem se ted ze zalu, ze mi porad nevychazi finance na to uke zabrala vic do zdokonalovani hry na kytaru, tak treba mi to pak pomuze, az to uke jednou opravdu budu mit :)
    ESY
    ESY --- ---
    DEJF: ja to rikam porad :]]]]
    DEJF
    DEJF --- ---
    ja mam novej tenor od zari a od te doby jsem na sopran nesah ;)
    ESY
    ESY --- ---
    DEJF: budu si taky muset poridit neaky koncert pak uz bude schazetjen bari :] ale bari koupim neaky shme.. jen na brnkani k vohni max :D
    DEJF
    DEJF --- ---
    ESY: diky moc
    ESY
    ESY --- ---
    hele koukal jsem po ceskejch luhach a hajich... tohle se jevi jako docela primerena vec .:] http://www.music-city.cz/oscar-schmidt-ou2-ukulele-7496.html#tabbox
    celkem zajimave znejici kncert :] fakt bych ho asi vzal :]]

Coz e pripomina ze bych mohl zase zacita hrat:]
    DEJF
    DEJF --- ---
    ESY> nemel bys tip na uke do litru, max lehce pres ... diky
    ESY
    ESY --- ---
    LADY_LEIA: ukehunt a ukulel underground jsou dobry studnice vedeni :] A co se tyce strun vyzkousel jsem atim asi jen 8 typu.. Ja osobnepouzivam Koolau Gold, maj peknej zvk a jsou tvrdsi. Pak klasika jsou Hilo, je to spis ta lepsi cast :] standart jsou Aguila nylgut.. Pak jsem mel jeste neaky podivnosti Jako treba Kala Red [ takovy vtpne cerveny :D ] po tejdnu jsem je vyhodil :DD..

A co se tyce lazeni tak mas bug GCEA nebo gCEA.. To udava jesti mas G strunu lazenou stejne nebo niz.. Jstena co muzes narazit jsou kovovy sturny ktery se pouzivaj u tenoru a to bud jen C nebo pri low g i g :].. Neni to zly ale je to taovy zvlastni :]

Pak sejeste obcas pouziva lazeni DGBE aleto je predevsim u bari :]
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: Tak ja tedy ozelim ty uzasne retro saticky s tresnema, plavky nebo vylet ke kadernikovi a pristi mesic koupim uke :) Muzes mi doporucit nejake zdroje, podle jakych ses ucil ? Pripadne struny ? Pokud budes v blizke dobe nejake objednavat, tak na me pls taky mysli :)

A ja do te doby promyslim, pro ktere uke se rozhodnu. Lisi je jednotlive uke krome velikosti, zvuku a toho, jak se ladi jednotlive struny? Tzn. treba jestli sedi tabulatury ci akordy stejne na vsechny druhy uke, nebo se musi nejak transponovat ? Nebij me prosim, jsem uplny hudebni laik :) Zamlada jsem hudebni vychovu ignorovala a tady to ted mam :D
    ESY
    ESY --- ---
    LADY_LEIA: muzes vzit koncert :] to je neco mezi :] ale me prijde prtoste tenor zvukove nejhezci :] ale obcas si mevu soprano a brnkam proradost:]
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: no dobre, ukecal jsi me, tenorove zni proste lip :D I kdyz teda neni zdaleka tak sexy :) A navic mam drobne prsty - i kytaru jsem si poridila se stihlejsim krkem, na normalni se mi hralo nepohodlne.
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    LADY_LEIA: ja se divala na youtube na srovnani a teda prislo mi ze to znelo stejne, a i stejne vypadaly, asi bych fakt nepoznala rozdil u nekterych
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ESY: A ja myslela, ze nam nejaka doporucis :) Taky se mi totiz vcelku zamlouvalo to Lanikai LU11. Na druhou stranu zase chci, aby to hezky znelo, a kdyz rikas, ze tohle moc nezni, tak ti verim. Na druhou stranu za uke zase nechci utratit majlant, kdyz nevim, jestli me to chytne. Moje hranice je tak 2000-2500. Pokud me to chytne a pujde mi to, tak samozrejme casem pujdu do lepsiho :)
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: tak kup prvni co potkas :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    ESY: tak ja nevim, mam depky a to je jedinne co by me dokazalo nejak zabavit a proste nevim....
    ESY
    ESY --- ---
    WERONYCZKAA: jezis ja na tebe neak uplne zapomel :/ omlouvam se :] Jak rikam nato proste nemuze nikdy hrat :] Ale jestli chces tak si ho vem :D
    WERONYCZKAA
    WERONYCZKAA --- ---
    ty už si moc odborník, většina lidi mi rika, ze ty Lanikai ulu 11, 21 jsou vpoho a pro dřevo jako já...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam